Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce trebuie sa ii asiguri copilului tau pe perioada izolarii? Citeste acum!

Comunicat de presa
Miercuri, 18 Martie 2020, ora 10:00
11126 citiri
Ce trebuie sa ii asiguri copilului tau pe perioada izolarii? Citeste acum!
Foto: Pinterest

La ora actuala, Romania se confrunta cu o pandemie de coronavirus, Covid-19, care afecteaza desfasurarea multor activitati la nivel global. Ca o masura de siguranta, guvernele multor tari din lume, printre care si Romania, au luat hotararea de a sfatui populatia sa limiteze deplasarea in spatii publice daca nu este strict necesara.

Acest lucru presupune masuri precum lucrat de acasa, acolo unde se poate, si inchiderea unitatilor de invatamant, toate activitatile desfasurandu-se virtual, pe cat de mult posibil.

O astfel de masura pune in dificultate parintii care vor fi nevoiti in aceasta perioada sa aiba grija de copii dupa un alt program, dar si sa se poata ocupa de sarcinile profesionale, deoarece presupune o atentie distributiva extrem de mare, dar si un program complicat si solicitant.

Cu toate acestea, daca adultii asigura activitati constante copiilor, le va fi mult mai usor sa-si imparta timpul intre cei mici si sarcinile profesionale.

Iata cum ii poti tine ocupati pe copii in timpul izolarii

In aceasta perioada, este extrem de important pentru parinti sa fie prezenti atat in sarcinile care le sunt desemnate de catre angajator, dar si in ingrijirea celor mici.

De aceea, trebuie sa le asigure copiilor o activitate constanta si educativa, astfel incat acestia sa poata invata lucruri noi stand acasa.

Caiete

Orice copil adora fie sa deseneze, fie sa scrie. Astfel de activitati sunt printre cele mai recomandate in aceasta perioada, deoarece ii pot tine distrasi pe cei mici ore intregi si le sunt extrem de folositoare in procesul de invatare.

Sarcini precum desenatul bastonaselor, cerculetelor sau a unor litere intregi pot fi exersate in aceasta perioada cu succes si il pot ajuta pe copil sa-si continue dezvoltarea intelectuala.

In acest fel, perioada de repaus scolar nu se va resimti. In plus, deoarece nu se recomanda deplasarile, poti procura copiilor caiete de pe eraft.ro, ori alte rechizite, si vei limita contactul cu alte persoane.

O lista cu filme si desene

Desenele animate si filmele pentru copii sunt metode excelente pentru a le distrage atentia si a-i tine ocupati ore intregi. Pentru acest lucru, asigura-te ca stii unde sa gasesti la televizor canale precum Disney Channel, Boomerang sau Minimax.

In schimb, daca copilul tau are anumite preferinte, poti sa-i faci o lista pe Netflix cu desenele animate pe care si le doreste si iti asiguri ore bune in care te poti ocupa de sarcinile profesionale.

De asemenea, poti alege atat animatii interactive si educative sau, pur si simplu, desene ori filme care sa-ti tina copilul ocupat.

Miscare

Pentru ca izolarea presupune zile intregi de stat in casa, sedentarismul poate avea efecte neplacute. In schimb, nu este obligatoriu sa renunti la miscare alaturi de copil, ci trebuie doar sa va adaptati conditiilor.

In cazul in care locuiti la curte, acest lucru va fi foarte usor, deoarece beneficiati de suficient spatiu pentru alergat si alte tipuri de activitati fizice.

Daca locuiti la apartament, poti sa-ti implicit copilul in activitati fizice de baza precum gimnastica, flotari, genuflexiuni pentru a-i asigura continuitate in dezvoltate si sa va mentineti in forma impreuna.

Izolarea nu este placuta, dar este necesara, mai ales intr-un context precum cel actual. De aceea, este important sa aveti activitate in toata aceasta perioada pentru a evita sedentarismul fizic si psihic, dar si pentru a accelera trecerea timpului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pandemie coronavirus Romania, #timp liber copii , #copii