Cum cureti ecranul televizorului ca sa nu-l distrugi

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 09:11
59391 citiri
Cum cureti ecranul televizorului ca sa nu-l distrugi

Ai investit o gramada de bani in noul tau televizor? Foarte bine. Sa-l stapanesti sanatos! Intrebarea este cu ce il cureti ca sa nu-l distrugi? Ecranele televizoarelor cu plasma sau LCD-urilor sunt foarte sensibile, iar un produs de curatat neadecvat poate avea efecte dramatice.

Cele mai grele urme sunt amprentele, mai ales daca autorii sunt cei mici care au mainile murdare dupa ce au mancat branza, sosuri sau dulciuri cu crema. Iata cele mai bune solutii, asa cum scrie Yahoo News.

Evita toate produsele care contin amoniac. Nu distrug grasimile si lasa urme foarte greu de sters. Indicatia este valabila si pentru sticla si monitorul calculatoarelor.

Poti sa amesteci apa si alcool, iar solutiile pe baza de alcool sunt de departe cele mai bune. Randamentul creste daca si concentratia de alcool este mare si folosesti o carpa foarte moale.

Evita sa folosesti solutiile de alcool si apa si sa stergi suprafetele cu hartie, indiferent ce fel de hartie. Cu hartie de ziar este cel mai rau, iar cu servetele de hartie rezultatul este prost. In urma raman resturi de hartie.

Se spune ca otetul curata perfect. Solutia este sa-l combini cu apa. Eficienta creste direct proportional cu calitatea otetului si cu cat concentratia este mai mare. Cel mai bine: doua parti otet, o parte apa si un pistol pulverizator. Carpa moale ramane cea mai buna alegere.

Servetele antistatice umede au formule speciale pentru curatarea ecranelor televizoarelor si a altor electronice. Sunt foarte eficiente cand este vorba despre praf, dar mai putin multumitoare daca ai probleme cu urmele degetelor copiilor. Pe de alta parte, trebuie sa repeti operatiunea pentru ca raman in urma particulele din servetele, mai ales daca insisti si folosesti prea mult aceeasi batista. Trebuie schimbate des. Un ecran mare se curata cu patru-cinci batise umede, deci este ineficient.

Idealul este atins de carpele din microfibra. Scumpe, dar merita investitia. Rezultatul este perfect. Nu raman urme sau reziduuri. Cum spuneam, sunt scumpe dar daca ai investit cateva sute bune de euro intr-o super plasma, merita sa investesti si in carpa de microfibra. In plus se refoloseste.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#solutii curatat monitor, #solutii curatat televizor, #cum cureti ecranul televizorului , #trucuri