Cele mai folosite 3 tipuri de inaltatoare auto

Advertorial
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 18:34
7321 citiri
Cele mai folosite 3 tipuri de inaltatoare auto
inaltatoare auto FOTO: freepik.com

In primele luni de viata si nu numai, suntem foarte atenti cu pruncul, iar grija noastra se reflecta si in alegerea scaunului auto. Pe masura ce puiul creste, tindem sa devenim mai relaxati in ce priveste securitatea lui in timpul transportului. Se intampla destul de frecvent ca parintii sa renunte la scaunul auto pentru copii dupa ce astia implinesc varsta de 3-4 ani. Faptul ca juniorul s-a dezvoltat fizic si ca, in general, nu mai trebuie sa ii purtam mult de grija ne poate da falsa impresie ca riscurile la care este expus in timpul deplasarii cu autovehiculul sunt mai mici. Insa, acest lucru ii poate pune viata in pericol, de aceea, o sa ai nevoie de un inaltator auto pentru copilul tau. Pentru a face o alegere buna, este necesar sa cunosti cele mai folosite 3 tipuri de inaltatoare auto.

Ce rol are inaltatorul auto?

Multi parinti renunta la orice scaun sau dispozitiv de securitate dupa ce copilul lor a crescut, insa, acest lucru nu reprezinta o idee buna. Centura de siguranta a automobilului nu este de ajuns pentru a-l proteja, mai ales, pentru ca marimea corpului sau nu corespunde punctelor pe care se exercita fortele care apar in timpul unui eveniment rutier. Astfel, riscul de deces in accidente rutiere este semnificativ mai mare cand centura este singurul mod de securizare a copilului.

Montarea unui inaltator este, asadar, foarte importanta. Inaltatorul schimba pozitia copilului fata de centura de siguranta, astfel incat, aceasta sa se fixeze pe zonele puternice ale trunchiului, asa cum se intampla in cazul adultilor. In consecinta, riscul ca juniorul sa fie ranit de centura, in caz de accident, sau sa fie aruncat din scaun este mult redus.

Cele mai folosite tipuri de inaltatoare auto

1. Inaltator simplu

Acest tip de inaltator este cel de baza, pe care multi parinti il folosesc pentru ca are o greutate mica, este comod, ieftin si usor de montat. Este format dintr-un sezut moale si doua brate laterale, care faciliteaza montarea sa. In functie de model, se poate monta in sistem clasic, cu ajutorul centurilor, sau cu sistemul ISOFIX, care este avantajos atat datorita standardului de securitate ridicat, cat si accesibilitatii si adaptabilitatii. Un inaltator bun are o captuseala compacta, moale si rezistenta. De asemenea, forma sa trebuie sa fie ergonomica, iar husa, detasabila si lavabila. Poate fi dotat cu propriile centuri, situatie in care este bine sa acordam atentie cataramei. Aceasta trebuie sa fie rezistenta, dar, sa nu aiba muchia taioasa.

2. Inaltator cu speteaza

Acest tip de inaltator are, pe langa sezut, si o speteaza care asigura un plus de confort, in timpul calatoriei. Aceasta este construita special pentru copii, spre deosebire de cea a banchetei vehicului, si are o forma ergonomica, utila, mai ales, in timpul calatoriilor lungi. Durerile lombare sau cervicale si disconfortul sunt comune daca spatele nu este sustinut corespunzator pe durata deplasarilor indelungate. Astfel, un inaltator cu speteaza se dovedeste o investitie buna, in special, cand planuiesti sa mergi in vacante cu masina.

3. Inaltator ajustabil

Desi, nu foarte comune, inaltatoarele ajustabile sunt utile parintilor care vor sa faca o investitie pe termen lung. Acestea pot fi reglate in functie de dimensiunile copilului, pe masura ce acesta creste. Ele pot fi instalate atat cu fata, cat si cu spatele la sensul de mers si se pot adapta de la greutatea de 9 kg pana la cea de 18 kg. Copilul foloseste, initial, centurile integrate si, daca mai utilizeaza inaltatorul dupa ce depaseste 18 kg, pe cele ale vehiculului.

Daca vrei ca deplasarea cu automobilul sa fie cat mai sigura, o sa ai nevoie de un inaltator auto pentru pustiul tau. Indiferent de tipul si modelul ales, cumpara, intotdeauna, produse de calitate, care sunt conforme normelor oficiale de securitate si cerintelor impuse de copil si vehicul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#inaltator auto, #scaun auto, #copii , #copii