Cum te imbraci pentru a-ti pune in valoare corpul in forma de clepsidra (Galerie foto)

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 12:17
11459 citiri
Cum te imbraci pentru a-ti pune in valoare corpul in forma de clepsidra (Galerie foto)
Foto: Digital Vision/Getty Images

Femeile care au corpul in forma de clepsidra sunt considerate unele dintre cele mai atragatoare. Daca te incadrezi si tu in aceasta categorie, afla ca talia bine definita si formele voluptoase iti ofera un look sexy pe care trebuie sa stii cum sa ti-l definesti cu ajutorul hainelor potrivite.

In ciuda faptului ca trupul-clepsidra este considerat si trupul ideal, femeile cu o asemenea structura intampina ceva dificultati in alegerea hainelor. Tocmai de aceea, Petite.about.com iti ofera cateva sfaturi cu privire la alegerea tinutelor.

Reguli generale

Femeile cu acest tip de silueta pot fi inalte sau mignone, forma corpului fiind cea definitorie. In contextul in care talia este subtire, soldurile ceva mai late, dar trupul, per ansamblu, este bine proportionat, obiectele de imbracaminte trebuie alese astfel incat sa complimenteze corpul, nu sa evidentieze exagerat anumite forme.

De exemplu, daca esti mignona, trebuie sa te imbraci astfel incat sa pari mai inalta si mai supla. Poti lua exemplu de la Salma Hayek (prima poza), care a ales o tinuta care o avantajeaza si ii pune in evidenta atuurile: o rochie in culoare inchisa, un decolteu in V, rochia pana in podea - toate ii alungesc silueta. De altfel, manecile trei sferturi atrag atentia asupra incheieturilor subtiri.

Ori de cate ori faci alegeri vestimentare trebuie sa te gandesti daca acele taieturi, forme, detalii in plus iti respecta forma corpului sau ti-o incarca. Evita rochia in forma de trapez sau pe cele cu guler (in stilul lui Audrey Hepburn) care practic iti ascund formele frumoase.

Majoritatea producatorilor croiesc hainele pentru femeile cu corpul ce poate fi usor schematizat in forma de triunghi sau dreptunghi, asa ca de multe ori iti va fi greu sa iti gasesti o rochie potrivita atat in partea de sus, cat si in zona soldurilor. Alege sa porti bluza si rochie, mergi la un croitor pentru a-ti face haine personalizate sau pentru a le modifica pe cele cumparate deja.

In cea de-a doua poza, tinuta Salmei Hayek nu este una care sa o avantajeze. Niste pantofi fara bretele si rochia un pic mai scurta ar fi facut-o sa arate cu siguranta mai inalta si mai slaba.

Bluzele potrivite

Nu alege bluze care sa iti accentueze prea tare bustul sau umerii lati. Evita volanele, umerii din burete, bijuteriile sau alte aplicatii si opteaza pentru decolteuri care alungesc, cum sunt cele in forma de V sau U. Evita taieturile drepte sau pe cele care nu iti urmeaza forma naturala a corpului.

Lungimea bluzei este iar un factor important. Topurile prea lungi sau cele care se termina la mijlocul soldurilor nu vor face altceva decat sa iti mareasca mai mult acea zona. Daca ai brate tonifiate, poti alege topuri sau bluze fara maneci.

Jachetele indicate

Jachetele cambrate sau semi-cambrate urmeaza forma naturala a corpului, asa ca sunt potrivite femeilor cu acest tip de corp, in special celor mignone. Evita taieturile drepte si opteaza pentru cele "ca de printesa", cu taieturi rotunde si lungi, din fata sau spate, taiate de la talie pana la brate. Nici aici umerii nu trebuie incarcati, jachetele sau sacourile fara buzunare sau alte aplicatii fiind recomandate.

Jacheta albastra, de exemplu, este una cambrata, evita supraaglomerarea, nu are buzunare, iar decolteul in V complimenteaza frumos un corp in forma de clepsidra.

Fustele recomandate

Fustele in forma de A, cu taieturi lungi, nici prea largi, dar nici prea stramte sunt cele potrivite tie. Lungimea este foarte importanta in acest context. Evita fustele al caror tiv cade pe partea mai groasa a piciorului, fie ea coapsa sau gamba. Acestea te vor face sa pari mai scunda si mai plinuta. Lungimea ideala ar trebui sa se regaseasca uneva in jurul genunchiului.

De exemplu, fusta din poza este perfecta pentru o femeie cu corpul in forma de clepsidra: dintr-un material fluid ce cade lejer si natural, taieturile nu sunt exagerate, iar motivele florale nu sunt prea mari pentru o femeie miniona.

Pantalonii ideali

Cu o asemenea forma a corpului, iti va fi mai greu sa iti gasesti pantaloni sau blugi care sa se potriveasca atat la talie, cat si la solduri. Incearca mai multe modele ale mai multor branduri pentru a vedea care ti se potriveste. Daca totusi nu reusesti sa gasesti perechea ideala, fa un compromis. Achizitioneaza-ti pantalonii potriviti in zona soldurilor si modifica-i apoi in talie.

Evita pantalonii sau blugii cu imprimeuri, curelele, stilurile plisate sau pantalonii cargo.

In fotografie, pantalonii clasici, drepti si inchisi la culoare alungesc frumos silueta.

Rochiile ce-ti flateaza silueta

Un alt obiect vestimentar la care femeile intampina dificultati il reprezinta rochiile. Cele care iti urmeaza curbele, fara a le accentua prea tare, sunt recomandate in acest caz. Cum talia subtire este unul dintre atuurile corpului tau, ai grija ca si forma rochiei sa evidentieze acest detaliu.

O optiune ar fi rochiile elegante, din materiale vaporoase, asa cum este si modelul purtat de Diane von Furstenberg.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#femei forma clepsidra haine, #corp forma clepsidra tinute, #corp clepsidra sfaturi vestiomentatie , #femei