Cum sa-ti ingrijesti parul pe timp de iarna

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 16:01
3740 citiri
Cum sa-ti ingrijesti parul pe timp de iarna
Foto: Arhiva

Fiindca sezonul de iarna a sosit in cele din urma, cele mai multe dintre femei sunt atente in mod special la ingrijirea pielii in acest sezon, ingrijirea parului fiind de multe ori ignorata.

Publicatia Times of India recomanda cateva modalitati de a ne mentine parul sanatos si in acest anotimp rece.

Foloseste samponul cel mult de doua ori pe saptamana

"Cea mai comuna greseala o reprezinta samponarea parului prea des, ceea ce lasa parul fara umiditate", spune Nicky Khurana, expert in domeniul ingrijirii parului si a pielii. In timpul iernii, atat parul cat si scalpul se usuca foarte usor si, prin urmare, este foarte important sa nu samponam parul mai mult de doua ori pe saptamana.

Aplica balsam cand periezi parul

Un truc simplu este de a aplica un balsam pe pieptene si apoi sa periati parul, acest lucru va ajuta parul sa raman umed. Periajul stimuleaza glandele sebacee sa produca si mai mult sebum si face parul stralucitor.

Foloseste pentru scalp ulei de masaj

Femeile isi doresc un par lung, frumos, sanatos si sunt dispuse sa investeasca multi bani in tratamente complexe si scumpe, in fiole minune, laser, extensii si multe altele. Una dintre cele mai bune metode descoperite pentru cresterea parului e masajul scalpului. Nu te costa decat achizitionarea de ulei sau amestecuri de uleiuri si chiar functioneaza. Este recomandat ca cel putin de trei ori pe saptamana sa folosesti ulei de masaj pentru scalp. Acest lucru va accelera circulatia sangelui, va stimula cresterea parului si va intari radacinile parului.

Nu utiliza apa fierbinte la spalarea parului

Expertii au concluzionat ca utilizarea apei fierbinti poate fi foarte daunatoare in timpul iernii, deci ar fi bine sa folosesti apa calduta. Un alt expert, Jaishree Shah, spune ca ar trebui sa folosim apa rece ori de cate ori ne spalam parul. Insa acest lucru este destul de sensibil, tinand cont de temperaturile scazute de afara.

Evitati uscatoarele de par

Evitati uscatoarele de par mai ales in timpul iernii, deoarece acestea joaca un rol important in ruperea firelor fragile de par imediat dupa spalare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Sfaturi ingrijire par iarna, #metode simple ingrijire par, #modalitati ingrijire par femei , #femei