Hilde Tudora - șef Protecția Animalelor, Consiliul Județean Ilfov: „Animalele din adăposturi au acum o cale mai ușoară să ajungă într-o familie”

Advertorial
Joi, 09 Septembrie 2021, ora 09:00
20820 citiri
Hilde Tudora - șef Protecția Animalelor, Consiliul Județean Ilfov: „Animalele din adăposturi au acum o cale mai ușoară să ajungă într-o familie”
Hilde Tudora - sef Protectia Animalelor FOTO: ilfovadopta.ro

1. De curând am auzit de o inițiativă foarte frumoasă lansată de Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, și anume platforma de adopții www.ilfovadopta.ro. Cum v-a venit ideea de a realiza un astfel de website pentru adopții de câini?

Întâi de toate vreau să spun clar un lucru: avem câini pe străzi din cauza noastră, a oamenilor. Această problemă are la origine două mari fenomene: abandonul și înmulțirea necontrolată. Câinii sunt părăsiți pe străzi, iar apoi, cei care supraviețuiesc se înmulțesc necontrolat. Și tot așa. Soluțiile recomandate, pe termen lung, sunt sterilizarea tuturor câinilor cu și fără proprietar, responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește abandonul și educarea acestora în vederea sterilizării și adopției. Nevoia creării unei astfel de platforme a venit firesc deoarece în adăposturile de pe raza județului Ilfov sunt sute de câini care așteaptă să plece acasă. Așadar, pe lângă campaniile de sterilizare pe care urmează să le desfășurăm a venit ideea lansării unei platforme online destinată adopțiilor, www.ilfovadopta.ro, ce include informații utile despre cele două alegeri corecte: adopția și sterilizarea.

2. Cum se realizează adopția unui cățel prin intermediul platformei? Care sunt pașii? Ce acte sunt necesare pentru a adopta un cățel?

Animalele din adăposturi au acum o cale mai ușoară să ajungă într-o familie. www.ilfovadopta.ro este o plaftormă care prezintă toate informațiile despre cățeii apți pentru adopție. Cei care vor să își întregească familia cu un suflet de cățel trebuie să urmeze doar câțiva pași. Oamenii pot intra pe platformă, unde vor găsi povestea fiecărui câine, vor afla ce vârstă are, cum a ajuns în adăpost, detalii despre comportament, dar și locația în care se găsește, apoi pot merge să îl cunoască. Dacă există chimie între cei doi, trebuie depuse câteva documente: copie de pe buletin, trebuie să se facă dovada spațiului (copie de pe actul de proprietate, copie de pe contractul de chirie), trebuie să se facă dovada venitului (extras de cont, adeverință de venit, fluturaș de salariu, talon de pensie). Trebuie întrunite toate aceste condiții deoarece, cu toate că adopția unui animăluț este cel mai frumos lucru pe care îl putem face, este totodată și o responsabilitate, trebuie să demonstrăm că putem avea grijă de el.

3. Care este situația adopțiilor de animale la nivelul județului Ilfov? Care este rata de adopție?

În adăposturile de pe raza județului Ilfov, sunt sute de câini. Avem săptămâni în care avem zero adopții. În România, în general, rata adopției este extrem de scăzută, doar unul din zece căței născuți pe stradă ajunge să fie adoptat. Noi ne dorim ca prin informarea cetățenilor și încurajarea deciziilor de sterilizare și adopție, dovedite a avea un impact pozitiv pe termen lung în gestionarea animalelor fără proprietar, să creștem rata adopției.

4. Care este situația câinilor din adăposturi?

Cum spuneam mai devreme, din păcate la nivelul județului Ilfov abandonul atinge cote alarmante, așa că în fiecare zi numărul animalelor din adăposturi crește. Se capturează câini foarte des, de câteva ori pe săptămână. Îi îndemnăm pe oameni să meargă în adăposturi și să salveze o viață, adopția este gratuită. În spatele gratiilor nu poate fi nicidecum vorba de iubire. Aceste suflete au nevoie de adevărate familii. Intrați pe www.ilfovadopta.ro și faceți cunoștință cu cățeii disponibili pentru adopție și, simplu și rapid, vă puteți face un prieten pe viață.

5. În afară de platforma online, ce alte acțiuni ați întreprins pentru promovarea adopțiilor?

De curând am lansat CARAVANA RESPONSABILITĂȚII, o campanie de informare cu privire la beneficiile sterilizării animalelor. Pe parcursul întregii luni septembrie mergem pe teren, în localități din județul Ilfov, să vorbim cu oamenii despre beneficiile sterilizării câinilor și pisicilor și despre obligațiile legale ale deținătorilor de animale.

”Umple g⚽️lul din viața ta” este o altă inițiativă de care suntem foarte mândri. Consiliul Județean Ilfov și Liga Profesionistă de Fotbal au dat startul unui parteneriat prin care câinii din adăposturile publice de pe raza judeţului Ilfov vor fi prezentați la meciurile oficiale din Liga I. Câinii vor intra în teren însoţiţi de jucători, înainte de startul partidelor. Bineînțeles toţi câinii incluşi în proiect sunt sociabili, deparazitaţi şi vaccinaţi antirabic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
A început recensământul animalelor din ariile naturale protejate. Vor fi numărați urșii, râșii, lupii și pisicile sălbatice VIDEO
A început recensământul animalelor din ariile naturale protejate. Vor fi numărați urșii, râșii, lupii și pisicile sălbatice VIDEO
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov anunţă că a început acţiunea de monitorizare de primăvară a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs şi pisică sălbatică,...
#adoptie animale, #adoptie, #animale, #Ilfov, #interviu , #animale