Ce ochelari te avantajeaza? Sfaturi care te ajuta sa-i alegi

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 11:2019509 citiri
Ce ochelari te avantajeaza? Sfaturi care te ajuta sa-i alegi

Indiferent de ceea ce se spune, ochelarii ideali se aleg in functie de forma fetei.

Spre exemplu, o persoana cu o fata rotunda ar trebui sa aleaga o pereche de ochelari cu rame care formeaza unghiuri la colturi, care accentueaza trasaturile fetei. Cei cu o fata alungita sau cu un chip patrat ar trebui sa aleaga ochelari cu rame rotunde, iar explicatiile sunt evidente: forma ramei trebuie sa atenueze din trasaturile fetei.

Business Insider a consultat o serie de experti pentru a vedea ce alte aspecte ar trebui sa mai avem in vedere atunci cand ne alegem ochelarii.

Inainte de a opta pentru un anumit tip de rame, trebuie sa te gandesti la marime. Daca ai o fata mica, ti-ar veni bine o pereche de ochelari cu rama mica, la fel cum pentru o fata mare merg mai bine niste ochelari mai masivi.

Un alt element asupra caruia ar trebui sa te decizi cand vine vorba de alegerea unei perechi de ochelari este grosimea ramei. Daca alegi ochelarii cu marimea si forma potrivita, grosimea ramei nu mai conteaza atat de mult. Totusi, ramele groase reprezinta o optiune mai eleganta.

Daca te-ai decis deja asupra unei forme, trebuie sa stii ca nu toti ochelarii cu lentilele incadrate de o rama groasa au si bratele la fel de masive. Diferenta dintre o pereche de ochelari cu bratele subtiri si unii cu bratele groase poate fi destul de mare.

A alege intre o pereche de ochelari rotunzi si unii patrati este doar o chestie de atitudine. Ochelarii cu rama rotunda au un aer vintage, in timp ce ochelarii rectangulari sunt cel mai des intalniti.

In cele din urma, inainte de a lua decizia finala in legatura cu o anumita rama de ochelari, trebuie sa te asiguri ca partea superioara a cadrului lentilelor nu depaseste linia sprancenelor, precum si ca partea inferioara a acestuia nu iti atinge obrajii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News