Cum sa te pregatesti pentru o vara plina de sanatate si voie buna

Advertorial
Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 15:54
9900 citiri
Cum sa te pregatesti pentru o vara plina de sanatate si voie buna
Vacanta la mare, de neuitat chiar si in vremurile actuale/sursa foto: pexels.com

Sezonul cald este din ce in ce mai schimbator, iar anul acesta nu face exceptie.

Dupa perioada critica marcata de varfurile pandemiei de coronavirus, vremea este tot mai capricioasa, iar planurile de vacanta se materializeaza mai greu.

Cel mai important lucru pentru aceasta vara este sa-ti pastrezi sanatatea si sa te poti bucura de vremea frumoasa fara a te pune in pericol.

Iata cum poti face asta:

Foloseste produse cu protectie solara

Unul dintre aspectele ignorate de multi iubitori de soare si plaja este protectia solara. Cremele, spray-urile sau gelurile cu protectie SPF sunt potrivite atat pentru sesiunile de plaja la iarba verde sau la mare, dar si pentru rutina de zi cu zi. Acestea nu protejeaza doar impotriva cancerului de piele sau petelor pigmentare, ci si impotriva imbatranirii premature a tenului.

Specialistii recomanda folosirea produselor cu protectie SPF in fiecare zi, inainte de a aplica machiajul, inclusiv in zilele fara soare. Protectia solara nu este asigurata doar de cremele speciale pentru plaja, ci si de cremele de fata, cele de corp sau de fondurile de ten cu SPF. Alege pentru aceasta vara cele mai potrivite produse pentru tipul tau de ten, online, de pe site-urile specializate precum Farmacia la Pret Mic.

Protectia minima recomandata este SPF 30, iar daca ai pielea foarte alba sau sensibila, poti alege produse cu SPF 50+. Nu uita ca aceste produse trebuie folosite indiferent de varsta, incepand de la copii, pana la persoanele varstnice.

Protejeaza-te de alergiile sezoniere

Daca te confrunti cu alergii sezoniere, debutul primaverii si al verii nu prea reprezinta motive de fericire. Nu trebuie sa fie asa, insa.

Daca te ocupi din timp de protectia impotriva factorilor alergeni, risti mai putin sa treci prin perioade cu simptome grave. Cere sfatul medicului de familie sau al specialistului si incepe tratamentul inainte de a observa simptomele serioase.

Acesta iti poate recomanda si vitamine sau minerale care pot fi administrate pentru ameliorarea simptomelor, alaturi de medicamentatia specifica. Nu uita, de asemenea, ca testarea este importanta pentru a descoperi alergenii care te afecteaza in mod special.

Chiar daca in aceasta perioada oamenii ocolesc centrele medicale si cabinetele, nu te lasa descurajat daca vrei sa stii la ce esti alergic. Simptomele pot aparea in orice moment al vietii si te pot lua prin surprindere.

Rinita alergica, cunoscuta si drept febra fanului, isi lasa amprenta asupra organismului incepand cu finalul lunii mai si pana in septembrie. In aceasta perioada, trebuie sa fii mai atent la curatenie, sa aspiri mai des locuinta si sa-ti schimbi hainele cu care ai fost afara imediat cand ajungi acasa.

De asemenea, tine geamurile inchise mai mult timp, daca observi o agravare a simptomelor in timpul zilei. Mai ales daca acum lucrezi de acasa, va trebui sa investesti timp si bani pentru a-ti transforma locuinta intr-un mediu sigur pentru perioada alergiilor.

Mananca sanatos, chiar si la strand sau pe plaja

Sezonul estival va fi marcat de surprize si noutati in acest an, insa, cu siguranta, vei reusi sa te bucuri de un concediu de neuitat la mare si de weekenduri la strand. In astfel de imprejurari, vei fi de multe ori tentat sa optezi pentru preparate nesanatoase precum chipsurile, gogosile cu ciocolata sau alimente procesate. Incearca sa nu-ti faci un obicei din a le consuma constant.

Desigur, este sanatos sa-ti permiti mici placeri din cand in cand, insa, evita sa inlocuiesti o masa cu gustari dulci sau foarte sarate si prajite. Alege, in schimb, salate de fructe sau de verdeturi cu piept de pui si sos de iaurt sau nuci si alune.

Poti lua cu tine aceste mancaruri preparate de acasa, intr-o lada frigorifica sau una termica, dupa ce le ambalezi in pungi vidate. Sandwichurile sanatoase, cu multe legume si carne precum sunca de curcan sunt alternative potrivite pentru mesele pe care le iei la marginea strandului sau lacului in zilele toride.

De cele mai multe ori, vei avea nevoie de alimente usoare, dar, asigura-te ca acestea sunt bogate in proteine si fibre. Nu uita nici sa consumi cat mai multa apa, chiar si atunci cand nu simti ca ti-e neaparat sete.

Este important ca vara sa stai cat mai departe de posibilitatea deshidratarii si sa te bucuri de energia pe care ti-o ofera vremea buna.

Tine minte cateva lucruri importante si vei putea sa te bucuri de o vara asa cum iti doresti.

Nu dispera daca situatia se arata mai putin roz decat in anii trecuti si pune pe primul loc cel mai important lucru - sanatatea.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta, #protectie solara, #creme , #cuplu