Greseli comune in achizitia unei bijuterii cu diamante

Advertorial
Miercuri, 24 Mai 2017, ora 08:30
23777 citiri
Greseli comune in achizitia unei bijuterii cu diamante

Haideti sa privim impreuna un inel de logodna creat intr-o manufactura romaneasca. Am ales un "model spectacol" prin design si montura sa delicata. Cu siguranta ca, pus pe degetul viitoarei mirese, nu trece neobservat.

Corola de briliante care imbratiseaza diamantul central face din acest inel de logodna o piesa de colectie.

Valoarea lui nu inseamna doar aur si pietre pretioase. Sunt sentimente la mijloc si de lucrul asta trebuie sa fie constienta toata lumea: de la designer si bijutier, pana la cel ce cumpara efectiv bijuteria.

Cumparatorul nu trebuie sa fie expert si, faptul ca nu se pricepe si nici nu e obligat sa se priceapa, nu trebuie nicidecum sa il transforme intr-o victima.

Tocmai de aceea cand cineva porneste in cautarea unui inel de logodna cu diamante sau a unei perechi de verighete din aur cu diamante, sfatul specialistilor a fost si va ramane acesta: culegeti cat de multe informatii puteti, din toate sursele posibile si imposibile.

Trebuie sa vedeti achizitia unei bijuterii din aur cu diamante ca pe o investitie de suflet dar si una financiara fiindca, daca alegeti diamante naturale certificate international si aur care are la baza aliaje corecte (care nu contin nichel sau cadmiu ori alti compusi toxici si sunt alese astfel incat sa ofere rezistenta maxima bijuteriei), sumele pot fi... de la rezonabile in sus.

Cu alte cuvinte exista un cost financiar pe care actiunea de a cumpara o bijuterie, il presupune.

Dar greselile pe care le poate face un potential cumparator sunt legate nu atat de alegerea unui furnizor neserios sau nesigur ci, mult mai des, de bijuteria in sine.

In functie de culoarea aurului ales de client, bijutierul poate oferi sfaturi lamuritoare cu privire la raportul pret/calitate si, prin urmare, la o achizitie inteligenta.

"Luat de val", clientul are tendinta de a alege din start "cel mai si cea mai". Acum intervine greseala: un diamant de culoare D,E (cele mai albe clase) cu claritate VVS1/VVS2 (claritati de top) se monteaza intr-un inel cu o montura care nu pune in valoare diamantul (vezi foto, exemplul 1).

Mai mult decat atat, diamantul va imprumuta din culoarea aurului si acel diamant de culoare D,E va parea mai galbui, probabil un I sau J.

Vedeti cum o intentie buna se poate sfarsi mai putin fericit.

Lucian Constantinescu (diamante.ro) afirma: "Noi suntem transparenti cu clientii si dam sfaturi in interesul lor. De multe ori noi propunem variante mai ieftine si mai spectaculoase dar clientul tine mortis ca bijuteria sa fie scumpa si, poate, nu foarte spectaculoasa, in raport cu investitia facuta. Este strict alegerea omului si, atata timp cat noi suntem impacati ca am dat cele mai bune sfaturi, totul este perfect".

Legat strict de exemplul dat in acest articol, Lucian Constantinescu adauga: "Diamantul de top, exemplificat mai sus, recomand sa fie montat intr-o montura gen cea din exemplul 2 dar in aur alb. In timp ce inelul din exemplul 1 scoate in evidenta diamantul, modelul din exemplul 2 poate ascunde micile imperfectiuni, in cazul acesta sugeram montarea unui diamant cu o claritate SI1- SI2. Astfel poti alege un carataj mai mare (o dimensiune mai mare) sacrificand insesizabil claritatea."

Sunt mici sfaturi cu valoare mare. Tot ce trebuie sa faca un client este sa fie deschis si sa le accepte cu incredere. Cand dai peste un brand cu mii de clienti si 24 de ani de experienta in bransa este mai simplu. Decizia finala ramane, oricum, a clientului.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#magazin diamante, #alegere diamante, #investitie diamante , #bijuterii