Cele mai intalnite prejudecati despre nudism

Vineri, 04 Martie 2011, ora 18:12
10552 citiri
Cele mai intalnite prejudecati despre nudism

Multi oameni gasesc nudismul ca fiind un mijloc de relaxare si o expresie a libertatii. Tosusi, nudismul (sau naturismul, cum il numesc unele persoane) este unul dintre cele mai neintelese moduri de viata existente.

Iata cateva idei preconcepute legate de acest stil de viata, oferite de catre Listverse:

Intretinerea de raporturi sexuale

Ideea generala este ca nudistii practica sex in zonele in care se intalnesc. Acest lucru este cat se poate de neadevarat, caci in ariile de nudisti, practicile sexuale, exibitionismul si voaiorismul sunt interzise ca in orice alt loc public. Oamenii sunt incurajati sa raporteze daca observa incalcari ale legii, iar cei prinsi sunt dati afara si nu mai sunt niciodata primiti inapoi.

Nudismul este sexy

Multi oameni care vor incerca nudismul vor constata ca nu este deloc stimulant din punct de vedere sexual. Multi barbati se tem sa mearga la plajele de nudism, crezand ca vor fi vizibil excitati si astfel se vor face de ras. Organizatorii planifica destul de multe activitati, astfel incat ultimul tau gand va fi sa stai sa te gandesti la corpul persoanei de langa tine.

Mai mult decat atat, se pare ca mai multi stimuli sexuali exista pe o plaja unde oamenii poarta costume de baie, caci acestea sunt menite sa atraga atentia asupra partilor sexy ale corpului.

Nudistii trebuie sa aiba un corp perfect

Aceasta idee este absolut falsa, caci acesti oameni sunt la fel ca oricare altii. Provin din toate mediile sociale, au toate varstele posibile si orice dimensiune a corpului.

Sunt doar oameni deschisi la minte, care nu se jeneaza pentru ca au cateva kilograme in plus, o cicatrice sau pur si simplu nu arata ca un supermodel. Toata lumea este primita, nimeni nu este judecat dupa corpul lui. Nudismul nu este un concurs de frumusete.

Doar adultii au voie

Nudistii incurajeaza parintii sa-si aduca si copiii, si chiar exista locuri de joaca special amenajate pentru ei. Copiii sunt cei mai entuziasti nudisti, pentru ca nu au invatat inca sa le fie rusine de goliciune si nu o asociaza cu actul sexual. Totusi, nu sunt primiti singuri, ci doar cu parintii sau un tutore legal.

Nudistii stau mereu dezbracati

Nudistilor le place sa stea dezbracati, dar daca afara se face frig sau ploua nu se vor sfii sa isi puna niste haine pe ei. La fel se va intampla in cazul unor activitati precum preparatul unui gratar. Copiii nudisti care nu sunt invatati sa mearga la toaleta vor purta scutec si slip, in special in bazinul cu apa.

Pe timp de iarna, nudistii parasesc plajele si se retrag in zone inchise, cu bazine si facilitati sportive. Acolo, intr-adevar, cei ce vin sunt incurajati sa scape de haine cat mai repede, pentru a preveni existenta posibilelor persoane care vin doar din curiozitate sau a voaioristilor.

Sunt multi perversi in randurile lor

Nici acest lucru nu este adevarat; nudistii nu au comportament sexual deviant sau alte asemenea probleme. Poate nu iti mai aduci aminte, dar erau vremuri in care nici tu nu te sfiai sa umbli prin casa dezbracat.

Nudistii sunt persoane care si-au pastrat acelasi mod de gandire ca atunci cand erau copii, referitor la imbracaminte. Ei sunt intelegatori cu problemele altora si buni ascultatori. Pornografia sau imoralitatea sexuala este la fel de rau vazuta si de ei ca de orice alta persoana.

Nudistii au o reticenta privitoare la sex

Se spune ca acestia neaga sexualitatea umana. In fapt, acestia se casatoresc, reproduc si au o viata de familie ca noi toti. Numai ca rezerva sexul doar pentru momentele private, in dormitorul lor.

Nu au sentimentul de intimitate

Desi se simt bine dezbracati, nudistii sunt timizi in fata camerelor de filmat si evita pe cat posibil aceasta situatie. Doar pentru ca nu au haine pe ei, nu inseamna ca le place ca alti oameni sa le incalce intimitatea si sa ii pozeze cand au chef. Chiar si pozele cu copii, oricat de inocente ar fi, sunt strict interzise, pentru a preveni infiltrarea molestatorilor.

Mai mult, cand o persoana devine nudista, clubul din care va face parte tine informatiile personale strict confidente, ca in orice alt club exclusivist.

Nudismul este ilegal

Unii oameni cred ca este o activitate ilegala si ca cei care o practica trebuie sa o tina secreta pentru a nu fi arestati. Este ilegal intr-adevar sa umbli dezbracat in locuri publice, dar in locuri special amenajate nu exista nicio incalcare a legii.

Exista chiar si politisti, avocati sau judecatori nudisti. Exista zone precum Arkansas, Irak, Iran sau Arabia Saudita unde aceasta practica este strict interzisa. Acolo chiar si sa faci poze nud unui copil mic poate fi considerata o infractiune.

Nudismul este o practica noua

Oamenii au inceput prin a umbla dezbracati. Se crede ca au inceput sa poarte haine pentru a se proteja de frig. Apoi imbracamintea a devenit un sablon al statutului social, iar acum un corp dezbracat este tabu.

Totusi, daca vei vizita catedralele vechi ale Londrei, de exemplu, vei observa ca artisti precum Renoir, Donatello sau Michelangelo isi reprezentau modelele dezbracate.

Cand costumul de baie a fost creat, acum mai bine de un secol, acesta acoperea aproape toata suprafata corpului. Inainte de acesta insa, oamenii inotau dezbracati.

Interesant este ca daca te-ai imbraca intr-un costum de baie din zilele noastre si ai merge pe o plaja de acum o suta de ani, oamenii ar fi scandalizati de goliciunea ta. Daca, in schimb, cu acelasi costum ai merge pe o plaja de acum 200 ani, oamenii de atunci s-ar mira de ce te-ai mai obosit sa te acoperi.

Andrada Avram

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#nudism, #prejudecati nudism, #nudisti, #legislatie nudism , #stil
Comentarii