Cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 07:45
1075 citiri
Cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor
Top cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor

Ultimul film Annabelle lansat a avut incasari de 37,2 milioane de dolari, devansandu-l pe "Gone Girl" al lui David Flincher. Fara doar si poate rezultatul este un succes si nu doar daca ne raportam la categoria filmelor horror, dar Annabelle este un derivat al succesului imens Conjuring cu care se confrunta o mica competitie de filme infricosatoare. Din acest motiv, LIFE.ro face un top cu cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor:

Halloween

In zilele noastre, filmele despre psihopatii misteriosi, mascati, care vaneaza adolescenti sunt cu zecile, dar in 1978 acest concept era oarecum nou. Atunci John Carpenter a lansat "Halloween" asupra lumii. Filmul o prezinta pe Jamie Lee Curtis in rolul lui Laurie Strode, o adolescenta care are un Halloween de groaza dupa ce fratele ei scapa dintr-un azil de nebuni. Muzica este suficienta pentru a-ti da fiori pe coloana vertebrala. Aproape sigur nu ar exista un "Vineri 13" sau un "Cosmar pe strada Elm" fara acest film.

Psycho

Pana in 1960, Alfred Hitchcock era unul dintre cei mai de succes regizori din lume, dar Paramount inca nu dorea ca el sa faca Psycho. Nu le-a placut ideea unui film despre un functionar ucigas la hotel si s-au opus cererii bugetare a acestuia. Fortat sa se descurce, Hitchcock a jurat sa filmeze cat mai ieftin, cu ajutorul echipei din emisiunea sa TV. Putini oameni si-ar fi putut imagina ca va crea un reper cultural care ar eclipsa cumva aproape tot ceea ce facuse Hitchcock in ultimele patru decenii.

Este un film plin de surprize, incepand cu simplul fapt ca personajul principal este ucis la 45 de minute dupa film. Filmul a facut avere si a lansat trei continuari si un remake. Chiar si trailerul este stralucit: in loc sa arate scene din film, Hitchcock se plimba pur si simplu in jurul platoului si lasa indicii despre scenariu.

The Shining

Filmul The Shining al lui Stanley Kubrick din 1980 a suferit o remarcabila reevaluare publica in ultimele trei decenii. Acesta a fost vazut initial ca primul film al lui Kubrick, un film de popcorn garantat pentru a face o gramada de bani dupa dezmembrarea ultimului sau film, Barry Lyndon, mortal si plictisitor. Criticii au iubit tensiunea neincetata si performanta lui Jack Nicholson, in timp ce ucigasul Jack Torrence a fost laudat. Insa, dupa stralucirea unor filme precum 2001: A Space Odyssey si Dr. Strangelove, The Shinning parea o lucrare minora.

Atunci s-a intamplat un lucru amuzant. Oamenii au inceput sa-l urmareasca din nou si din nou. Au venit cu teorii nebunesti despre semnificatia reala (asa cum este relatata in uimitorul documentar Room 237) si au inceput sa vada filmul ca pe o capodopera. Destul de bizar, a fost probabil analizat, ecranizat si parodiat mai mult decat orice alt film din biblioteca Kubrick. Absolut nimeni in 1980 nu mai vazuse asa ceva.

The Exorcist

Este dificil pentru cei care nu se nascusera inainte de 1973 sa inteleaga pe deplin ce s-a intamplat cand Exorcistul a aparut in cinematografele din toata America. Paramedicii au fost chemati in niste multiplexuri, deoarece oamenii au disparut literalmente. Oamenii vomitau in sala de cinema, unii in capul altora, altii in propriile cutii cu floricele. Nimeni nu vazuse vreodata ceva atat de ciudat si toata lumea parea ca nu se poate satura de acest film. Luni de zile a rulat in cinematografe, cu salile pline. Au existat de atunci nenumarate filme despre posesiunile demonice si toate au o datorie majora fata de Exorcist.

Daca va vreti sa vedeti si alte filme horror, LIFE.ro are si alte recomandari pentru voi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#filme horror, #exorcistul, #filme , #stiri life style