Cum să ieși bine în poza de buletin: 7 reguli de aur

Advertorial
Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 15:53
36540 citiri
Cum să ieși bine în poza de buletin: 7 reguli de aur
poza buletin FOTO: shutterstock.com

Puține femei se pot mândri cu pozele lor din actele de identitate. Desigur, nu este cea mai mare tragedie dacă nu arăți așa cum ți-ai fi dorit în poza de buletin, însă cumva tot te incomodează că ai o poza care nu-ți place cum a ieșit. În cazul în care dorești să-ți schimbi actul de identitate în viitorul apropiat, e nevoie să respecți doar câteva reguli pentru a te bucura de cadrul perfect. Iată, așadar, 7 reguli de aur pentru o poză de buletin reușită!

1. Încearcă să nu ții bărbia ridicată

Una dintre cele cele mai frecvente greșeli pentru poza de buletin este ridicare bărbiei, în încercarea de a-ți îndrepta postura. Drept rezultat, nările tale sunt cele care privesc camera de fotografiat, poza de buletin rezultând tensionată și lipsită de naturalețe. Mai mult decât atât, în această postură, bărbia va părea mai masivă și unghiul greșit va adăuga kilograme în plus fizionomiei tale. Astfel, e indicat să îți îndrepți ușor spatele și umerii, fără a trage însă și capul după ele.

2. Nu îți apleca capul în față

Am stabilit deja că pentru a obține poza perfectă de buletin nu trebuie să-ți tragi capul în spate, însă nici în fața nu este bine să apleci capul, pentru că în acest fel vei obține efectul de bărbie dublă în poză. Ține capul drept și bărbia înainte, însă nu coborî bărbia în jos. Pentru a masca „gușa”, poți presa limba pe cerul gurii, iar bărbia ta va părea mult mai subțire.

3. Abține-te de la un zâmbet prea larg

Standardele moderne adaptate în privința pozelor pentru documentele importante sunt de părere că un zâmbet mult prea larg este total inadecvat pentru astfel de fotografii, acesta putând distorsiona caracteristicile fizionomiei feței. Cu toate acestea, schițarea unui zâmbet discret, aproape insesizabil, este acceptabilă. Pentru a obține o astfel de grimasă, trebuie doar să ridici ușor colțurile gurii.

4. Evită să te încrunți

Încruntarea poate ruina mai mult o poză de buletin decât lipsa zâmbetului, motiv pentru care este nevoie să nu te încrunți atunci când faci poza de buletin. Pentru a împiedica o posibilă încrețire a frunții, încearcă să ridici puțin sprâncenele, ca și cum ai fi plăcut surprinsă de un lucru. Desigur, nu trebuie să exagerezi, pentru că nu vei obține decât o poză de buletin în care vei arăta profund șocată.

5. Ai grijă ca părul tău să arate impecabil

Pentru a beneficia de un look adecvat unei sesiuni foto pentru poza de buletin, ideal ar fi să eviți coafurile elaborate și bretonul prea lung. Potrivit regulilor în efectuarea pozelor pentru documente oficiale, fruntea, sprâncenele și ochii nu trebuie să fie total sau parțial acoperite. Un breton prea lung ar putea reprezenta și el o problema. Optează, astfel, pentru un par coafat simplu, care să nu acopere trăsăturile feței.

6. Alege cu grijă machiajul pentru poza de buletin

Atunci când urmează să faci o poză de buletin, e important să eviți folosirea fardurilor sidefate, a sclipiciului, a rujului glossy sau a iluminatorului strălucitor. La lumină puternică, acestea nu vor face decât să-ți „îmbătrânească” tenul. E de preferat să alegi tonuri mate și să eviți fardurile și rujurile în culori puternice sau nude. De asemenea, sprâncenele și genele trebuie să fie clar delimitate, în așa fel încât acestea să fie vizibile când faci fotografia.

7. Alege o ținută potrivită

Chiar dacă în majoritatea pozelor de buletin apare doar fața, este important să acorzi atenție unor mici detalii ce țin de vestimentație. Evită purtarea unui guler mult prea mare al cămășii, pentru a nu crea senzația de cocoașă în spate. De asemenea, accesoriile voluminoase nu își au locul în poza de buletin. Dacă dorești să adaugi fotografiei o doză de feminitate, poți opta pentru o pereche de cercei de argint Pandora cu șurub, simpli și rafinați. În ceea ce privește vestimentația, cea mai inspirată alegere este un top simplu, monocrom.

Cu aceste reguli de aur, e imposibil ca următoarea ta poză de buletin să nu se numere printre cele mai reușite. Acum că ai la dispoziție toate aceste trucuri, te simți pregătită să-ți schimbi buletinul?

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#poza buletin, #cum sa iesi bine in poza, #sfaturi poza buletin , #stiri life style