Designerul Mihaela Drafta te invata cum sa te imbraci la dineu- Sfatul de stil Ziare.com

Luni, 18 Martie 2013, ora 08:23
11028 citiri
Designerul Mihaela Drafta te invata cum sa te imbraci la dineu- Sfatul de stil Ziare.com
Foto: Arhiva

Alegerea unei tinute potrivite pentru un dineu este, de obicei, un chin. Fie ca te temi sa nu gresesti, fie ca vrei sa ii dai pe spate pe cei prezenti, iti prind bine sfaturile designerului Mihaela Drafta.

In functie de tipologia dineului, alegem si vestimentatia adecvata, asta inseamna ca trebuie sa stii cateva detalii dinainte.

"Daca este unul tematic sau clasic, mergem pe linia Black Tie, o tinuta structurata dusa spre o zona conformista", a declarat Drafta pentru Ziare.com.

Ea mai spune ca la dineurile corporatiste tinuta trebuie sa fie eleganta, dar decenta, "sa nu frizeze ridicolul si sa nu epateze".

Mihaela Drafta sfatuieste femeile ca, la dineurile de gala, sa aleaga rochii glamour, cu linii simple, fara imprimeuri, in timp ce pe barbati ii indeamna sa isi indrepte atentia catre costume negre sau frac.

"La dineurile clasice, merg rochiile elegante, simple, taioarele cu linii clasice, rochiile de dantela", a adaugat designerul.

Designerul Mihaela Drafta te invata cum sa porti o palarie - Sfatul de stil Ziare.com

Si chiar daca multi ar crede ca barbatii nu trebuie sa depuna prea mult efort, adevarul este altul. Si ei sunt nevoiti sa sa gandeasca bine inainte de a participa la un astfel de eveniment.

Cum se imbraca barbatii

"Barbatii trebuie sa respecte evenimentul si sa aleaga culori neutre, negru, gri, nuante de maro inchis. Nu trebuie sa mearga spre casual, spre costume lucioase, inflorate sau colorate. Dineul clasic este sobru, sacoul este obligatoriu, jeansii exclusi, de asemenea si pantalonii si sacourile din materiale si culori diferite. Presupune costum", a mai spus Drafta.

Dineurile corporatiste sunt mai putin oficiale, dar trebuie sa mearga spre o zona de costum clasic, sobru, camasa alba si cravata neagra.

"Trebuie sa te imbraci in conformitate cu ceilalti, nu doar pentru tine, asa cum poate o faci in timpul zilei. Daca la serviciu te poti imbraca cum vrei tu, la dineu, nu poti decat tinuta care sa respecte regulile companiei sau cele ale nivelului de business", a mentionat Mihaela Drafta.

In ceea ce priveste accesoriile, barbatii trebuie sa poarte curea si ceas, atat, fara alte bijuterii. Exceptie face verigheta. Doamnele si domnisoarele trebuie sa opteze pentru cat mai putine bijuterii si de foarte buna calitate.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Mihaela Drafta tinuta dineu, #Mihaela Drafta sfaturi tinuta, #Mihaela Drafta sfaturi vestimentare, #Mihaela Drafta designer , #stil