De ce este esential butonul SOS pe ceasul inteligent al copilului

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 18:182050 citiri
De ce este esential butonul SOS pe ceasul inteligent al copilului
buton sos smartwatch FOTO: pexels.com

Smartwatch-urile pentru copii nu mai sunt de mult timp un simplu moft. In ziua de astazi, aceste gadgeturi inteligente au functii care le fac atat de utile, incat tot mai multi parinti le achizitioneaza pentru siguranta micutilor lor.

Un smartwatch copii, purtat la incheietura celui mic, ii ajuta pe parinti sa afle parcursul acestuia, datorita functiei GPS. Dar aceasta nu este singura functie esentiala de pe ceasul inteligent pentru cei mici, ci si butonul SOS este o optiune indispensabila. Iata de ce!

Butonul SOS, ajutor in caz de urgenta

Copiii nu sunt lipsiti de pericole! Drumul spre scoala, vizitele in parc sau iesirile in oras - pot fi de multe ori un prilej pentru ei sa ia contact cu persoane straine, care pot avea diverse interese, nu tocmai placute. Daca se simt urmariti sau in pericol, ei pot apasa timp de 5 secunde butonul SOS de pe smartwatch si in acel moment vor sti ca nu sunt singuri!

Ce se intampla atunci cand a fost activat butonul SOS? Specialistii de la Xkids spun ca, In primul rand, acest mod de siguranta va transmite o notificare de urgenta contactelor presetate si totodata vor fi apelate 3 numere de urgenta pana in momentul in care se va primi un raspuns. Contactele respective vor primi chiar si o actualizare imediata a locatiei copilului, astfel incat acesta sa fie localizat si gasit in cel mai scurt timp, atat de catre parinti, cat si de catre serviciile de urgenta.

Cum se seteaza aceasta functie pe telefon

Pasii de instalare sunt urmatorii:

  • se introduce cartela SIM in ceas – in functie de modelul ceasului, instalarea se face prin lateral sau in momentul in care a fost indepartat capacul de protectie din spatele ceasului. Detaliile sunt prezentate si in manualul de instructiuni al modelului respectiv;
  • se downloadeaza aplicatia respectiva – un exemplu este aplicatia SETracker, dar aplicatiile difera in functie de producator;
  • se sincronizeaza ceasul cu aplicatia;
  • se verifica atat ceasul, cat si telefonul si conexiunea dintre cele doua dispozitive.

De ce au nevoie copiii de un smartwatch

Dupa cum s-a putut observa, un ceas inteligent ii ajuta pe copii sa se simta in siguranta. Atunci cand intalnesc un pericol, simplul gand ca pot lua atitudine, alertand autoritatile sau pe cei dragi printr-o simpla apasare de buton le da incredere ca vor reusi sa iasa cu bine din situatia dificila si ca nu sunt singuri. De aceea, este foarte important ca micutilor sa li se aduca la cunostinta toate aceste lucruri atunci cand le este oferit un ceas smartwatch. Ei vor trebui sa cunoasca functiile ceasului si mai ales cum trebuie sa actioneze in situatia in care se simt amenintati.

Astfel, pe langa functia GPS, care este de asemenea o functie foarte importanta la un smartwatch, datorita careia parintii pot urmari in timp real traseul copilului, butonul SOS este de asemenea o garantie a sigurantei copiilor si adolescentilor intr-o lume plina de provocari si pericole.

In concluzie, ceasurile inteligente pentru copii sunt ca o asigurare pentru copii si parinti ca totul va fi bine. Fie si numai pentru acest sentiment reconfortant merita sa fie achizitionate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News