Cum iti afecteaza designul interior subconstientul

Advertorial
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 18:19
5271 citiri
Cum iti afecteaza designul interior subconstientul

Fie ca esti sau nu constient de acest lucru, modul in care mobilierul este asezat intr-o incapare, culorile, ventilatia precum si intensitatea si durata luminii naturale iti afecteaza subconstientul. Productivitatea, calitatea vietii si starea ta generala de sanatate sunt toate influentate de designul interior al locuintei sau al biroului tau.

Spre deosebire de spatiul comun de lucru, cand vine vorba de cel personal, ai controlul asupra amenajarii interioare. Iata ce anume sa iei in calcul cand iti amenajezi casa sau cand vrei sa o modifici pentru a se putea plia pe nevoile tale.

Culorile

Culorile joaca un rol important in designul interior. Ele delimiteaza, pun accentul, lasa impresia de spatiu, de volum si ajuta la crearea unei armonii interioare, atunci cand sunt folosite inteligent. De exemplu, dormitorul ar trebui sa fie vopsit in culori deshise, placute ochiului, pentru ca acolo este locul unde te odihnesti. Nu ai nevoie de culori stridente, fiindca acestea te-ar mentine intr-o stare continua de alerta. Pastreaza portocaliul-caramiziu pentru perna de pe canapea, nu si pentru peretii din dormitor.

De asemenea, creeaza un perete-accent in living, chiar in spatele canapelei, daca vrei ca acela sa fie punctul de interes al locuintei.

Ordonarea casei

Cu cat ai o casa mai ordonata, cu atat vei fi mai productiv si mai pregatit sa faci activitatile care iti aduc fericire, Desigur ca vor fi momente in care casa va fi dezordonata, dar le poti rari daca amenajezi si decorezi adecvat. Dulapurile, sertarele si debararele pot deveni prietenele tale.

Depoziteaza acolo toate lucrurile necesare si nu le lasa aruncate la voia intamplarii, pe masuta din living sau pe blatul din bucatarie. La baie, de asemenea, este important sa ai un dulap incapator, in care sa iti depozitezi produsele de toaleta.

Spatiul

Daca ar fi posibil, toti ar alege case mari, cu terase imense, perfecte pentru relaxare seara, dupa serviciu, cu un cocktail si o carte buna. Chiar daca nu te bucuri de o asemenea facilitate, exista cativa asi in maneca pentru a-ti face casa mai ncapatoare. Alege canapele extensibile, pentru a nu incarca spatiul cu una prea mare, dar care sa iti permita sa culci confortabil oaspetii care raman peste noapte.

Lumina naturala

Lumina iti poate influenta somnul, productivitatea si capacitatea de concentrare. Noaptea, ai nevoie de intuneric, intrucat creierul uman este facut sa reactioneze la orice sursa luminoasa, iar ziua, de cat mai multa expunere la lumina naturala. Poate ai observat ca iarna, cand esti expus la surse artificiale, esti mai obosit si, poate, mai anxios.

Pentru dormitor, ia-ti draperii cu grad mare de opacitate, iar, pentru celelalte incaperi, perdele potrivite necesitatilor. Alege unele in culori cat mai deschise, pentru a nu filtra excesiv lumina care intra pe ferestre. Fereste-te de culori stridente, inchise sau cu modele care iti vor obosi ochii si afecta starea generala.

Poate te-ai gandit deja la cateva dintre stafurile de mai sus, dar, daca aplici fie si numai cateva dintre ele vei fi mai fericit in propria casa.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...