Detaliile care dau de gol produsele contrafacute. Indicatorii pe care sa-i urmaresti pentru a nu fi pacalit

Luni, 21 Septembrie 2020, ora 06:40
7332 citiri
Detaliile care dau de gol produsele contrafacute. Indicatorii pe care sa-i urmaresti pentru a nu fi pacalit
FOTO: Hepta

Piata produselor contrafacute concureaza cu marile branduri, fie ca vorbim de telefoane, aparate electrocasnice, articole de imbracaminte sau orice alta categorie de bunuri la care ne-am putea gandi. Amploarea fenomenului este atat de mare incat nu mai putem vorbi de afaceri din umbra, in care comerciantii falsificatori se ascund in tenebrele internetului sau ale depozitelor si pietelor de cartier.

Le vedem peste tot, iar uneori, chiar noi, cumparatorii, le incurajam fiind limitati de un buget restrans, dar dorindu-ne sa detinem produsul care "arata bine" sau care "se poarta", cu compromisul calitatii.

Ce te faci, insa, atunci cand intentionezi sa achizitionezi produsul autentic pentru care esti dispus sa platesti un pret pe masura calitatii, dar ai inca suspiciuni legate de legitimitatea serviciului?

De la micile detalii care fac diferenta si pana la comerciant, Ziare.com prezinta cei mai importanti indicatori pe care sa ii urmaresti pentru a identifica autenticitatea unui produs.

Ambalajul

Verifica daca ambalajul se potriveste cu produsul din interior. Numarul modelului de pe ambalaj trebuie sa coincida cu numarul modelului de pe echipament.

Examineaza cu atentie etichetele de pe imbracaminte, orice abateri in manopera si in textul de pe articol: fie fontul sau plasarea textului. Erorile de ortografie sau gramaticale sunt frecvente pe ambalajele marfurilor contrafacute.

In mod similar, urmareste daca "data de utilizare" este expirata, daca sigiliile de siguranta sunt rupte sau lipsesc, daca exista informatii despre garantie sau detalii de contact ale producatorului.

Urmareste cu atentie aspectul si designul produselor de la o marca similara pe care le detii deja. Daca nu ai un astfel de produs, compara acelasi produs la alte magazine.

Pretul

Desi nu intotdeauna este cazul, produsele contrafacute tind sa fie mai ieftine decat marca originala, astfel incat preturile neobisnut de mici ar trebui sa fie un semnal de alarma. Verifica pretul ofertat cu pretul de vanzare cu amanuntul recomandat al marcii sau daca compania are sau nu o reducere pentru respectivul articol. Cele mai multe marci de designer nu vor reduce semnificativ pretul produselor, deci, ar fi o situatie neobisnuita sa vezi o scadere cu aproape 75% a pretului initial.

Comerciantul

Daca nu esti sigur de legitimitatea unei companii, cauta numele acesteia online. Aproape toate companiile autentice au un site web.

Majoritatea companiilor sau marcilor isi listeaza comerciantii cu amanuntul autorizati pe site-ul lor web sau pe materialele de ambalare. De exemplu, intr-un efort de a opri falsurile Ugg, site-ul web al companiei ofera o lista cu comerciantii cu amanuntul Ugg autorizati, precum si informatii despre cele mai recente escrocherii pe care le folosesc falsificatorii si o functie de cautare in care, prin lipirea in adresa URL a unui site web, consumatorii pot verifica daca vinde produse UGG false, scrie Red Points.

Calitatea

Controlul calitatii este adesea absent in operatiunile de contrafacere. O examinare atenta a manoperei ar putea da de gol stangaciile care apar in timpul acestui proces. Verifica daca articolele sunt realizate din plastic subtire in loc de metal, daca se folosesc autocolante in loc de vopsea sau daca articolele de imbracaminte, gentile de mana si incaltamintea prezinta cusaturi de calitate indoielnica.

Falsurile sunt adesea produse folosind materiale mai ieftine si de calitate slaba, cum ar fi piele falsa, sticla de calitate scazuta, materiale de panza inferioara si piese electronice vechi sau uzate.

De exemplu, imbracamintea si pantofii originali au adesea mai multe cusaturi pe metru patrat. Liniile nu vor fi la fel de drepte, intrucat folosesc probabil mai putin material pentru costuri cat mai mici.

Atunci cand cumparati produse de la un distribuitor, protejati-va si intrebati-i despre procesele de asigurare a calitatii. Vanzatorii de incredere ar trebui sa aiba la dispozitie proceduri de inspectie si autentificare, precum si tehnicieni pentru a inspecta calitatea bunurilor pe care le vand, mai arata Red Points.

Caracteristici de siguranta

Pentru a ajuta consumatorii sa identifice un fals, unii producatori adauga un element greu de reprodus.

In mod similar, este un semn rau daca unui produs ii lipseste un certificat de autenticitate sau alta asigurare pe care producatorul o ofera in mod obisnuit. Puteti confirma daca un certificat sau un produs este autentic contactand direct producatorul, conform Consumer Reports.

Multe companii au dezvoltat mecanisme de urmarire si control, cum ar fi codurile QR, pentru a ajuta la mentinerea produselor contrafacute in afara lantului de aprovizionare. De exemplu, Canon foloseste o holograma speciala pentru a identifica produsele.

Materiale suplimentare

Asigura-te ca exista intotdeauna materiale suplimentare incluse in ambalaj. Produsele tehnice, cum ar fi laptopurile, castile, difuzoarele si chiar gadgeturile pentru bucatarie, vor avea toate manualul propriu-zis si instructiunile incluse. Verifica daca toate piesele produsului sunt incluse in cutie, de multe ori acest lucru nu se intampla, si daca exista baterii (in cazul in care se mentioneaza ca sunt incluse), telecomenzi si informatii despre garantie.

Metoda de plata

Atunci cand efectuezi tranzactii in persoana, datele personale sau informatiile despre cardul de credit pot fi manipulate si stocate intr-o maniera mai putin sigura decat in cazul comerciantilor cu amanuntul legitimi. Fii atent la fiecare detaliu in timpul acestui proces.

Pentru achizitiile online, verifica daca platile sunt trimise prin intermediul site-urilor web care incep cu https: // si care sunt insotite de un simbol de blocare. Comerciantii online legitimi tind sa solicite plata prin carduri de credit sau de debit sau prin PayPal, astfel incat consumatorii ar trebui sa fie suspiciosi daca li se cere sa efectueze o plata printr-un transfer de bani direct, cum ar fi un transfer bancar.

Pe langa verificarea metodelor de securitate a platilor, poti cauta nume de domenii suspecte care contin cuvinte cheie precum autentic, replica, original, reducere sau oferta. De asemenea, fii atent la site-urile care sunt in limba engleza, dar cu un domeniu strain sau care prezinta greseli de ortografie, imagini de calitate slaba sau linkuri expirate.

Inainte de a efectua o achizitie online, consulta pagina web "Despre noi" sau "Contactati-ne". In cazul in care lipsesc aceste informatii sau detaliile politicii de returnare si termenii si conditiile, este posibil ca vanzatorul sa nu fie autentic.

Cand vine vorba de social media, site-urile care nu poarta semne de verificare sau autentificare sau care solicita utilizatorilor sa dezvaluie informatii sensibile nu sunt de incredere. Site-urile suspecte pot, de asemenea, sa contina o multime de actualizari si linkuri intr-o perioada scurta de timp sau sa afiseze reclame care sa directioneze catre site-uri web false care prezinta reduceri mari de pret pentru o perioada scurta de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#produse contrafacute, #pret, #comerciant, #calitate , #stiri life style