Cum sa fii bine vazut la locul de munca

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 12:03
16183 citiri
Cum sa fii bine vazut la locul de munca

In zilele noastre, serviciul este o problema pentru toti; in primul rand pana ajungi sa ai unul, iar apoi sa stii cum sa il mentii.

Trebuie sa adopti atitudinea potrivita pentru a fi respectat si apreciat. Iata ce te sfatuieste Men's Health:

Cere un birou propriu

A avea un birou propriu nu este doar o rasplata pentru rezultatele muncii tale, dar te poate ajuta sa muncesti mai bine. S-a aratat ca cei care au propriul birou sunt mai putin stresati si mai creativi. Un studiu publicat in Jurnalul de Psihologie Aplicata arata faptul ca oamenii care muncesc in birouri comune au un nivel mai mare de stres fata de cei care stau singuri, beneficiind de intimitate.

Totusi, nu incerca sa te insingurezi, caci este foarte bine sa-ti faci cunostinte si chiar prieteni la locul de munca, chiar daca nu neaparat in departamentul in care lucrezi. Orice persoana cu care ai un interes comun te va face sa fii mai eficient si sa gasesti placere in a veni la serviciu, dovedindu-se si aliatul tau la ananghie.

Nu uita de muzica preferata

Ascultand putin din muzica preferata, in timpul programului de lucru, vei fi mai putin stresat si obosit. Daca vrei sa te si concentrezi, insa, alege ceva fara versuri, doar instrumente, astfel incat sa nu-ti distraga atentia.

Intr-un studiu realizat in Taiwan, in 2009, s-a aratat ca oamenii care ascultasera muzica inainte de un test de atentie au avut rezultate mai bune decat restul. In pauze poti folosi muzica si pentru a socializa, schimband melodii cu colegii.

Foloseste-ti farmecul

Angajatorii se dau in vant dupa salariatii extrovertiti si constiinciosi, dupa cum arata un studiu realizat in SUA, publicat in 2009. Fiind deschis si prietenos vei avea in mod evident de castigat decat daca stai retras si esti nesuferit.

Este bine sa fii persoana pe care toata lumea o vrea in preajma, acest lucru nestirbindu-ti din profesionalism.

In plus, ai grija sa-ti verifici mai tot timpul e-mail-ul, caci este bine ca intotdeauna sa fii primul care afla noutatile, dar si eventualele dorinte ale sefului.

Expune-ti ideile de viitor

Un CV poate sa fie impresionant, dar si mai importante pentru angajator sunt planurile si ideile de viitor. Un studiu de la Stanford, din 2011, arata ca, pe masura ce esti mai dispus sa iti exprimi dorinta de a realiza lucruri noi in viitor, cu atat ai mai multe sanse de a arata bine in ochii sefului.

Fii putin precum seful tau

Aceasta este o chestiune delicata, caci daca furi putin din atitudinea sefului va fi foarte bine, dar daca exagerezi, totul se poate intoarce impotriva ta. Limbajul nonverbal spune multe despre o persoana sau despre relatia dintre doi oameni, dupa cum demonstreaza un studiu publicat in 2011 in Jurnalul de Psihologie.

Seful va fi entuziasmat de asemanari, crezand ca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Ai grija sa nu isi dea seama ca faci lucrurile fortat, caci nu va fi placut impresionat de siretenia ta.

Ai grija la aspectul fizic

Oamenii ingrijiti sunt mai usor placuti de cei din jurul lor, fiind considerati mai inteligenti, competenti si ordonati. Aspectul fizic iti poate creste considerabil sansele de a fi angajat sau chiar promovat.

Pe langa haine, ai grija sa mergi si la sala din cand in cand, caci in mod inconstient un sef va prefera un angajat care are grija de corpul sau, in locul unuia care lasa kilogramele in plus sa se depuna dupa bunul lor plac.

Fii cel care rezolva neplacerile

Daca vezi ca exista o mica problema in firma, ce provoaca motive de nemultumire mai multor angajati, poti fi tu acela care strange opinii si merge la sef cu o eventuala metoda de a remedia inconvenientul.

Orice sef va aprecia ca incerci sa creezi un mediu placut si ca te preocupa colegii tai. In plus, evidentiaza-te si in activitatile care au loc in afara biroului, cum ar fi sa fii tu acela care se ocupa de gratar la o iesire cu colegii.

Fii mereu conectat cu ceea ce se petrece la birou

Poate ca acest lucru va parea o povara la inceput, dar mai bine de atat nu vei putea sa arati in ochii superiorului tau. Vei arata ca te intereseaza foarte mult ceea ce se intampla la lucru si ca se poate baza intotdeauna pe tine.

Chiar daca iti manifesti disponibilitatea, de cele mai multe ori nu vei fi deranjat, asa ca lasa-ti tot timpul telefonul conectat la Internet, iar cu primul prilej in care te vei arata disponibil cand e nevoie de tine in afara programului, te vei evidentia cu siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#cariera sfaturi, #serviciu relatii sfaturi, #serviciu succes sfaturi, #loc de munca sfaturi, #relatie sef sfaturi, #sfaturi promovare job , #relatii
Comentarii