Criterii pentru alegerea lichidului din tigara electronica

Advertorial
Vineri, 16 Octombrie 2020, ora 16:55
10131 citiri
Criterii pentru alegerea lichidului din tigara electronica
Sursa foto: unsplash.com

Ai decis sa renunti la tigarile traditionale si sa treci la cele electronice? Vrei sa ajungi un vaper veritabil? Te felicitam pentru aceasta decizie, dar te avertizam din vreme ca lucrurile nu vor fi chiar atat de simple. Vapatul este mai sanatos decat fumatul, dar si putin mai complicat. Nu poti doar sa mergi in magazin si sa alegi un pachet de tigarete pe care sa le fumezi mai tarziu, vapatul necesita putin mai multa implicare din partea ta. De plida, cum vei alege lichidul din tigara electronica? Stai fara grija, sutem aici ca sa te ajutam! Citeste articolul de mai jos pentru a afla ce criterii trebuie sas iei in calcul atunci cand achizitionezi lichid tigara electronica.

Tipul de vaping pe care vrei sa il practici

Exista doua tipuri mari si late de vaping: MTL si DTL. Mouth to lung se refera la stilul de vapat in cadrul caruia tragi vaporii in gura si ii tii putin acolo inainte sa inspiri in plamani. In cazul vapatului direct to lung aburul este inspirat direct in plamani.

Vapatul MTL este foarte similar fumatului obisnuit asadar, daca ai fumat tigari normale inainte, aceasta tehnica iti este deja cunoscuta. Dar care este diferenta intre MTL si DTL?

In cazul vapatului direct to lung, cei care prefera acest tip de inhalare o fac deoarece isi doresc vapori de mari dimensiuni. Problema vapatului direct to lung este ca nu prea te poti bucura de aroma din cauza ca aburul ajunge direct in plamani. Pentru a compensa acest neajuns, unii vaperi aleg un e-lichid cu aroma mai puternica. In cadrul MTL te bucuri mai mult de aroma fara sa fie nevoie de un lichid cu o concentratie ridicata.

Vapatul de tip DTL ofera o senzatie mai puternica in gat tocmai pentru ca volumul de aburi inhalat este mai ridicat. Daca vapezi MTL si vrei totusi sa simti aceeasi senzatie in gat trebuie sa alegi lichide cu o concentrarie mai mare de nicotina si de propilen glicol. Ceea ce ne aduce la punctul urmator!

Propilen glicol sau glicerina vegetala?

Cele doua substante mentionate mai sus sunt baza amestecului pentru vapat. Propilen glicolul este un umectant ce produce vapori atunci cand este incalzit. Sta la baza multor produse farmaceutice, cosmetice sau alimentare, deci este perfect pentru utilizare. Este incolor, inodor, cu un gust usor dulce si ajuta la oferirea senzatiilor experimentate in urma fumarii tigarilor normale.

Glicerina vegetala este o substanta derivata din ulei vegetal si da consistenta lichidelor de vapat. Si aceasta este o substanta considerata sigura pentru consum in majoritatea tarilor.

Principala diferenta dintre cele doua lichide este vascozitatea. Propilen glicolul va fi mai usor de curatat din atomizor fiind mult mai putin vascos decat glicerina vegetala. Pe de alta parte, glicerina vegetala este mult mai dulce. Asa cum ziceam si mai sus, propilen glicolul este recomandat vaperilor care vor o aroma mai intensa, asemanatoare fumului de tigara. Glicerina vegetala este ideala pentru vaperii care isi doresc mai multi aburi. Desigur, si combinarea celor doua este o optiune valabila. Poti incepe cu un procent 50-50 daca nu ai o anumita preferinta si apoi sa schimbi procentajele in functie de gusturi.

Cu nicotina sau fara?

Probabil cel mai important ingredient care poate face parte sau nu din compozitia lichidului pentru tigara electronica este nicotina. Pentru cei care de abia s-au lasat de fumat sau incearca sa se lase, sugestia noastra este sa inceapa cu o concentratie de nicotina ridicata. In timp, daca se doreste, concentratia poate fi scazuta pana la excludere. Daca nu esti fumator poti incepe direct cu un lichid fara nicotina!

Ce aroma preferi?

Spre deosebire de tigari, vapingul iti ofera o multitudine de arome, gratie varietatii incredibile de lichide de vapat. Ai la dispozitie arome de deserturi, fructe, menta, bauturi si multe, multe altele, chiar si o veritabila aroma de tutun.

Tine cont de aceste criterii si incearca mai multe lichide pana il descoperi pe cel care se pliaza perfect pe gusturile tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#tigara electronica , #stiri life style