Eurovision 2021: marea favorita la casele de pariuri vine din Malta. Ce sanse are Romania, cu piesa interpretata de Roxen VIDEO

Marti, 18 Mai 2021, ora 19:34
6581 citiri
Eurovision 2021: marea favorita la casele de pariuri vine din Malta. Ce sanse are Romania, cu piesa interpretata de Roxen VIDEO
Destiny e marea favorita la Eurovision

Concursul muzical Eurovision, a carui editie cu numarul 65 nu s-a putut desfasura in 2020 in contextul pandemiei de COVID-19, incepe marti cu prima semifinala, in care reprezentanta Maltei va trebui sa confirme pe scena pronosticurile care o considera favorita, relateaza EFE, conform agerpres.ro.

In prima semifinala, gazduita de complexul Ahoy din Rotterdam, vor concura 16 tari printre care si Romania, ce isi vor disputa 10 locuri pentru a accede in marea finala de sambata, 22 mai.

Nu vor exista dueluri semnificative in aceasta prima runda de calificare, avand in vedere ca principalii favoriti sunt deja cunoscuti si isi vor masura fortele abia sambata, cand va incepe cu adevarat competitia pentru castigarea trofeului Eurovision 2021.

Tarile care vor urca pe scena sunt, in aceasta ordine: Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croatia, Belgia, Israel, Romania, Azerbaidjan, Ucraina si Malta.

Destiny, reprezentanta Maltei, interpreta melodiei "Je Me Casse", este considerata marea favorita. La casele de pariuri, aceasta avea la un moment dat o cota de 3,5. Comparativ, Romania are o cota de 50 la castigarea competitiei, aflandu-se undeva la mijlocul ierarhiei.

Tanara cantareata a fost in ultimele saptamani favorita caselor de pariuri, insa dupa repetitiile live, perspectivele sale au scazut usor, in favoarea reprezentantei Frantei, Barbara Pravi, si Italiei, trupa rock Manestin. In calitate de membri ai "Big Five" (Germania, Spania, Franta, Italia si Marea Britanie), cei din urma nu participa la semifinale, ci vor urca pe scena direct la marea finala de sambata.

Dincolo de previziunile primelor locuri, nu trebuie trecut cu vederea suedezul Tusse si cantecul sau cu mesaj colectiv "Voices" sau cipriota Elena Tsigronou si piesa ei "El Diablo", amintind de Lady Gaga si Rita Ora, dar nici Efedi, din Azerbaidjan, cu piesa "Cleopatra", o alta propunere pop care invita la dans pe ritmuri orientale.

La un loc in marea finala aspira si reprezentanta Romaniei, Roxen, cu balada sa "dark pop" in stilul lui Billie Eilish, dar si reprezentanta Israelului, Eden Alene, cu "Set Me Free", sau ucrainenii Go_A, cu piesa lor folk electronica "Shum", care si-au imbunatatit semnificativ sansele dupa sosirea la Rotterdam.

In semifinala de marti, va fi prezenta si trupa belgiana Hooverphonic, artistii cei mai cunoscuti ai acestei editii in afara circuitului Eurovision, cu un cantec clasic amintind de anii 90, intitulat "The Wrong Place".

Ce-a făcut David Popovici la concursul din Belgia și ce urmează pentru campionul român înaintea Jocurilor Olimpice
Ce-a făcut David Popovici la concursul din Belgia și ce urmează pentru campionul român înaintea Jocurilor Olimpice
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a participat sâmbătă și duminică la ”Antwerp Diamond Speedo Race”, în Belgia, o etapă a pregătirii sale pentru Jocurile Olimpice de la Paris....
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Destiny, #eurovision, #concurs , #Eurovision 2021