Cum sa fii in siguranta cand mergi noaptea pe strada

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 11:02
8537 citiri
Cum sa fii in siguranta cand mergi noaptea pe strada
Foto: Buzzle

Oricat de sigur este un cartier, ca femeie este periculos sa mergi pe jos pe timp de noapte. Acela este momentul potrivit pentru ca infractorii sa atace victimele. Ia-ti cateva masuri de siguranta daca vrei sa ajungi fara probleme la destinatie.

Tine tot timpul telefonul incarcat, te sfatuieste. Buzzle. Este important sa fii sigura ca telefonul are baterie si, in plus, ca ai credit pentru a cere ajutor in caz de urgenta. Este un lucru important chiar si atunci cand te deplasezi cu masina. Poti ramane in pana si daca nu te pricepi la schimbat roata, sigur va trebui sa chemi pe cineva.

In cazul in care masina se strica pe autostrada sau pe un drum care se afla in afara unui oras, nu sta in vehicul, ci asteapta ajutoare undeva ferit. Poti sa stai in spatele unui copac. De acolo o sa vezi tot ce se intampla.

Este bine sa ai doua telefoane. In cazul in care esti atacata si unul iti este furat, sa poti sa il utilizezi pe cel de-al doilea. Tine-l pe acesta intr-un buzunar separat fata de primul.

Salveaza pe apelare rapida numerele de urgenta. Asta inseamna ca poti pune numarul 112 sau al unei persoane care are masina si care poate ajunge imediat sa te ajute.

Metine-te in forma cu exercitii de autoaparare

Este foarte periculos sa mergi singura noaptea pe o ruta necunoscuta. Asa ca, nu incerca sa ajungi mai repede optand pentru o scurtatura. Daca totusi te afli intr-un cartier in care nu locuiesti, instaleaza-ti sistemul GPS pe telefon si mergi pe drumul recomandat.

Nu conteaza cat de bine cunosti zona sau drumul, ramai tot timpul in alerta. Ai putea fi tentata sa vorbesti la telefon in timp ce mergi, insa in realitate este mai bine sa nu procedezi asa, pentru a putea fi atenta la ce se intampla in jurul tau. Daca ai impresia ca esti urmarita, suna un prieten si incearca sa ii spui cum arata persoana care este in spatele tau.

Achizitioneaza un dizpozitiv pentru aparare

In niciun caz sa nu te opresti sa scoti bani de la bancomat. De aceste lucruri trebuie sa te ocupi cand esti insotita si ziua.

Umbrela pentru autoaparare

Locurile de parcare se transforma in ascunzatori perfecte pentru hoti si atacatori, asa ca fii cu ochii in patru in aceste locuri. Cand te afli in apropierea masinii, verifica vizual anvelopele, dar si bancheta din spate. De asemenea, daca observi o persoana suspecta langa masina, schimba directia si mergi intr-un loc sigur, la vedere.

Sunt sanse ca posibilul atacator sa se prefaca si sa te lase sa crezi ca are un handicap si cere ajutorul. Oricat de marinimos ai fi, nu te opri sa ajuti astfel de persoane. In cazul in care respectivul insista, ar fi indicat sa ridici tonul si sa ii ceri sa te lase in pace.

Foarte bine si pentru siguranta ta ar fi cazul sa iti achizitionezi un dizpozitiv de auto-aparare, precum un spray cu piper sau macar un fluier.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sfaturi siguranta noaptea femei, #autoaparare femei, #sfaturi autoaparare femei , #femei
Comentarii