Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ce trebuie sa pregatesti inainte de venirea pe lume a copilului

Advertorial
Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 19:20
15238 citiri
Ce trebuie sa pregatesti inainte de venirea pe lume a copilului
pregatire venire pe lume copil FOTO: unsplash.com

Venirea pe lume a unui bebelus este o adevarata schimbare atat pentru parinti, cat si pentru ceilalti fratiori. Noul membru al familiei trebuie intampinat asa cum se cuvine. Dupa ce ai nascut, trebuie sa ai totul pus la punct, deoarece va fi destul de dificil si de stresant sa ai grija de cel mic si nu vei avea timp sa te organizezi. Poate fi coplesitor sa te gandesti la cate lucruri trebuie sa cumperi si sa pregatesti. Totusi, daca vei lua lucrurile pas cu pas, totul va deveni mai simplu. Trebuie sa ai in vedere faptul ca ai la dispozitie mai multe luni pentru a face pregatirile necesare. Afla cum te pregatesti pentru sosirea bebelusului, in cel mai simplu mod.

Pregateste-i camera

Camera bebelusului este, probabil, cea mai importanta parte din pregatiri. Fie ca va sta intr-o camera separata, fie ca va sta in dormitorul parintilor, trebuie sa iti organizezi spatiul. Este recomandat ca patutul copilului sa fie in camera parintilor, pentru a-l avea tot timpul sub supraveghere.

In primul rand, trebuie sa cumperi un patut pentru bebelusi cu laterala detasabila si reglabila. In acest fel, il poti lipi de patul matrimonial. Partea laterala trebuie sa poata fi reglata, pentru a o ridica in momentul in care cel mic se va putea ridica in picioare. Decoreaza-i patutul cu un carusel si cu o patura.

Goleste mobila in care vei depozita hainutele bebelusului, produsele de ingrijire si scutecele.

Daca alegi sa varuiesti peretii, asigura-te ca nu stai in camera in care se renoveaza. Inhalarea substantelor emanate de vopsea si var afecteaza copilul.

Cumpara o masa de infasat

O masa de infasat este esentiala. Aceasta iti permite sa schimbi scutecul cu usurinta si in siguranta. Procedura desfasurata pe o suprafata moale este mult mai anevoioasa.

Organizeaza-te

Inainte de a naste, pune la punct toata casa. Curatenia generala si reorganizarea obiectelor trebuie facuta din vreme. Atunci cand copilul va fi deja nascut, viata ta va fi destul de data peste cap ca sa mai ai timp de altele, mai ales, daca este primul nascut.

Cumpara un scaun de masina

Scaunul de masina pentru bebelusi este obligatoriu prin lege. Acesta se securizeaza cu ajutorul centurii de siguranta. Un scaun de masina este foarte important, deoarece iti protejeaza copilul in timpul mersului cu masina. Sub nicio forma, nu trebuie sa tii bebelusul in brate in timp ce mergi cu un autoturism. Asadar, inca de la externare, trebuie sa folosesti acest scaun de masina.

Aprovizioneaza-te cu produse pentru hranit

Daca nu vei putea alapta, pregateste, deja, formulele de lapte pentru nou-nascuti. Achizitioneaza biberoane, suzete, recipiente pentru stocarea laptelui matern (daca nu il vei putea alapta mereu). Dischetele pentru san sunt utile pentru scurgerile de lapte. O perna pentru alaptat este utila pentru sustinerea bebelusului. Poti pregati si o crema pentru ranile ce pot aparea la alaptat.

Pregateste hainutele

Pregateste un set de hainute pentru nou-nascut, chiar daca nu ai aflat sexul bebelusului. O sa ai nevoie de un halat de baie pentru bebe sau un capison, tricouri, pantaloni, body-uri, sosete, manusi, fes si o patura de infasat. Alege-le in culori neutre si nu va fi nicio problema.

Cumpara scutece

Nu uita sa te aprovizionezi cu unul sau mai multe seturi de scutece de unica folosinta. Un nou-nascut isi face des nevoile, deci, trebuie sa te asiguri ca ai, permanent, la indemana scutece.

Pregateste produse de igiena

Cumpara o cadita pentru baia zilnica a celui mic. De asemenea, cumpara de acum produsele de ingrijire recomandate pentru bebelusi (gel de dus, sampon, ulei de corp), un degetar pentru curatarea gingiilor si o crema pentru iritatiile de la scutec - vezi produse pentru mame si bebelusi. Nu uita de prosoape si de detergentul de rufe hipoalergenic!

Achizitioneaza un dispozitiv de monitorizare

Un dispozitiv pentru monitorizarea pruncului te ajuta sa il supraveghezi, atunci cand esti in alta camera. Exista o varietate de astfel de dispozitive pe piata. Poti alege unul cu sistem video sau doar cu microfon si senzor de miscare. Unele dispozitive masoara si temperatura camerei.

Pregateste-ti bagajul pentru spital

Bagajul pentru spital trebuie pregatit inainte de a se declansa travaliul. Pune in bagaj cateva produse de igiena (periuta si pasta de dinti, sapun, prosop), papuci de casa si pijamale largi, o paturica pentru bebe si cateva hainute.

Asadar, venirea pe lume a unui copil impune cateva pregatiri majore. Pregateste-te corespunzator, ca sa poti oferi, apoi, toata atentia ta celui mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#gravida, #nastere, #pregatiri nastere, #bebelus , #stiri life style