Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum stii daca esti intr-o relatie abuziva? Iata semnele

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:44
5291 citiri
Cum stii daca esti intr-o relatie abuziva? Iata semnele

Femeile nu isi propun sa se implice in relatii cu parteneri violenti. De altfel, multe femei care ies din asemenea legaturi isi jura ca nu vor mai repeta experienta niciodata, dar, din pacate, se trezesc tot alaturi de un om agresiv.

Din nefericire, conform statisticilor, o femeie ajunge sa suporte intre cinci si sapte manifestari de violenta din partea partenerului inainte de a-l parasi. Cum este mai bine sa previi decat sa tratezi, ar fi de preferat sa eviti sa te implici intr-o relatie cu un om violent inainte sa te vezi pusa in situatoa de a scapa de el.

Expertii consultati de Your Tango prezinta o lista a lucrurilor care ar trebui sa iti dea de gandit cu privire la comportamentul barbatului pe care il ai alaturi.

Face presiuni asupra ta. Vrea sa para puternic si sustine ca nu a mai iubit pe nimeni niciodata ca pe tine. Te preseaza sa va oficializati relatia cat mai repede.

Este gelos. Partenerul tau este extrem de posesiv, te suna mereu sau iti face vizite neasteptate.

Te verifica. Te intreaba insistent cu cine ai vorbit si unde ai fost, verifica kilometrajul la masina, tine toti banii la el si iti cere mereu chitante. Insista sa ii ceri voie de fiecare data cand vrei sa mergi undeva sau sa faci ceva.

Are asteptari nerealiste de la tine. Are pretentia sa fii perfecta si sa ii satisfaci orice dorinta.

Te izoleaza. Incearca sa te impiedice sa iei legatura cu rudele tale si cu prietenii tai. Nu iti da voie sa ai un telefon mobil sau o masina, nu-ti permite sa ai un job.

Da vina pe altii pentru propriile greseli. Seful, familia, tu sau altii, oricine altcineva este de vina atunci cand ceva nu merge bine.

Ii face pe ceilalti responsabili de reactiile lui. Un om violent va spune mereu "M-ai enervat" in loc de "Sunt nervos". Da vina in permanenta pe cei din jur pentru starea sa.

E sensibil la jigniri. Se simte insultat din orice si vorbeste mereu despre faptul ca nedreptatile fac parte din viata.

Este crud fata de animale si de copii. Sacrifica sau pedepseste animalele cu usurinta si asteapta ca cei mici sa faca lucruri peste puterile lor. Ii mustra pe copii pana ii face sa planga.

E violent in timpul partidelor de sex. Ii place sa te supuna, sa te domine. Te intimideaza, te manipuleaza si te forteaza sa faci lucruri cu care nu esti de acord.

Violenta verbala. Te critica mereu si iti spune lucruri dure. Injura, foloseste cuvinte degradante la adresa ta. Face trimiteri la lucruri din trecutul tau ca sa te jigneasca.

Asteapta sa fie servit. Se asteapta sa il servesti, sa fii ascultatoare si casnica.

Are schimbari bruste de temperament. Trece de la tandrete la furie in doar cateva minute.

Are un trecut marcat de violenta. Recunoaste ca a mai lovit femei in trecut, dar sustine ca a fost din vina lor.

Te ameninta cu violenta. Chiar daca te ameninta cu violenta fizica, ulterior neaga ca ar fi capabil de asta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#violenta relatie indicii, #barbat violent manifestari, #violenta asupra femeilor, #relatie abuziva semne , #relatii