Este striptease o forma de arta sau nu?

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 16:03
2232 citiri
Este striptease o forma de arta sau nu?

O controversa de proportii a starnit recent clubul de noapte Moves Nite din New York, care a cerut instantei sa decida daca striptease este o forma de arta, ca oricare alta, ca teatrul, opera, sculptura, pictura si, mai ales, ca baletul.

Argumentul este simplu: daca baletul, unde protagonistele isi demonstreaza priceperea etalarii calitatilor privind mladierea corpului, este deja consacrat ca arta, nimic n-ar impiedica sa fie considerat la fel si respectivul striptease, unde protagonistele fac acelasi lucru, pe o alta scena, cu alta costumatie si cu un alt public.

Miza acestui demers este insa mare. In Statele Unite, ca si in alte parti, barurile de noapte sunt supuse unor impozite usturatoare, in timp ce activitatilor artistice li se aplica cele mai modice impozite cu putinta.

Clubul de noapte care a deschis in aceasta problema o actiune judiciara se asteapta sa i se deduca o buna parte din actualele taxe, respectiv 126.000 de dolari, scrie infoniac.ru.

In sustinerea actiunii sale, clubul de noapte prezinta expertize efectuate de antropologi, care asemuiesc activitatea de striptease cu cea de balet clasic, fara niciun echivoc.

Mai mult decat atat, ei fac trimitere la originile baletului, care trebuie cautate in dansurile rituale ale vestalelor din templele antichitatii - forme de balet cu un accentuat caracter erotic.

Desi baletul clasic s-a indepartat de sensurile acestui dans, capatand noi valente, iata ca din el evolueaza astazi arta striptease si reia pe neasteptate vechiul caracter erotic al coregrafiei vechilor vestale, in forme noi.

Instanta are o misiune grea. Respingand actiunea, s-ar putea s-o confirme posteritatea, in fata careia multe din manifestarile nonconformiste de astazi tind sa se afirme ca arta. Daca o admit, cel putin doua sute cluburi de noapte din New York, plus multe altele din diferite orase vor primi o nesperata si substantiala reducere de impozite.

Poate ca cel mai neasteptat avantaj ar fi cel al dansatoarelor la pielea goala, care vor simti cum primesc un nou si onorabil statut social, odata cu titlul de balerine.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#striptease declarat arta , #femei