Diamante.ro: in 2018 lupta impotriva falsurilor este o prioritate de grad zero - informatii esentiale

Advertorial
Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 09:00
48792 citiri
Diamante.ro: in 2018 lupta impotriva falsurilor este o prioritate de grad zero - informatii esentiale

In noiembrie 2017, specialistii Gemological Institute of America (GIA) au anuntat descoperirea unor diamante sintetice amestecate intr-un lot de diamante naturale, aduse pentru certificare.

Frauda a fost descoperita dupa ce specialistii gemologi ai laboratorului GIA din Carlsbad, California, au folosit aparatura performanta pentru testare.

Diamantele false erau, de fapt, pietre sintetice produse prin tehnologia HPHT (Presiune si temperaturi inalte). Mai mult, structura de crestere si fosforescenta emisia de lumina vizibile prin tehnologia DiamondView au tradat, inca o data, tentativa de frauda.

"Acest gen de falsuri este destul de rar intalnit, dar asta nu trebuie decat sa ne creasca gradul de atentie. Industria de profil si clientii trebuie avertizati ca, la cea mai mica suspiciune, sa ceara certificari valide si verificabile (certificari de la entitati neutre de prestigiu asa cum sunt laboratoarele gemologice internationale).

Certificarile emise de comercianti, nu au nicio relevanta pentru diamantele de o anumita dimensiune. Noi lucram numai cu diamante naturale certificate international si acest lucru ne-a scutit de astfel de situatii", afirma Marian Constantinescu, CEO Diamante.ro.

Consideram ca piata romaneasca de bijuterii din aur cu diamante nu este suficient de matura incat sa evite astfel de practici inselatoare, de aceea indemnam cumparatorii la maxima prudenta.

Factura fiscala si certificatul gemologic international pot face diferenta intre un diamant fals, sintetic, si unul veritabil, natural.

Operam in acesta bransa de aproape un sfert de veac si nu vrem ca dorinta de imbogatire rapida a unor aventurieri sa afecteze credibilitatea unor brand-uri care, iata, au in spate zeci de ani de eforturi sustinute pentru a-si crea o reputatie corecta.

Orice producator serios de bijuterii ar trebui sa aiba o preocupare constanta pentru ca piata pe care actioneaza sa functioneze dupa reguli clare, transparente si guvernate de "fair play".

Clientii oricarei manufacturi trebuie informati si feriti de astfel de situatii care, este adevarat, sunt destul de rare dar care au nevoie de reactii ferme si prompte.

"Unui client ii este imposibil sa observe genul acesta de falsuri, de aceea consultantii nostri sunt instruiti sa ofere indrumarile necesare pentru a evita situatii confuze si pentru a inlatura orice suspiciuni.

Gravarea cu laser a fiecarui diamant cu un cod unic de identificare garanteaza ca diamantul respectiv este exact cel prezentat in certificatul gemologic.

Atunci cand cumparati o piatra pretioasa trebuie sa va interesati, in primul rand, daca este naturala sau sintetica. Nu va lasati inselati de strategii de marketing care inventeaza nume pentru pietrele sintetice. Safir, smarald sau rubin hidrotermal, inseamna piatra sintetica. Diamant 'man made', moissanite sau alte denumiri, inseamna sintetic.

Vreau sa fac, insa, o precizare: faceti distinctie intre piatra CREATA in laborator si piatra TRATATA in laborator - smaraldele, spre exemplu, au in proportie de 90% un tratament cu un ulei special.

Exista diamante NATURALE ale caror culoare sau claritate au fost imbunatatite in laborator, dar toata aceste operatiuni ce se fac pe piatra NATURALA sunt specificate foarte clar si vizibil in certificatul gemologic.

De aceea Certificarea internationala a unui diamant este garantia suprema ca piatra pretioasa care da stralucire unui inel de logodna este 100% naturala si orice brand care se respecta si isi respecta clientii procedeaza in asa fel incat acestia sa fie corect informati", afirma Marian Constantinescu, CEO Diamante.ro.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#diamant certificat international, #diamente false, #diamante sintetice , #bijuterii