Cum să integrezi ușile de interior în amenajarea casei

Advertorial
Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 18:06
4898 citiri
Cum să integrezi ușile de interior în amenajarea casei
usi de interior FOTO: pexels.com

Atunci când e vorba de amenajarea locuinței, cu toții ne dorim ca rezultatul să fie deosebit, iar designul să fie unul unic și să fie apreciat de toate persoanele care ne calcă pragul. Din acest motiv, o activitate care la prima vedere pare simplă, ne poate da destul de multe ori dureri de cap. Pentru ca efectul să fie cel așteptat, va trebui să ai în vedere câteva aspecte și să fii atent la toate elementele dintr-o încăpere.

Astfel, e recomandabil să acorzi atenție atât elementelor principale, precum mobilierul, dar și elementelor care la prima vedere au rol mai mult funcțional, cum sunt ușile și ferestrele. Atunci când urmează să alegi ușa de interior, trebuie să te asiguri că aceasta se integrează perfect în decor, atât din punct de vedere al stilului, cât și în ceea ce privește culoarea. De exemplu, dacă alegi un design simplu, poți opta pentru usi albe moderne, iar dacă preferi un stil vintage, poți opta pentru uși furniruite în nuanțe de maro închis.

Iată câteva sfaturi în ceea ce privește alegerea ușilor de interior perfecte pentru casa ta:

Acordă atenție specificațiilor tehnice

Atunci când vine vorba de achiziționarea ușii de interior, în primă fază trebuie să fii foarte atent la aspectele tehnice. Astfel, ai grijă să alegi dimensiunea corectă, acordă atenție materialului din care este realizată și gradului de izolare termică și fonică. Dacă dimensiunea ușii este o caracteristică obiectivă, aceasta trebuind să se potrivească perfect, pentru a nu apărea probleme de-a lungul timpului, materialul din care este confecționată și nivelul de izolare sunt aspecte destul de subiective. Acestea trebuie alese în funcție de așteptările pe care le ai de la respectiva ușă, cât și de bugetul disponibil. Un alt aspect important în alegerea ușii este direcția de deschidere a acesteia. Aceasta se alege în funcție de locul în care va fi amplasată, cât și de dimensiunea încăperii.

Integrează ușa în stilul de decor ales

Odată ce ai ales o ușă rezistentă, care să aibă capacitatea de a izola cât mai bine termic și fonic, îți poți concentra atenția pe aspect. Cel mai indicat este să alegi ușa în funcție de stilul adoptat pentru restul încăperii. Astfel, dacă ai ales un design elegant și aerisit, cea mai potrivită ușă este una în culori neutre, cât mai simplă din punct de vedere al aspectului. În acest caz, poți opta pentru o ușă albă, cu un design liniar. Dacă, în schimb, ai ales un design modern, nonconformist, poți opta pentru o ușă din sticlă cu un aspect interesant sau chiar pentru o ușă albă, dar care să aibă diferite linii colorate sau diferite modele.

Fiecare culoare are o poveste

Când vine vorba de alegerea culorii potrivite pentru ușă, în primul rând te vei orienta ca aceasta să se asorteze cât mai armonios cu nuanțele alese pentru amenajarea locuinței, însă trebuie să ții cont și de faptul că fiecare culoare spune o poveste. Astfel, culorile deschise, precum alb sau crem vor mări vizual spațiul, oferind o stare de liniște și intimitate, dar și o senzație de răcoare vara. În schimb, culorile reci și întunecate, precum wenge sau negru, vor aduce încăperii un aer mai serios și mai intens. Dacă optezi pentru nuanțe calde, precum roșul, atunci vei oferi confort în întreaga cameră. Dacă vorbim de ușa pentru camera copilului, aceasta poate avea culori stridente și jucăușe, precum verde, roz, albastru sau galben. Dacă, în schimb, camera copilului este amenajată în nuanțe deschise, precum albastru deschis, gri deschis sau roz pudră, atunci ușile albe sunt cele mai indicate. Ce este cert este că aceasta trebuie aleasă în funcție de preferințele micuțului și de personalitatea acestuia.

Alegerea ușilor poate fi dificilă, însă, dacă ții cont de câteva aspecte importante, atunci rezultatul va fi cel așteptat. Acum ai la îndemână toate informațiile necesare pentru a face alegeri inspirate pentru o casă în care să te simți confortabil împreună cu familia ta.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#usi, #usi de interior, #interior , #decoratiuni interioare