Cum sa alegi lenjerii de pat de calitate pentru a avea confort, dar si o nota fashion

Advertorial
Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 18:48
15389 citiri
Cum sa alegi lenjerii de pat de calitate pentru a avea confort, dar si o nota fashion

Colorata, cu model, din finet sau bumbac? Tu stii ce lenjerie este cea mai potrivita pentru a avea parte de un somn odihnitor si pentru a-ti personaliza cel mai bine camera? Mai bine zis, stii cum sa iti alegi lenjeria de pat?

Sfatul numarul unu ar fi sa acorzi o deosebita atentie in evaluarea atenta a tesaturilor, culorilor si dimensiunilor acestor lenjerii de pat. Nu te grabi sa cumperi modelul preferat: pentru a alege cearceafurile si fetele de perna potrivite este important sa acorzi atentie unor detalii.

In primul rand, sa clarificam ce se intelege prin "lenjerie de pat". Kitul include: cearceafuri, fete de perna (pot fi mici, mari sau ambele), husa pentru plapuma si, in unele cazuri, o cuvertura.

Cum se masoara salteaua pentru a alege lenjerii de pat bumbac potrivite?

Sa incepem cu informatii esentiale, pe care trebuie sa le cunosti pentru a face o alegere corecta. De cate ori ai cumparat cearceafuri si ai constatat ulterior ca sunt inadecvate pentru dimensiunea patului? Pentru a evita sa mai faci o greseala similara si, trebuie sa recunoastem, enervanta, trebuie sa stii cum sa iei masuratorile saltelei simple sau duble.

Primul pas este sa "dezbraci" complet salteaua de cearceafuri: acest lucru te va ajuta sa faci mai precis masuratorile. Apoi utilizeaza o ruleta flexibila pentru a masura latimea si lungimea. Daca cunosti modelul si producatorul saltelei, probabil ca nu va trebui sa faci masuratori. In general, toti comerciantii ofera dimensiuni standard pentru diferitele modele. In prezent, cele mai utilizate modele de saltele sunt: saltea single, cu o latime de 80 sau 90 cm si o lungime de 190 sau 200 cm; saltea pentru o persoana si jumatate, cu 140 cm latime si 190 sau 200 cm lungime, si pat dublu clasic, cu 160 cm latime si 190 sau 200 cm lungime.

Cu toate acestea, aceste dimensiuni pot varia in functie de producator. De fapt, se intampla sa cumperi o saltea dubla mai ingusta sau o saltea king size. Daca nu cunosti modelul saltelei si filosofia producatorului, este mai bine sa iei masuratorile inainte de a cumpara lenjeria!

Un alt detaliu care nu trebuie subestimat este inaltimea saltelei. Daca este mai mare decat inaltimea standard, va trebui sa alegi cearceafuri cu colturi foarte late. In caz contrar, nu vei putea acoperi corect intreaga saltea.

Pentru fetele de perna exista, in schimb, o dimensiune standard valabila in toata Europa: 51x71cm. Doar in cazul unor forme particulare va fi necesar sa alegi fete de perna de dimensiuni diferite fata cele standard.

Alege lenjerii de calitate, precum lenjerii de pat pucioasa

Lenjeria trebuie sa "imbrace" patul cu eleganta, simplitate si gust. Exista multe materiale din care poti alege, in functie de preferinte si stil. Iata cateva detalii suplimentare care te vor ajuta sa selectezi cele mai potrivite materiale pentru patul tau!

Sa incepem cu bumbacul. Acest material garanteaza avantaje considerabile: in primul rand, este unul dintre cele mai ieftine si este potrivit chiar si pentru cei cu pielea foarte sensibila. Compus din 95% celuloza, bumbacul este o tesatura foarte placuta la atingere, usor de spalat si moale, perfecta pentru orice anotimp. Luminozitatea sa il face racoritor vara si calduros iarna. Bumbacul este materialul ales daca cauti o lenjerie usor de utilizat si de spalat. Exista multe modele si culori disponibile, deoarece bumbacul este unul dintre cele mai populare materiale pentru compozitia patului. Iti putem recomanda sa alegi lenjerii de pat din bumbac de la un producator cu traditie. Intreaba-ti parintii sau bunicii, iar acestia iti vor confirma cat de bune si rezistente sunt lenjeriile de pat confectionate in fabrica din Pucioasa. In plus, sitai ca aceasta fabrica era exportator de lenjerii de bumbac la nivel mondial in anii '70? Acum, fabrica a inceput sa isi redobandeasca faima de odinioara, venind cu o gama larga de produse, cu modele actuale, originale si usor de incorporat in orice stil.

Un alt material pe care il poti alege pentru lenjerii, este finetul. Finetul este moale si placut la atingere si este in special recomandat pentru copii. Finetul iti permite sa imbraci patul cu mai multa grija si rafinament. Caracteristicile sale il fac, de asemenea, o alegere excelenta pentru cei care sufera mult de caldura. Finetul nu retine praful este deci foarte potrivit pentru persoanele care sufera de alergii. Este foarte delicat, placut la atingere si respirabil.

Nuante la moda pentru lenjerii de pat bumbac 100%

Te-ai putea pierde in varietatea de propuneri de lenjerie de pat existente in prezent pe piata: nu doar un vast sortiment de tesaturi, ci si culori pline de culoare si vibrante. Sa cunoastem nuantele la moda pentru a alege asternutul care se potriveste cel mai bine gusturilor noastre!

In ultima vreme, o culoare foarte populara este, cu siguranta, albastru: relaxanta si rafinata, este o nuanta atemporala care stie sa cucereasca pe toata lumea. Ofera armonie patului si il face si mai primitor si mai placut.

Alternativ, un mare clasic este alb. Aceasta nonculoare stralucitoare si pura nu este niciodata plictisitoare. Este sinonim cu curatenia si este foarte popular chiar si in nuantele sale mai indraznete: de la bej, de la crem si la alb-murdar.

In functie de anotimp, poti fi indraznet in alegere si astfel poti opta pentru culori mai vibrante precum violet, galben sau portocaliu. Perfect pentru primavara si vara, verde sau rosu poate face dormitorul vesel.

Sfatul este intotdeauna sa nu exagerezi cu nuanta, mai ales daca exista deja multe culori diferite si pline de personalitate in camera. Imbracarea patului cu o nuanta foarte puternica ar crea confuzie!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#lenjerie pat, #lenjerie pat Pucioasa, #lenjerie de pat bumbac , #lenjerie