Copiii se plictisesc in casa? Iata cateva activitati care sa-i tina ocupati

Miercuri, 06 Mai 2020, ora 19:46
12064 citiri
Copiii se plictisesc in casa? Iata cateva activitati care sa-i tina ocupati
Foto: Arhiva Pixabay

Zilele in casa nu sunt tocmai floare la ureche atunci cand ai un copil mic sau mai multi, intre patru pereti. Pentru ei trebuie sa gasesti activitati in fiecare zi si nu putini sunt parintii care acum apreciaza cu adevarat ceea ce fac educatoarele si profesorii pentru a le capta atentia celor mici.

Dar pentru ca nu avem de ales, trebuie sa ne reinventam. Asadar, astazi va propunem o lista cu activitati pe care le puteti face cu cei mici, sa treaca timpul mai usor pentru toata lumea in izolare.

Activitati de lucru manual

Poate ca perioada de izolare te-a surprins fara prea multe resurse ce ar putea satisface dorinta de a crea a celui mic. Sau poate ca nici nu ai fi avut habar ce sa cumperi si ce sa mesteresti, asa cum obisnuia sa faca piticul tau la gradinita sau la scoala.

In cazul in care ai un copil creativ, poti apela la unul dintre serviciile de tip "cutia abonament". Prin acest serviciu, primesti acasa o cutie cu 20 de activitati organizate meticulos in pliculete.

Fiecare proiect are incluse toate resursele de care ai nevoie pentru a-l duce la capat, plus instructiuni, astfel incat, oricat de lipsit de talent ai fi, impreuna puteti realiza mici opere de arta de care copiii vor fi tare mandri.

"Aceasta cutie contine proiecte educative si creative concepute intr-un mod atractiv, organizate in plicuri A5 personalizate (in aceste plicuri se regasesc instructiunile + materialele necesare proiectului respectiv: hartie colorata, hartie gumata, lipici solid, paiete, magneti, forme ipsos, paie, margele, betisoare lemn, tempera, carioci, creioane colorate etc).

Toate aceste materiale se vor regasi in plicuri si in mapa de materiale care se regaseste pe langa plicuri in cutie (unele sunt mai voluminoase si nu incap in plicuri). Poiectele sunt numerotate.

Fiind un concept de tip SUBSCRIPTION BOX, continutul se schimba luna de luna", promit tinerii din Brasov care au creat acest concept, sub brand-ul JoyKids.

Cu siguranta copiii abia vor astepta ziua de maine pentru un nou "Proiect".

Fise de lucru

Printre primele servicii care au venit in ajutorul parintilor, in incercarea de a suplini activitatile scolare, se numara si Twinkl, o platforma pe care pana mai ieri o foloseau doar dascalii pentru activitatile pe care le tineau la clasa cu cei mici.

Ea cuprinde o sumedenie de materiale didactice, planse de activitati pe varste, povesti, jocuri si multe alte materiale.

In aceasta perioada platforma poate fi accesata gratuit si reprezinta o resursa la indemana pentru parinti.

"Fara date de plata sau constrangeri si conditionari, suntem aici sa va ajutam sa treceti mai usor peste aceasta perioada dificila. Pentru a accesa oferta, urmati linkul si folositi codul oferta ROUTWINKLHELPS pentru a putea descarca absolut orice resursa de pe site".

Asadar, ai nevoie doar de o imprimanta (sau de un mail catre cel mai apropiat print-shop) si vei avea acasa toate activitatile pe care cei mici le faceau pana acum la clasa.

Sport si carti

Si pentru ca fiecare copil trebuie sa-si consume energia, o serie de branduri deja au creat ore de educatie fizica in online sau sedinte de Yoga in familie.

In plus, nu ar trebui sa uitam zilele acestea de cat de importanta este conexiunea prin lectura, asa ca ai putea sa-ti inchei seara cu o carte citita impreuna cu cel mic si cu povesti care se-i intareasca inca o data increderea ca, orice ar fi, lucruri bune se intampla in fiecare zi.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#activitati copii casa, #lucru manual acasa , #copii