Cum să îți amenajezi casa de vacanță cu buget redus

Advertorial
Marti, 27 Iulie 2021, ora 19:28
4877 citiri
Cum să îți amenajezi casa de vacanță cu buget redus
casa FOTO: Shutterstock.com

Suntem în plin sezon estival, iar mulți dintre noi se pregătesc să plece în vacanță. Dacă ai norocul să ai o casă de vacanță, vrei să te muți acolo, eventual să faci și câteva schimbări sau mici renovări. Iată câteva idei care te vor ajuta să reînnoiești atmosfera micului tău colț de rai liniștit.

Renovare

În primul rând, este necesar să îți stabilești un buget pentru lucrările de renovare sau amenajare. De cele mai multe ori, acestea pot fi realizate cu o sumă mică, mai ales dacă e vorba doar despre câteva schimbări pur decorative. Dacă locuința are nevoie și de reparații serioase, suma poate crește.

Evident, dacă totuși ți se par necesare, dar nu dispui de toată suma, există și opțiunea unui credit bancar. În acest caz, nu uita să studiezi cu atenție toate ofertele, să te informezi ce este DAE și cum se calculeaza. DAE (dobânda anuală efectivă) este un indice care transformă toate costurile aferente unui împrumut în procente, iar scopul pentru care a fost creat este de a ușura compararea de credite, într-o manieră simplă și la îndemâna oricui.

Amenajare și redecorare

În cazul în care îți dorești doar schimbări estetice, de mobilier, decorațiuni etc., atunci lucrurile sunt mult mai simple. Încearcă să oferi un aer coerent întregii case, de la intrare până la zonele exterioare. Folosește mobilier simplu, fără prea multe brizbrizuri, pentru a oferi un aspect aerisit și plăcut casei tale.

  • Începe de la intrare, cu o bancă simplă și un cuier, eventual un raft pentru chei, portmoneu etc. Pe partea decorativă, poți alege câteva fotografii sau picturi, fără a exagera. Holul de la intrare este primul spațiu văzut, așadar este primul care trebuie să facă o impresie bună.
  • Profită de lumina naturală pentru o doză bună de vitamina D. Scapă de întuneric (și de ochii curioși) și folosește perdele albe, semitransparente, eventual din in.
  • Vopsește casa sau pereții. E cel mai simplu și economic mod de a reda culoare și prospețime unei locuințe căreia nu i-ai oferit prea multă atenție în restul anului. Alege culori în tonuri deschise, precum alb, crem, bej, culori pastelate.
  • O schimbare cât de mică nu strică, ba din contră, mai ales că nu ne costă nimic. Schimbă locul unei canapele sau al unei comode, eventual mută mobila între camere. Vei avea senzația că ești într-o altă casă.
  • Alege ratanul, iuta sau lemnul, vor scoate în evidență latura naturală și atmosfera de vacanță a casei tale. Alege lenjerii de pat din materiale naturale, care vor menține camerele răcoroase chiar și pe vreme caldă.
  • De obicei, casa de vacanță e sinonimă cu relaxare în aer liber. Așadar, acordă o atenție deosebită exteriorului. Pergole, flori din abundență și un mobilier confortabil de exterior vor da un plus de caracter grădinii sau terasei tale.
  • Vara, atenția noastră se concentrează mai mult ca oricând spre exterior. De la micul dejun până la cină, vom fi aproape mereu afară, uneori până seara târziu. Alege cu atenție deosebită iluminatul decorativ exterior. Ghirlande de becuri de-a lungul unei pergole, o lampă solară suspendată deasupra unei mese de grădină și iluminatul exterior vor crea o atmosferă aparte.

Dacă ești fericitul proprietar al unei case de vacanțe, nu ezita să o decorezi și să o mobilezi cu atenție. Este posibil să transformi interiorul și exteriorul casei tale cu un buget redus. Cu grădină sau cu terasă, casa de vacanță este, la fel ca locuința ta principală, un cadru important. Așadar nu o neglija, mai ales că îți va aduce mereu noi și noi bucurii!

Ce observă de fapt musafirii imediat ce intră în casa ta. "Nu ai timp să ștergi praful? Stinge luminile și nimeni nu va ști"
Ce observă de fapt musafirii imediat ce intră în casa ta. "Nu ai timp să ștergi praful? Stinge luminile și nimeni nu va ști"
Să primești oaspeți în casa ta, fie că este vorba despre o întâlnire informală sau o petrecere elegantă, poate fi stresant - mai ales dacă ai tendințe anxioase sau perfecționiste....
Ultima fiță într-un mare oraș din România: ”O căsuță pe bloc! Dar na, e prea sus ca să fie văzută...” Ce spun autoritățile VIDEO
Ultima fiță într-un mare oraș din România: ”O căsuță pe bloc! Dar na, e prea sus ca să fie văzută...” Ce spun autoritățile VIDEO
Pe rețelele de socializare s-a viralizat un filmuleț care prezintă ingeniozitatea unui român din orașul Brașov, care și-a construit o căsuță în toată regula pe un bloc de 8 etaje....
#casa, #amenajare casa, #casa de vacanta , #decoratiuni interioare