Cum a evoluat moda in 2021

Advertorial
Marti, 04 Mai 2021, ora 17:26
7917 citiri
Cum a evoluat moda in 2021
moda FOTO: pexels.com

Anul trecut, moda pare ca a luat o pauza. Nu au mai fost atat de multe colectii de vara, toamna, iarna, asa cum erau inainte de 2020. Marii designeri prezentau cate patru coletii pe an, iar acum au ajuns sa prezinte doar doua. Acum un an eram usor preocupati doar de ce piesa vestimentara purtam de la mijloc in sus si nu ne mai faceam griji cu ce anume asortam o bluza office, o camasa, un top sau chiar o cravata.

Anul 2021 a venit cu speranta ca moda va fi iar in centrul atentiei noastre si vom incepe sa ne uitam din nou la ce tinute alegem si cum ne imbracam.

Moda de acum nu mai are ritm alert de schimbare si nu se mai grabeste sa se redefineasca in mod constant, ci s-a mai temperat putin. Durata de viata a tendintelor importante se masoara acum in ani si nu in luni. Pentru a intelege contextul general: s-a creat al treilea tip de moda "moda lenta". Nu mai este nevoie sa faci o alegere decisiva intre a cumpara mereu tinute noi (pentru a fi in pas cu moda) sau a fi in afara ei.

Moda lenta prezinta un curs diferit. Este vorba despre a arata agreabil, nu despre a fi mereu in pas cu moda. Iti poti defini propriul stil si sa ii ramai fidel o perioada mai mare de timp. Acest tip de moda te ajuta sa iti pastrezi un ochi catre noile tendinte, dar in acelasi timp te tine si cu picioarele pe pamant, amintindu-ti ca hainele nu sunt de unica folosinta.

Acesta este un moment incitant. Stii cum e cand ceva cu adevarat complicat nu merge bine, iar primul lucru pe care il faci este sa-l opresti si apoi sa-l repornesti si uneori, functioneaza!? Ei bine, asta am facut practic cu moda, a fost resetata. Moda a fost intr-o pauza pentru pandemie, dar acum a revenit - si este mai buna decat inainte.

Pe masura ce masina modei reporneste incet, gaseste un ritm nou, mai lent. Marcile mai mici adopta un model de productie in serie, preluand comenzi in avans: daca sunt comandate 45 de rochii, atunci sunt produse 45, in dimensiunile necesare si nimic nu se risipeste.

Comenzile online date din confortul casei incep sa se diminueze. Insa trendul pantalonilor de trening, inca nu. Contrar a ceea ce ati citit, pandemia nu a inventat pantalonii doar pentru a ii purta in casa, ci a repozitionat utilitatea lor. In diagrama Venn a vietii moderne, locul dulce in care imbracamintea de strada se interseteaza cu imbracamintea Netflix, se vede cu ochiul liber, ca este o pereche confortabila de pantaloni elastici, cu o talie elastica. Inainte de pandemie, pantalonii de trening se stabilisera deja ca un look de buna-credinta al saptamanii modei, purtat cu tocuri, blazer si ochelari de soare. Anul trecut i-a inradacinat in psihicul nostru. Versiunea mai inteligenta, dar inca confortabila - usor simplificata, intr-o tesatura care isi pastreaza forma - este acum o baza de garderoba. Unele dintre cele mai confortabile piese sunt treningurile de catifea pentru dama.

Catifeaua fiind o textura atat de versatila se asaza frumos pe orice forma a corpului pe care o imbraca. Asa ca, este imposibil sa nu ai aceasta vestimentatie in garderoba ta pentru anul 2021.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#moda, #colanti, #reinventare moda , #moda