Cele mai bune 3 filme cu Glenn Close

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 09:41
1639 citiri
Cele mai bune 3 filme cu Glenn Close
Cele mai bune filme cu Glenn Close, din perspectiva criticilor

Vorbind despre cele mai bune filme cu Glenn Close, nu putem sa nu ne gandim la cea mai recenta productie "The Wife" pentru care a fost nominalizata la Oscar. Filmul este o ecranizare a cartii cu acelasi nume, iar interpretarea lui Glenn Close depaseste cu mult frumusetea cartii. Dar sa vedem care sunt cele mai bune filme cu Glenn Close, din perspectiva criticilor.

#3. Dangerous Liaisons (regizor Stephen Frears) - 1988

Un final maret pentru Close, filmul in care o joaca pe Marchiza Isabelle De Meurteuil, un caracter extrem de malefic. Urmarind fanatic o ranchiuna impotriva unui fost iubit, marchiza traseaza destinul conjugal al unei tinere pe care doreste sa o casatoreasca cu cinicul Valmont, jucat de John Malkovich. Povestea se incheie cu propria dizgratie, iar imaginea ce ramane la final este cea a fetei calcaroase, aproape horror a lui Close.

#2. The Wife (regizor Bjorn Runge) - 2017

O performanta extraordinara, probabil una dintre capodoperele lui Glenn Close: un rol subtil, ametitor, amenintator. Aici actrita o joaca pe Joan Castelman, sotia ce s-a lasat in umbra marelui scriitor, laureatul premiului pentru literatura, Joe Castelman, interpretat de Jonathan Pryce. Cuplul se afla in drum spre Suedia, unde Joe urmeaza sa primeasca premiul Nobel pentru literatura. Filmul este o recapitulare a evenimentelor vietii si chiar daca Joe ii asigura pe toti ca sotia sa nu a avut niciodata ambitii literare, amintirile nu mint. Cand s-au cunoscut Joan era o scriitoare talentata cu un viitor promitator, dar care a ales sa-si sacrifice cariera de dragul lui. Insa acest sacrificiu a fost mai mult decat atat.

#1. Fatal Attraction (regizor: Adrian Lyne) - 1987

Inchidem topul cu "Fatal Attraction", filmul in urma caruia s-a transformat intr-un icon cultural, nemesisul suprem, cel mai rau cosmar al fiecarui barbat si personajul care a donat sintagma "bunny boiler" limbii engleze. Era un monstru satiric in epoca anxietatii monogamiei si a HIV, un monstru complex, vulnerabil, carismatic - echivalent feminin al lui Max Cady in Cape Fear, doar mai infricosator si mai neprihanit. Close o joaca pe Alex Forrest, un editor de carte, ce are o aventura de o noapte cu avocatul Dan Gallagher (jucat de Michael Douglas), intr-o seara in care sotia lui era plecata din oras. El presupune ca a fost doar o aventura de o noapte, fara consecinte pentru el, insa Alex vede altfel lucrurile. Este o creatie absolut stralucitoare, iar finalul din baie este demn de Hitchock.

Sursa: life.ro

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Glenn Close, #top filme , #frumusete