Cum alegi fondul de ten potrivit in functie de consistenta acestuia

Advertorial
Luni, 24 Iunie 2019, ora 12:27
19967 citiri
Cum alegi fondul de ten potrivit in functie de consistenta acestuia
Foto: Pexels.com / CC0 Creative Commons

Fondul de ten este baza oricarui machiaj de exceptie si, fara indoiala, unul dintre cele mai importante produse pentru rutina de infrumusetare. Pregatirea corespunzatoare a tenului reprezinta cheia pentru un rezultat final impecabil, indiferent de momentul zilei.

Pentru a avea o fata luminoasa, cu aspect uniform si natural este important sa folosesti un produs adecvat tipului tau de ten. Nevoia de acoperire, sensibilitatea, aspectul si culoarea pielii sunt cativa dintre factorii pe care trebuie sa ii iei in considerare ca sa gasesti varianta perfecta.

Un fond de ten Vichy iti va satisface toate asteptarile, insa trebuie sa stii ce tip ti se potriveste. Acest produs cosmetic nu se alege doar dupa nuanta, ci si in functie de consistenta sa.

Iata cateva detalii utile despre cele mai populare optiuni:

Fond de ten lichid

Acest tip de fond de ten este unul dintre preferatele multor femei deoarece este usor de aplicat. Se potriveste pentru aproape orice tip de ten, fiind o alegere potrivita mai ales daca se doreste obtinerea unui aspect natural si transparent.

Pentru persoanele cu ten uscat exista variante speciale pe baza de ulei, in timp ce pentru tenul gras si normal sunt disponibile formule pe baza de apa.

Se recomanda aplicarea fondului de ten lichid pe fata daca nu sunt probleme foarte mari sau imperfectiuni pentru ca are o putere de acoperire mai mica. Totusi, daca preferi aceasta optiune, vei obtine o acoperire mai buna cu mai multe straturi.

Fond de ten pudra

Daca vrei sa alegi un fond de ten sub forma de pudra trebuie sa stii ca acesta este cea mai rapida solutie pentru make-up. Nu este indicat persoanelor cu tenul uscat, ci femeilor care au pielea grasa, deoarece poate ajuta la reducerea aspectului uleios al fetei.

Are o textura foarte fina, un efect matifiant si o putere de acoperire mare in cazul tenului cu imperfectiuni. Este perfect daca te machiezi rar sau foarte natural, fara sa iti incarci tenul. Fondul de ten pudra este cel mai potrivit pentru tenul gras si il poti purta cu tine peste tot ca sa iti retusezi machiajul atunci cand e necesar.

Fond de ten crema

Acest tip de fond de ten este recomandat in special pentru tenul sensibil si uscat. Are o putere de acoperire medie, dar si proprietati ridicate de hidratare. Este mult mai dens decat forma lichida, insa nu incarca excesiv tenul si rezista un timp mai indelungat pe fata. Nu blocheaza porii, lasa pielea sa respire si ii ofera un aspect neted, stralucitor.

Fondul de ten crema este potrivit, in general, in anotimpul rece, atunci cand pielea nu este foarte hidratata. Se gaseste sub forma de batoane sau truse si poate fi folosit si ca anticearcan.

Fond de ten spuma

Persoanele care vor sa aiba intotdeauna un aspect lejer si natural ar trebui sa incerce fondul de tip mousse, potrivit pentru toate tipurile de ten. Acesta are o textura aerata si se aplica extrem de usor, nu incarca tenul si are proprietati matifiante.

Acopera imperfectiunile fetei si este ideal pentru tenul gras pentru ca absoarbe sebumul. Umple porii si se mentine pe piele mult timp, dar nu este indicat in cazul in care fata este uscata deoarece ar putea strange liniile fine ale tenului.

Fond de ten crema cu efect de pudra

Pentru o culoare uniforma si o stralucire naturala foloseste fond de ten crema cu efect de pudra. Atunci cand este aplicat pe piele acesta se transforma in pulbere oferind un finisaj mat. Contine silicon, la fel ca majoritatea tipurilor de fond de ten, dar principala diferenta este ca are capacitatea de a se topi pe fata intr-o textura cu aspect de pudra.

Variantele de crema cu efect de pudra matifiaza tenul si ii aduc multa stralucire. Se recomanda in special tenului gras datorita aspectului de pudra.

Fond de ten solid

Camufleaza foarte bine problemele tenului, se usuca repede si are o rezistenta indelungata. Fondul de ten solid este potrivit pentru pielea grasa pentru ca are o acoperire foarte buna.

Este excelent pentru a masca petele de piele, insa trebuie aplicat cu grija si distribuit intr-un strat subtire. Se potriveste tuturor tipurilor de ten, mai ales ca se aplica destul de usor.

Fond de ten spray

O optiune mai putin utilizata decat celelalte tipuri, fondul de ten spray poate fi folosit in orice moment al zilei si pe toate tipurile de ten. Se aplica foarte usor datorita pulverizatorului si nu incarca tenul, fiind ideal pentru un machiaj natural, uniform si de durata.

Este solutia perfecta daca nu esti foarte indemanatica atunci cand trebuie sa intinzi perfect pe fata fondul de ten.

Fond de ten cushion

O adevarata inovatie in domeniul beauty, fondul de ten cushion este un tip de produs lichid intr-un recipient cu burete. Mai exact, cushion se refera la ambalaj, asa ca apasand cu o pensula sau un aplicator pe buretele imbibat de fond de ten vei obtine o cantitate mica de produs pentru a o aplica pe fata.

Ofera o acoperire usoara spre medie, luminozitate, hidratare si uniformitate tenului. Este simplu de folosit, practic, are o textura placuta si nu incarca deloc fata.

Un fond de ten potrivit pielii, intr-o nuanta apropiata si bine aplicat va oferi un aspect deosebit fetei tale. Imperfectiunile pot fi date uitarii daca ai la indemana cosmeticele perfecte. Foloseste-te de informatiile prezentate pentru a gasi produsul ideal care sa te ajute sa obtii intotdeauna un machiaj profesional.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#fond ten, #cosmetice ten , #frumusete