Coduri de reducere 2.0: romanii cumpara din ce in ce mai mult online cu cupoane promotionale

Advertorial
Vineri, 19 Martie 2021, ora 16:08
5696 citiri
Coduri de reducere 2.0: romanii cumpara din ce in ce mai mult online cu cupoane promotionale
cumparaturi online FOTO: pixabay.com

Chiar si in Romania, utilizarea cupoanelor si a codurilor de reducere este in crestere exponentiala: utilizarea bonurilor alfanumerice a devenit astfel o "necesitate" pentru cumparatorii romani obisnuiti.

Aceasta statistica este confirmata de portalul de coduri de reduceri Promocodex, unul dintre principalele site-uri online utilizate in tara noastra pentru cautarea bonurilor de reducere, care afirma ca Romania reprezinta una dintre pietele in evolutie din panorama europeana. In consecinta, piata codurilor promotionale este, de asemenea, considerata o crestere brusca in clasamentul european special.

Cu sediul central in Timisoara, Promocodex International este activ cu site-uri prezente pe unele piete europene, din Bulgaria pana in Spania si s-a nascut din achizitia unor portaluri minore de coduri promotionale care sunt active in Romania si pe intreaga Eurpoa de peste 6 ani. Compania se angajeaza sa ofere coduri de reducere ale principalelor magazine din Europa, un serviciu unic de la acest mic startup si o idee inovatoare care s-a nascut in Romania.

Potrivit statisticilor Promocodex, piata romaneasca este puternica prin prezenta multora dintre principalele site-uri de comert electronic la nivel international, cum ar fi Amazon, Aliexpress, eBay dar este imbogatita si de cele mai bune magazine online romanesti precum: Flanco, Altex si Aboutyou.

De asemenea sunt prezente pe teritoriul Romaniei si companiile multinationalele de incaltaminte si imbracaminte iar codurile de reducere pentru Nike, Adidas si Converse sunt, de fapt, printre cele mai cautate. Companiile internationale cu sediul in Polonia (epantofi.ro) si in Republica Ceha (footshop.ro) intra pe piata romaneasca urmand modelul Spartoo si Zalando, care a cucerit comertul electronic din Europa de Vest.

In orice caz, diferenta reala in ceea ce priveste cifra de afaceri a comertului electronic este data de sectorul IT si al bunurilor de larg consum.

In ansamblu, sectorul calatoriilor nu trebuie subestimat: pe langa gigantii Hotels.com, Booking.com si Expedia, cetatenii romani cumpara mult pe site-urile companiilor aeriene internationale.

In general, cetatenii romani prefera sa cumpere de pe internet gratie prezentei numeroaselor coduri promotionale disponibile care permit reduceri importante, evidente si chiar mai mari cu 50% din preturile normale de pe lista.

Un exemplu izbitor este dat de cupoanele Amazon, care sunt coduri de reducere zilnice si care permit reduceri semnificative la oferte, experiente, restaurante, calatorii, tratamente si analize medicale, dar si afaceri Shopping 2.0 catre consumatori.

Cu toate acestea, achizitiile online din Romania nu se limiteaza doar la comertul electronic pur si, prin urmare, la achizitionarea de bunuri de larg consum, ci la servicii precum asigurari online, gazduire si domenii, cursuri educationale, inregistrare cadastrala si camerala si produse telematice in hartie.

Utilizarea voucherului electronic permite, de asemenea, economii ecologice in fata utilizarii exagerate a hartiei tiparite, si acesta este cu siguranta un factor foarte pozitiv.

In cele din urma, inclinatia utilizatorilor romani de a achizitiona alimente si produse alimentare creste, in special de la companiile de servicii de curierat la cerere precum Glovo si supermarketurile online. Imbatranirea populatiei si posibilitatea de a primi cumparaturi confortabil acasa sunt un factor determinant pentru cresterea acestei piete de nisa.

De aceea, obiceiurile cetatenilor romani se schimba si, prin urmare, noile tehnologii, cum ar fi codurile de reducere virtuale, sunt cu siguranta un aliat valoros pentru a economisi la achizitionarea produselor online, o adevarata revolutie copernicana in lumea comertului electronic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#cumparaturi, #cumparaturi online , #stiri life style