"Casa albastra": proprietatea excentrica si fermecatoare pe care printul Charles a cumparat-o in Romania

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 09:21
Autor: Alexandru Stefan
"Casa albastra": proprietatea excentrica si fermecatoare pe care printul Charles a cumparat-o in RomaniaCasa albastra a printului Charles se afla in Viscri FOTO Facebook

Cotidianul argentinian La Nacion vorbeste despre casa pe care printul Charles si-a cumparat-o in Romania.

Fermecat de zonele rurale ale Romaniei, tara pe care a descoperit-o in urma cu foarte multi ani (1998), printul Charles si-a achizitionat aceasta proprietate in 2006.

Casa albastra, cum e ea cunoscuta datorita culorii zidurilor exterioare, pare una saracacioasa, insa interiorul este unul extrem de spatios si modelat pe cerintele unui viitor rege.

"Casa albastra" are sapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living si o bucatarie. Poate ca cel mai impresionant lucru care poate fi vazut in fotografiile care au fost publicate acum este decorul. Fiecare dintre spatii este mobilat cu mobilier transilvanean vechi.

Aspectul vintage al locului, asociat cu absenta televizoarelor sau a aparatelor de radio, creeaza o atmosfera de liniste si deconectare ce indeamna la transformarea casei intr-un fel de "refugiu", departe de presiunile vietii reale.

 Articol citit de 4347 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  neamtu51
  07.04.2021, 09:57
  Culoarea aceea
  Se mai numeste albastru de Blajel si face concurenta albastrului de Voronet
  Transilvania mai are o culoare interesanta, patemtata dw mult, albul de Copsa Mica. De asta cei care isi vopsesc casele cu albastru de Böajel se numesc Ghiocei de Copsa Mica.
  MacGigi
  06.04.2021, 14:20
  Albastru este culoarea traditionala a caselor romanesti din
  Transilvania si din alte regiuni din Romania. Dupa culoarea caselor din fotografie, va puteti da seaa care este etnia care o locuieste:

  https://www.saudade.ro/wp-content/uploads/2018/07/cover-crit-2.jpg