Cele mai bune 5 filme cu George Clooney

Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 09:44
6352 citiri
Cele mai bune 5 filme cu George Clooney

Pentru foarte multi ani George Clooney a fost considerat cel mai ravnit burlac de la Hollywood. Mereu la 4 ace, cu alura de barbat desprins din vremuri de demult, cand domnii puneau mare pret pe eleganta si comportament, actorul a fost mereu idolul femeilor din intreaga lume. Dar Clooney este si un actor remarcabil, lucru dovedit de nenumaratele premii luate de-a lungul timpului, inclusiv mult-ravnitul Oscar, iar filmele in care a aparut au fost, multe dintre ele, succese de box-office.

Asadar, LIFE.ro va invita la intr-o incursiune cinematografica speciala: aflam impreuna cum arata o lista subiectiva a celor mai bune 5 filme cu George Clooney:

O Brother Where Art Thou?

Filmul este o comedie-drama scrisa, o adaptare a Odideei lui Homer, produsa si regizata de celebrii frati Coen. In locul eroilor de legenda facem cunostinta insa cu niste puscariasi din anii '30, evadati din locul in care erau condamnati la munca silnica si toate peripetiile lor in incercarea de a-si pastra libertatea. Clooney face un rol memorabil, poate cel mai bun rol de comedie din cariera, scotand in fata un barbat complet diferit de imaginea lui de zi cu zi, ironizandu-l parca atat prin aparitie, cat si prin comportament.

Confessions Of A Dangerous Mind

Povestea unui om de televiziune legendar, care in timpul zilei este producator tv, iar noaptea se transforma in ucigas CIA a scos la iveala nu doar talentul actoricesc al lui Clooney, deja cunoscut si recunoscut, ci si pe cel de regizor. Filmul este unul biografic, inspirat din povestea lui Chuch Barris, producator si realizator tv de succes, care a pretins ca era, in paralel, si spion CIA, vinovat de moartea a 33 de oameni. Departe de poveste si interpretare, filmul a primit foarte multe critici pozitive pentru felul in care a fost pus in scena, regizorul George Clooney fiind o surpriza extrem de placuta pentru toti cei care l-au urmarit.

Syriana

Thrillerul politic in care Clooney si-a asumat nu doar rolul de actor, ci si pe cel de producator executiv, nu este usor de urmarit. Este o pelicula grea, cu subiecte si mai grele abordate. Prezinta povesti aparent separate, dar care se leaga si se influenteaza una de cealalta. Clooney interpreteaza rolul unui agent CIA care se apropie de iesirea la pensie si afla, in mod socant, ca a fost folosit in misiunile sale si ca sefii care au facut asta nu au nicio problema in a se separa de el. Jocul lui a impresionat din nou si i-a adus Oscarul pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Michael Clayton

Thrillerul prezinta povestea unui avocat important din New York care si-a cladit cariera pe capacitatea de a rezolva treburile murdare ale marilor companii. George Clooney intra in pielea acestuia, un om aparent puternic, dar epuizat emotional, un om care realizeaza cat de departe a ajuns de ceea ce isi dorea la inceputul carierei si care incearca din rasputeri sa repare greselile de pana atunci. Filmul a fost unul dintre cele mai bine cotate in acel an, cu incasari de aproape 100 de milioane de dolari si 7 nominalizari la Premiile Oscar, inclusiv pentru Clooney in rolul principal.

Up In The Air

Sus, in aer nu face parte din categoria filmelor care schimba lumea si iti schimba tie perceptia despre viata. Si cu toate astea nu este un film de ratat pentru ca prezinta cateva dintre cele mai pregnante probleme ale omului modern: dezradacinarea, lipsa elementelor de stabilitate, alienarea in ciuda multimilor in care traim. George Clooney intra in pielea unui barbat al carui job si a carui viata, implicit, se desfasoara doar prin avioane, aeroporturi, sali de conferinte si camere de hotel. Scopul principal al sau nu este nici intemeierea unei familii, nici posesia unei case, ci sa acumuleze un milion de mile de zbor. Cum insa nu mereu lucrurile urmeaza planul, si in acest caz actiunea il pune pe Clooney in pozitia de a lupta pentru a-si pastra stilul de viata.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#filme George Clooney box office , #femei