Cum inspiri respect prin limbajul trupului?

Luni, 03 Mai 2010, ora 18:05
5732 citiri
Cum inspiri respect prin limbajul trupului?

In cea mai mare parte, respectul celor din jur este generat de respectul pe care il ai tu fata de tine. Daca vezi ca cineva se ia pe sine in serios, atunci esti mai tentat de a-l lua si tu in serios.

Gandeste-te cum ti se pare un actor care, desi si-a uitat replicile, incearca totusi sa fie stapan pe sine si increzator ca va iesi cu bine din situatia respectiva, fata de unul care se pierde cu firea daca i se intampla asa ceva.

De aceea, daca vrei sa inspiri respect, este bine sa fii atent la ceea ce transmite limbajul trupului tau, relateaza The Telegraph.

Ai grija cum te imbraci

Bunul gust in a-ti alege hainele reprezinta o carte de vizita in ceea ce priveste atragerea respectului celor din jur. Modul de a te imbraca nu trebuie sa fie stralucitor sau strident, doar nu esti pe podium, dar daca ai o decenta si un bun gust in aceasta privinta celor din jur le va fi mai greu sa isi faca o impresie proasta despre tine.

Fii atent la gesturi

Tine spatele drept, barbia sus si fii prudent in miscarile bratelor. Gandeste-te cum pari daca esti privit din exterior. Nu ti-ar placea sa lasi impresia ca esti nemultumit de a fi tu insuti.

Poti exersa chiar si in oglinda. Daca esti pus intr-o situatie in care te simti speriat spre exemplu, poti macar sa incerci sa pari ca stii ce faci. Tine-ti palmele orientate cat mai spre exterior si incearca sa zambesti. Astfel vei parea prietenos si deschis, iar cei din jur te vor percepe ca fiind abordabil si sigur de sine.

Nu iti trada slabiciunile

Anumite gesturi care iti tradeaza neincrederea in sine sunt unele dintre cele mai sigure moduri de a eradica respectul pe care l-ai putea inspira altora. Mici semnale cum ar fi foiala excesiva, in special jucatul cu parul, hainele ori fata, ii lasa pe cei din jur sa isi dea seama ca nu esti aproape deloc sigur pe ceea ce spui.

In mod special, evita sa iti acoperi gura sau fata cu mainile. Acesta este un gest clasic pentru tradarea nervozitatii sau chiar a faptului ca minti. Acest lucru este in special valabil atunci cand te simti intr-o pozitie de inferioritate, cum ar fi ridicarea unei probleme la locul de munca, daca vrei o marire de salariu sau daca ti se pare ca seful te nedreptateste.

Cand vrei sa fii luat in serios, ai nevoie ca si trupul tau sa sustina cuvintele pe care le spui.

Respectul este important in fiecare aspect al vietii, iar un limbaj pozitiv al trupului te poate ajuta sa il obtii atat profesional sau social, cat si in relatiile personale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#limbajul trupului, #limbaj corporal, #respect limbajul trupului , #stil