VIDEO Patru exercitii utile care iti vor usura mersul pe tocuri

Luni, 08 Februarie 2021, ora 07:35
4808 citiri
VIDEO Patru exercitii utile care iti vor usura mersul pe tocuri
Tocurile sunt elegante, dar poti fi incomode FOTO unsplash.com

VIDEO Pantofii cu toc au fost si vor fi intotdeauna un "must have", iar femeile ii prefera pentru eleganta si gratie.

Ele si-au dorit dintotdeauna sa para increzatoare, atragatoare, sa intoarca privirile barbatilor si, de ce nu, chiar sa provoace invidia altor femei.

Pantofii cu toc, pe cat sunt de atragatori, pe atat pot fi de inconfortabili. Insa exista cateva trucuri cu ajutorul carora se pot intari gambele si gleznele, astfel incat durerile resimtite sa fie mult mai mici.

Specialistii mentioneaza ca, atunci cand pantofii cu tocuri sunt purtati in mod regulat, exista riscul de aparitie a unor probleme ale coloanei vertebrale si senzatia de presiune intensa asupra piciorului. Prin urmare, consolidarea piciorului si realizarea unui anumit numar de exercitii zilnice pot ajuta la restabilirea si mentinerea mobilitatii si a functionarii normale a acestuia si, implicit, mersul fara durere.

Exercitiile simple, prezentate in cele ce urmeaza, vor ajuta la eliminarea durerii din timpul mersului. Ele pot fi realizate in fata televizorului, urmarind emisiunea preferata.

Exercitii pentru gambe

Pentru a reusi sa mergi pe tocuri fara probleme, este necesar sa ai gambe puternice si rezistente. Exista o serie de exercitii usoare pentru gambe pe care le poti realiza acasa, iar printre acestea, merita specificate:

Genuflexiunile: pe cat de banale, pe atat de eficiente. Executa cate 3 serii a cate 10 genuflexiuni zilnic.

Ridicari pe varfuri: incearca sa realizezi cat mai multe reprize a cate 20-30 de ridicari, cat de des iti permite timpul, iar efectele vor fi vizibile dupa scurt timp.

Mersul piticului: un exercitiu banal, pe care il efectuai incepand din primii ani de scoala, insa extrem de eficient.

Toate exercitiile pentru modelarea si intarirea gambelor nu iti vor lua mai mult de 10 minute. De aceea, este recomandat sa le incluzi in programul zilnic. In acest fel, nu vei mai simti durerea provocata de pantofii cu toc.

Rotiri ale gleznei

Cu ajutorul acestor exercitii, vei reusi sa-ti antrenezi si sa-ti intaresti muschii gambelor, ceea ce va duce la imbunatatirea echilibrului. Acest exercitiu poate fi efectuat atat in picioare, cat si din pozitia sezut sau culcat.

Daca executi acest exercitiu in picioare, este recomandat sa gasesti un obiect de care sa te sustii, pentru a nu te dezechilibra;

Ridica unul dintre picioare la 5 centimetri de podea si executa o miscare completa de rotire a gleznei;

Repeta aceleasi miscari cu celalalt picior.

Ai grija la respiratie in timpul exercitiului, astfel incat sa te bucuri de cele mai optime rezultate. Numarul de rotiri pe care le vei executa cu fiecare picior depinde doar de tine. Poti incepe cu unul mai mic, ca, apoi, dupa cateva zile, sa cresti gradual.

Mergi desculta

Este binecunoscut faptul ca mersul doar pe tocuri afecteaza intr-un mod negativ modul in care se simt picioarele tale, iar cea mai buna cale de a restabili functia acestora si de a le consolida, este aceea de a merge desculta, pe iarba, in casa, dar mai ales, daca ai posibilitatea, pe plaja.

Daca vei merge desculta pe plaja, vei observa ca va trebui sa faci un efort fizic mai mare, caci vei pune la munca muschii si tendoanele.

Picioarele tale se vor relaxa extrem de mult in timpul acestei plimbari si, cu siguranta, nu te vei mai gandi la durere cand vei purta pantofi cu toc data viitoare.

Exercitii pentru tendonul lui Ahile

Tendonul lui Ahile este cel care face legatura dintre gamba si calcai si permite miscarea piciorului in timpul mersului. Atunci cand porti pantofi cu toc, cel mai probabil, vei simti dureri in aceasta zona, din cauza efortului solicitant facut de picior.

Printre cele mai comune exercitii pe care le poti face pentru a preveni aparitia durerii in aceasta zona, sunt:

Exercitii de intindere: cu fata la perete si mainile sprijinite de acesta, pozitioneaza unul dintre picioare in spate, cu genunchiul in extensie, iar talpa si degetele indreptate usor inspre interior. Incearca sa impingi coapsele spre zid si mentine aceasta pozitie pentru aproximativ 30 de secunde. Repeta miscarea de cateva ori, apoi schimba pozitia picioarelor.

Rularea unei mingi de tenis: acest exercitiu este ideal pentru a relaxa intreaga talpa si zona calcaiului.

Aseaza-te pe un scaun si alterneaza rularea unei mingi de tenis intre ambele picioare, in sesiuni de aproximativ 2 minute fiecare.

Cum au salvat romanii Maldivele

VIDEO Care este cel mai luxos resort din lume

https://ziare.com/vacanta/stiri-vacanta/india-turism-redeschidere-masuri-1660880

Cum planuieste India sa redeschida turismul

Ce a facut Smiley inainte ca Gina Pistol sa nasca

Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Există un nou trend, un tip de videoclip "pregătește-te cu mine" în China, în care tinerii prezintă ținute pentru muncă atipice. Tinerii din China își îmbracă pijamalele, papucii și...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#tocuri, #elegante, #exercitii, #incomode, #birou , #stiri life style