Cum flirtezi facand din stiinta un aliat

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 10:42
8840 citiri
Cum flirtezi facand din stiinta un aliat
Foto: Business Insider

Te-ai intrebat deseori care este reteta succesului intr-ale dragostei? Ei bine, se pare ca oamenii de stiinta au descoperit raspunsul corect, iar el nu include nici frumusetea si nici o viata sociala extrem de activa.

Secretul consta in felul in care flirtam. Business Insider o citeaza pe dr. Monica Moore, psiholog la Universitatea Webster din St Louis, un specialist care a participat la numeroase studii ce aveau ca tema tehnicile de flirt, si ofera cateva informatii utile legat de aceasta "stiinta".

Se pare ca persoanele care au avut cel mai mare succes au fost cele care isi aratau disponibilitatea, dar si increderea in propria persoana, indiferent de fizic. Asadar, daca vrei sa inveti si tu sa flirtezi "ca la carte", iata cateva dintre sfaturile adunate de specialisti.

Ce tip de flirt are cel mai mare succes?

Se pare ca exista doua tipuri de flirt universale care, in cele mai multe cazuri, nu au cum sa dea gres: zambetul si contactul vizual. Indiferent de nationalitate sau sex, aceste doua strategii sunt cele mai folosite si cele mai eficiente.

Unele studii sugereaza faptul ca barbatii si femeile folosesc cam aceleasi comportamente non-verbale pentru a comunica atunci cand au un interes romantic. In plus, atunci cand stabilim contact vizual cu cineva, acea persoana ne va considera si mai atractiva.

In afara acestor tipuri de flirt, specialistii au stabilit ca primul loc in cadrul strategiilor de acest fel il au, fara doar si poate, atingerile. Bineinteles, felul lor si contextul fac diferenta.

Astfel, in cadrul unui studiu, participantii "au evaluat" atingerea blanda pe fata drept cel mai romantic gest, urmat de atingerea in jurul umerilor si a taliei, dupa care atingerea pe antebrat.

La polul opus, s-au aflat strangerea de mana si impingerea usoara a umarului, considerate mai degraba gesturi amicale.

Cum sa flirteze un barbat?

Daca in cazul femeilor este intotdeauna acceptabil ca acestea sa atinga barbatul, reciproca nu e valabila, asa ca se impune atentie sporita in functie de loc si context. Umezirea buzelor si trecerea mainii prin par sunt gesturi rezervate, din nou, doar femeilor. Cum ar trebui sa flirteze atunci un barbat?

Femeile sunt mofturoase la acest capitol, asa ca barbatii trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a pune in aplicare vreun plan de flirt. Cercetatorii cred ca flirtul prin care barbatul isi evidentiaza atractivitatea fizica este sortit esecului, infatisarea nefiind un criteriu principal in doleantele multor femei.

In schimb, atunci cand barbatii mizeaza pe manifestarea dominarii sociale, femeile devin din ce in ce mai interesate.

Gesturile incadrate aici sunt cele de "maximizare a spatiului" - atunci cand barbatul isi extinde bratul pe un scaun adiacent sau isi deschide bratele, comportament care poate fi interpretat de femei si ca o dovada a naturaletii si a puterii. De asemenea, barbatii care fac gesturi amicale de atingere non-reciproca fata de alti barbati beneficiaza de o atentie sporita din partea femeilor.

Cum sa flirteze o femeie?

Atat barbatii, cat si femeile, nu agreeaza replicile de agatat frivole. In schimb, s-a constatat ca barbatii sunt mult mai transanti decat femeile si prefera o abordare directa. Un studiu realizat in anii '80 care a avut in vedere modalitatile de flirt din restaurante, baruri, supermarketuri, plaje etc. a relevat faptul ca barbatii sunt mult mai receptivi la femeile care isi arata in mod evident interesul fata de ei.

Totusi, daca pentru barbati increderea in sine, calmul si puterea par a fi secretele succesului, femeile ar trebui sa fie directe, dar sa lase totodata impresia ca, in general, sunt foarte greu de cucerit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#tehnici flirt, #modalitati flirt, #strategii flirt, #strategii flirt femei, #strategii flirt barbati, #sfaturi flirt , #femei