Cum iti decorezi casa in stil scandinav: 5 idei

Advertorial
Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 19:07
6863 citiri
Cum iti decorezi casa in stil scandinav: 5 idei
Sursa foto: https://www.pexels.com/

Stilul scandinav incepe sa fie din ce in ce mai apreciat la noi in tara. Acest stil presupune cateva trasaturi caracteristice ce tin de functionalitatea spatiului, luminozitate si cromatica. Astazi vom afla informatii ce ne ajuta in conceperea designului interior pentru casa.

Iata 5 idei despre cum sa iti decorezi casa in stil scandinav:

1. Gandeste totul functional

Spatiu mic, obiecte cu roluri multiple

De regula, in tarile nordice spatiul de locuit nu este foarte mare. Din acest motiv, toate obiectele trebuie sa fie usor de intretinut, sa nu ocupe mult spatiu si sa aiba mai multe roluri, de preferat. De exemplu, o masuta de cafea poate fi spatiu de depozitare pentru obiecte mici sau pentru carti. In camera copiilor, patul poate fi suprapus iar sub el se poate amenaja biroul. La fereastra, poti amenaja spatiu de depozitare pentru carti, dar si loc pentru citit.

2. Foloseste mult alb

Albul va crea impresia ca spatiul este mult mai mare. Il poti folosi pentru obiectele de mobilier sau chiar parchet. Alaturi de alb, indicat ar fi sa folosesti nuante cat mai deschise precum gri, bej, crem. Pentru accentele de culoare, culorile mai inchise precum maro sau verde vor fi mai mult decat potrivite pentru un ambient scandinav. Dar, daca preferi culorile mai puternice, poti alege turcoaz, fucsia sau grena.

3. Decoruri naturale

Printuri cu peisaje naturale, cutii de depozitare din iuta

In stilul scandinav, accentul cade pe elemente naturale. Asa ca, gandeste-te sa folosesti elemente care sa te duca cu gandul la natura. Printuri cu peisaje simple, frumoase din natura pot infrumuseta peretii. Foarte potrivite sunt si imaginile cu plante sau animale. Poti incerca si imagini din spectru botanic.

Decoratiunile din materiale precum iuta sunt si rezistente, dar si foarte potrivite in acest design. Ele joaca rol atat estetic, cat si functional, putand fi mici cutii de depozitat.

Multe plante verzi

Prezenta plantelor naturale va induce o stare placuta de conectare la natura si tot ce e viu. Asadar, gandeste-te ca ai putea avea plante in majoritatea camerelor, inclusiv in baie. Nu trebuie sa aiba foarte mult spatiu, le poti amenaja ghivece suprapuse. Poti crea pereti de verdeata chiar la tine pe balcon.

4. Un design minimalist

Stilul scandinav este un stil minimalist, dar ofera o atmosfera placuta interiorului, o senzatie de calmitate si claritate. De ce? Pentru ca, pornind de la principiul functionalitatii, vom avea fix acele obiecte care ne sunt necesare. Iar folosirea unor materiale si a unor culori cat mai apropiate de natura, ne ofera un sentiment placut. Decoreza folosing acest principiu, al minimalismului, si vei avea parte de un design reusit.

5. Corpuri de iluminat interesante

Lumina este foarte importanta, atat cea naturala, cat si cea artificiala. Corpurile de iluminat joaca un rol esential si sunt un element de baza in cadrul desigului scandinav. Pot avea forme simple sau pot fi un element decorativ de sine statator. Lumina calda este potrivita pentru a crea o atmosfera placuta in toate camerele. Lampadarele sunt deosebit de utilizate, fiind perfecte pentru a amenaja o zona de citit sau relaxare. Foarte intalnite sunt si lumanarile, ele aducand un plus intregului ambient.

De la inspiratie la realizarea efectiva a designului

Ce e important de stiut este ca acum ai surse de inspiratie pentru a iti crea designul, dar si surse pentru a iti procura obiectele necesare realizarii lui. De exemplu, Nordashop este un magazin specializat pe aceasta categorie de design. Gasesti piese de mobilier in stil scandinav, decoratiuni si textile potrivite ce te vor ajuta sa creezi atmosfera dorita.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#decoratiuni interioare, #amenajari interioare, #design interior, #stil scandinav , #decoratiuni interioare