Cele mai cunoscute femei hacker (Galerie foto)

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 18:39
9791 citiri
Cele mai cunoscute femei hacker (Galerie foto)
Foto: Computer Science Degree Hub

Hackingul s-ar traduce prin arta descifrarii acelui cod al computerelor care protejeaza si mentine functional un sistem.

Desi practica o activitate infractionala, hackerii au un statut aparte, fiind priviti ca persoane foarte inteligente care nu si-au gasit inca locul in vreo companie de IT de top.

In plus, viata hackerilor a starnit dintotdeauna interesul celorlalti, tocmai de aceea Computer Science Degree Hub ofera mai multe detalii despre cele mai cunoscute femei hacker.

Adeanna Cooke

Cea mai mare parte a lumii o cunoaste pe Adeanna Cooke prin prisma carierei sale ca model international sau datorita aparitiilor in revista Playboy. Fanii ei, insa, stiu ca se pricepe si la programare, fiind un binecunoscut hacker. Modelul nu a urmat cursuri specializate, ci a fost mai degraba autodidact.

Hackingul a ajutat-o sa isi protejeze realizarile din cariera de model. Dupa ce fotografii cu ea au fost folosite de catre fostul iubit, fara acordul sau, Cooke a spart site-ul barbatului si a sters toate imaginile furate. Dupa acest eveniment, Adeanna a inceput sa le ajute pe femeile sau modelele ale caror poze erau postate ilegal pe Internet, fiind numita "Hacker Fairy" (Zana Hackerita).

Xiao Tian

Adolescenta Xian Tian a creat renumitul grup de hacking China Girl Security Team. Cu peste 2.000 de membri, grupul este unul dintre cele mai mari din China, avand legaturi cu cele mai cunoscute grupuri de hacking din lume. Politia este si acum in alerta privind activitatile sale.

Kristina Vladimirovna Svechinskaya

Fara indoiala, Kristina Vladimirovna Svechinskaya este una dintre cele mai renumite femei hacker din lume. Rusoaica este studenta la Universitatea din New York si a cauzat pana acum pierderi de milioane de dolari.

Specializata in folosirea programelor de tipul "cailor troieni", Svechinskaya a atacat mii de conturi bancare, majoritatea din Statele Unite ale Americii, creand conturi false si avand o retea ce cuprinde noua persoane. Femeia a fost prinsa si, cel mai probabil, va fi pusa sub acuzatie. Se pare ca in decursul a doar cateva luni, rusoaica ar fi furat trei milioane de dolari.

Joanna Rutkowska

Joanna Rutkowska este dovada ca nu toti hackerii sunt rai sau animati de intentii deloc dintre cele mai bune. Cunoscuta pentru munca sa la Windows Vista, Rutkowska a socat pe toata lumea in august 2006. In fata multimii adunate in cadrul unei conferinte din Las Vegas, femeia de origine poloneza a aratat doua metode simple prin care poti sparge sistemul Windows Vista beta.

De asemenea, Joanna a mai relevat si o tehnica de transformare a unui sistem de operare functional intr-o masina virtuala. Astazi, poloneza are propria firma de securitate internationala intr-ale calculatoarelor, continua sa tina discursuri si sa colaboreze cu cele mai mari firme de software si hardware, inclusiv cu Microsoft.

Susan Headley

Susan Headleym, numita si Susy Thunder sau Susan Thunder, are o cariera in hacking de zeci de ani. In anii '70, Headley devenea una dintre primele femei care se alaturasera renumitului grup de hackeri Cyperpunks. Apoi, pe parcursul anilor '70 si '80, grupul a dezvoltat unele dintre cele mai folosite tactici, folosite chiar si astazi.

La un moment dat, femeia a creat propria organizatie de hacking, cunoscuta sub numele de "Roscoe Gang", insa a renuntat la astfel de activitati pentru a se muta in Las Vegas si pentru a deveni jucatoare profesionista de poker.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#femei hacker faimoase, #femei hacker, #hackerite celebre , #femei
Comentarii