Cele mai eficiente ingrediente naturale din produsele cosmetice

Advertorial
Vineri, 16 Octombrie 2020, ora 16:52
5620 citiri
Cele mai eficiente ingrediente naturale din produsele cosmetice
Sursa foto: unsplash.com

O data cu varsta, pielea incepe, treptat, sa isi piarda elasticitatea, iar primele riduri apar, unul cate unul. Apoi, isi fac simtita prezenta si alte probleme ale epidermei: petele, pistruii, rozaceea sau semnele specifice trecerii timpului. Specialistii recomanda o rutina de ingrijire a pielii, mizand foate mult pe efectul benefic al plantelor si fireste, pe protectia UV, indiferent de anotimp. Din acest motiv, chiar si marile companii de produse dermatocosmetice moderne s-au axat pe cercetari care sa ofere solutii la problemele pielii.

Totusi, nu toate cosmeticele contin doar ingrediente naturale, de aceea, trebuie sa fim foarte atenti la acest lucru. Parfumurile si alti iritanti pot distruge pielea, afectand microbiomul acesteia. Spre norocul nostru, pe piata se delimiteaza cateva produse special destinate ingrijirii corpului, cu ingrediente naturale si organice, cum sunt cele din gama de infrumusetare cu Verbina.

Cele mai eficiente ingrediente naturale din produsele cosmetice

De cativa ani incoace, se pune un foarte mare accent pe educarea clientilor si pe alegerile facute in baza calitatii, dincolo de numele produsului sau de forma ambalajului. Se mizeaza pe naturalete si pe ingrediente naturale, lucru demn de luat in calcul fiindca, in definitiv, natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru a avea grija de pielea noastra.

Extractele din plante

Extractele din plante sunt ingrediente absolut necesare intr-un produs cosmetic. Fara ele, un produs nu poate fi certificat ca avand ingrediente naturale. Acestea pot avea la baza flori, fructe sau legume, sau, mai bine zis, extracte din oricare dintre acestea. Pe scurt, produsul de baza este prelucrat astfel incat sa capete o forma care sa poate fi amestecata in produsul cosmetic, oferind beneficiile fructului sau plantei, aproape ca si cand acestea ar fi fost folosite in starea lor naturala.

Fructele, legumele sau florile sunt bogate in antioxidanti, in vitamine si substante nutritive, iar acestea trebuie sa fie capabile sa ajunga in piele si, mai mult decat atat, sa ofere si rezultatele scontate. Produsele de calitate mentioneaza si cantitatile de produse folosite, astfel incat stii ce inseamna, macar la nivel procentual, un dermatocosmetic realizat din elemente naturale.

Colorantii naturali

Este simplu sa-i identifici, mai ales ca unii sunt folositi, adesea, chiar si in bucatarie. Desi pare greu de crezut, nu doar industria chimica poate oferi posibilitatea colorarii. Natura insasi ne pune la dispozitie plante care ofera nuante delicate produselor, pentru un plus de frumusete (in unele cazuri, se poate ca acesti coloranti naturali sa aiba si efecte benefice asupra pielii).

Nutrienti, substante emoliente, substante hidratante

Extragerea untului de shea, a celui de cocos sau a uleiului de avocado, spre exemplu, face ca acesti compusi sa fie prezenti chiar si in produsele folosite pentru rutina zilnica a pielii. Fiecare dintre aceste tipuri de uleiuri are efecte benefice: hranire, hidratare, calmare sau chiar de restaurare a pielii.

Produsele dermatocosmetice cu ingrediente naturale au, in mod cert, o mai mare cautare, in special, datorita accesului la informare libera, care ne permite sa invatam despre pielea noastra si nevoile ei.

Din fericire, gamele de produse cu ingrediente naturale au patruns puternic pe piata de profil, drept pentru care acum pot fi gasite usor, permitandu-ne sa ne rasfatam tenul si pielea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#produse dermatocosmetice ingrediente naturale , #plante