Cum să creezi o atmosferă feerică de Crăciun în casa ta

Advertorial
Joi, 16 Decembrie 2021, ora 16:38
7510 citiri
Cum să creezi o atmosferă feerică de Crăciun în casa ta
craciun FOTO: pexels.com

Mari sau mici, toţi ne bucurăm de magia Crăciunului. Şi ce ar fi această sărbătoare fără decoraţiile specifice, fără colinde, fără bucuria de a ne relaxa în faţa focului alături de cei dragi? Dacă şi tu vrei să te bucuri de o atmosferă de basm în propria ta casă pe perioada sărbătorilor de iarnă, iată câteva sfaturi la îndemână.

O, brad frumos!

Simbol al renaşterii naturii, al speranţei, al promisiunii vieţii, bradul este aproape invariabil asociat Crăciunului, dar şi celebrărilor de Anul Nou. Decorat retro, minimalist, monocolor sau multicolor, bradul face parte din acele tradiţii care ne aduc atât de multă bucurie la final de an. Aşadar, primul pas spre a aduce magia Crăciunului în casa ta este instalarea unui brad, indiferent că este unul natural sau unul artificial. Cu această ocazie, poţi organiza o mică serată în cadrul căreia, împreună cu prietenii şi familia, îl poţi decora oricum doreşti, ascultând colinde sau muzică de Crăciun, savurând un pahar de vin fiert, nuci prăjite sau alte bunătăţi de sezon.

Decoruri verzi

Dacă locuieşti la casă, de exemplu, pe lângă bradul din casă, mai poţi cumpăra încă unul, în ghiveci, pe care să-l decorezi cu luminiţe şi globuleţe şi care să rămână în curte. Ulterior, îl poţi planta în curte şi, în felul acesta, vei putea relua această tradiţie în fiecare an. De asemenea, dacă ai un semineu pe lemne poţi să decorezi zona din jur cu câteva crenguţe de brad, aşa cum vedem în multe filme de sezon. Ce poate fi mai relaxant decât să-ţi petreci o seară rece de iarnă relaxându-te în faţa focului şi bucurându-te de mirosul de brad?

Miros de sărbătoare

Mirosul este cel mai evocator dintre simţuri. Are capacitatea de a ne trezi amintiri şi de a ne face să simţim emoţii puternice. Dacă vrei să ai o atmosferă minunată de Crăciun, nu ezita să foloseşti lumânări parfumate şi uleiuri esenţiale. Mai cu seamă dacă ai un brad artificial, poţi folosi o lampă de aromaterapie şi ulei de conifere. De asemenea, poţi face împreună cu familia nişte decoraţiuni foarte simple şi frumos mirositoare din portocale şi cuişoare. Într-un bol festiv pune câteva portocale în care ai înfipt, în prealabil, după un tipar anume sau complet la întâmplare, câteva cuișoare. Uleiurile naturale, atât cele ale portocalelor, cât şi ale cuişoarelor, îţi vor umple casa de arome de sărbătoare.

Beculeţe festive

Pe lângă cele pe care le pui în bradul de Crăciun, poţi folosi instalaţiile cu luminiţe colorate şi la ferestre sau pe balcon. Cei mici şi nu numai vor fi încântaţi de jocurile de lumini. Găseşti în magazine atât instalații pentru interior, cât şi pentru exterior, pentru a decora orice spaţiu cum doreşti. De asemenea, ai la dispoziţie diferite modele, de la cele clasice la cele tip plasă. Îţi trebuie doar puţină creativitate şi ceva răbdare pentru a aduce, şi prin acest detaliu, un strop de magie de Crăciun în casa ta.

O masă festivă

Nu e cu adevărat sărbătoare în casele românilor, fără o masă festivă. Pregăteşte-te pentru masa de Crăciun, alegând o faţă de masă albă, impecabilă, sfeșnice din cristal sau din sticlă şi câteva lumânări. De asemenea, poţi crea pentru centrul mesei un aranjament floral din crenguţe de brad, eucalipt şi vâsc. Dacă vrei o pată de culoare, pune o Crăciuniţă sau Steaua Betleemului într-un vas de ceramică frumos şi așază-l în centrul mesei. Totul va arăta elegant, dar în acelaşi timp primitor.

Şi tu poţi aduce atmosfera feerică de Crăciun în casa ta. Ţine cont de sfaturile de mai sus şi pune-ţi în aplicare cele mai creative idei!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#craciun, #atmosfera craciun , #stiri life style