Cum sa realizezi fotografii culinare pentru restaurantul tau

Advertorial
Marti, 04 Mai 2021, ora 17:32
4179 citiri
Cum sa realizezi fotografii culinare pentru restaurantul tau
fotografie restaurante FOTO: pixabay.com

Stii ca pozele de meniu ale restaurantului tau ar putea fi mai bune, insa nu esti neaparat dispus sa platesti pentru servicii foto profesionale?

Contractarea unor servicii fotografice profesionale este desigur varianta ideala, insa nu toate unitatile de alimentatie publica isi permit sau vor sa apeleze la servicii foto specializate, in special in conditiile in care functioneaza HoReCa in contextul epidemiologic actual.

Prin urmare, daca vrei sa realizezi sau sa imbunatatesti pozele de meniu ale restaurantului, pizzeriei, cafenelei tale, etc pe cont propriu, mini-ghidul pregatit de echipa VilicoRest Soft Restaurant iti ofera reperele de care ai nevoie in demersul tau fotografic individual. Vei afla, pas cu pas, cum sa realizezi fotografii culinare care sa starneasca apetitul clientilor pentru website-ul, paginile tale de social media sau meniul tiparit.

Daca un preparat arata delicios, inseamna ca este delicios. Cel putin asta ne face creierul nostru sa credem atunci cand vedem o fotografie culinara reusita. Daca o poza ne transmite imaginea unui preparat apetisant, suntem inclinati sa credem ca gustul acestuia este pe masura aspectului, iar acest lucru este de altfel demonstrat stiintific. Cu cat imaginile ne prezinta un preparat intr-un mod apetisant, cu atat ne este starnita dorinta de a incerca respectivul fel de mancare. Prin urmare fotografiile culinare au puterea de a influenta intentia de cumparare prin stimularea apetitului. Pe scurt, un instrument de marketing cu beneficii semnificative.

Si atunci, care sunt lucrurile care influenteaza reusita fotografiilor culinare? Cum poti realiza imagini care sa aiba capacitatea de a starni pofta clientilor?

Ghidul beneficiaza de un cuprins interactiv si atinge toate aspectele de baza pentru un demers fotografic corect, cu rezultate mai mult decat decente.

✔️ Lumina, pozitia camerei fata de preparat si sursa de lumina, blitul - da sau nu?

✔️ Compozitia fotografiei, cele mai potrivite unghiuri in functie de preparat

✔️ Decor si decorare, alegerea elementelor de decor si ornare

✔️ Alte sfaturi marunte

+ o trecere in revista a minimului de tehnologie necesara si exemple de fotografii asa da-asa nu.

Ghidul este disponibil pentru lecturare pe blogul site-ului VilicoRest software pentru restaurante.

Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
La Ierusalim a avut loc un eveniment cu participarea personalului militar israelian și a familiei prim-ministrului Benjamin Netanyahu. La sfârșitul serii, soția premierului, Sara Netanyahu, a...
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Este sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințul Louis, fiul Prințului și Prințesei de Wales, a împlinit marți, 23 aprilie 2024, vârsta de 6 ani. Deși s-a crezut că...
#restaurante, #fotografie, #arta fotografica , #stiri life style