De ce e un moment bun să te pregătești pentru iarnă

Advertorial
Joi, 09 Septembrie 2021, ora 16:38
5410 citiri
De ce e un moment bun să te pregătești pentru iarnă
pregatiri iarna FOTO: unsplash.com

Se spune că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car, în sensul că este prevăzător și pregătește totul din timp. Exemplul este unul motivant și moralizator, în ideea că lucrurile făcute din timp reprezintă atât o dovadă de responsabilitate, cât și prevenire a potențialelor probleme. Așadar, nu te amăgi că ai tot timpul din lume și profită de ultimele zile de concediu pentru a te asigura că sezonul toamnă-iarnă te va prinde pregătit. Așadar, iată câteva aspecte de care să te preocupi pentru a pune totul în ordine din timp:

Grădina

În primul rând, dacă ai pomi fructiferi, culege fructele, toaletează-i și dacă e cazul, apelează la pari de sprijin dacă există risc de rupere a coloanei. De asemenea, dacă ai o grădină de verdețuri și legume, e timpul să le strângi, pentru că există riscul ca acestea să putrezească odată cu temperaturile reci și umiditatea specifice toamnei. Totodată, culege și aruncă frunzele și buruienile uscate. În același timp, dacă nu ai încă așa ceva sau pur și simplu pavelele s-au „măcinat”, comandă cu încredere gresie de exterior. Rezistentă la variațiile de temperatură și, mai ales, la îngheț, antiderapantă și accesibilă ca preț, aceasta reprezintă cea mai bună soluție pentru a scăpa de noroiul din curte și a conferi un aspect îngrijit curții. În plus, vei găsi o varietate de modele gresie de exterior, astfel încât să îți personalizezi grădina în funcție de gusturile tale.

Gardul

Mai ales dacă e construit din lemn, există o mare probabilitate ca o parte dintre pari să fie afectați de umiditate, iar în acest caz se impune o înlocuire a acestora. De asemenea, o revopsire sau lăcuire a lemnului e binevenită, precum și o verificare atentă a stabilității pilonilor. Etapa intermediară a acestui proces, de reparare și întreținere a gardului din lemn, implică tratarea acestuia cu substanțe care au rolul de a-l proteja de intemperii, de acțiunea dăunătorilor, iar folosirea unei soluții antimucegai chiar va face diferența pe viitor. Oricât de atent ai fi la vopsirea lui, mai mereu rămân zone care au scăpat nevopsite și care ar putea fi afectate de mucegai. Soluția se aplică o dată sau de mai multe ori în zile diferite, în funcție de gradul de mucegăire a lemnului. Dacă e un gard din piatră, e posibil să se fi desprins unele dintre componente, cu tot cu cimentul de legătură atât la soclu, cât și la stâlpi. De asemenea, o ungere a porții cu vaselină va preveni un zgomot deranjant, scârțâit de fiecare dată când o vei deschide sau închide, ceea ce poate deveni cu adevărat deranjant.

Casa

Și urmează partea cea mai provocatoare și solicitantă, pregătirea locuinței pentru anotimpul rece. În primul rând, verifică izolația termică a casei, asigură-te că ferestrele și ușile sunt izolate corespunzător și nu sunt pierderi de căldură, iar dacă nu e așa, poți apela la benzi de etanșare. De asemenea, nici varianta clasică, de folosire a draperiilor groase, nu trebuie eliminată din start, ba chiar poate deveni complementară. Având în vedere că mai sunt și zile însorite toamna, poți profita de acest lucru pentru a aerisi cât mai mult locuința și a curăța canapelele, saltelele, covoarele, geamurile și a scăpa de mucegai. În al doilea rând, e necesar să verifici acoperișul, iar dacă acesta necesită reparații, nu amâna acest proces. În al treilea rând, nu omite să faci o verificare atentă și a dispozitivelor de siguranță din casă, începând cu alarma de fum și terminând cu detectorul de monoxid de carbon.

Odată bifate toate aceste sarcini de pe „to do list”, poți aștepta liniștit venirea iernii, cu totul pus la punct.

Sursă foto. unsplash.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#toamna, #iarna, #pregatiri iarna , #stiri life style