Ce sunt ghiozdanele ergonomice și care sunt beneficiile lor

Advertorial
Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 15:34
5070 citiri
Ce sunt ghiozdanele ergonomice și care sunt beneficiile lor
ghiozdan FOTO: shutterstock.com

Lista de cumpărături pentru școală include, adesea, achiziționarea unui nou ghiozdan. De obicei, agitația din magazine și multitudinea de culori, modele și produse îi încântă pe copii, dar poate da dureri de cap părinților.

Descoperă care sunt avantajele unui ghiozdan ergonomic și de ce este important să investești într-un produs de calitate, care are implicații pe termen lung asupra sănătății copilului tău.

Ce este un ghiozdan ergonomic

La ce ne referim când avem în vedere achiziționarea unui ghiozdan ergonomic? În primul rând, articolul este gândit din fabrică să se adapteze foarte bine constituției spatelui, iar centrii de greutate să fie distribuiți uniform. Astfel, este redusă supraîncărcarea umerilor sau afectarea zonei lombare a copilului.

În al doilea rând, un ghiozdan ergonomic este conceput să aibă diverse dimensiuni în funcție de vârsta și constituția celui mic. Astfel, articolul trebuie ales după aceste atribute în special, mai apoi urmând alegerea culorii sau a modelului.

Avantajele unui ghiozdan ergonomic

Materiale de calitate

Pe lângă design-ul gândit să susțină sănătatea spatelui, ghiozdanele ergonomice sunt concepute din materiale calitative, cu proprietăți utile atât copiilor, dar și părinților. Spre exemplu, bretelele sunt ajustabile și buretate, așa încât permit o purtare cât mai confortabilă și personalizată a ghiozdanului.

Greutate redusă

Unele ghiozdane ergonomice includ o curea transversală, care facilitează distribuirea greutății cât mai uniform, de-a lungul întregului spate. De asemenea, fiind realizate din materiale ușoare, aceste produse vor ajuta la reducerea încărcăturii totale, care nu ar trebui să depășească 10-15% din greutatea totală a copilului.

Compartimentare smart

Adaptate nevoilor celui mic, încăpătoare, cu modele atractive, ghiozdanele ergonomice prezintă, adesea, și alte avantaje, chiar și pe placul părinților. Spre exemplu, ce ai spune de o compartimentare inteligentă, cu buzunar secret pentru acte?

Întreținere ușoară

Atunci când vine vorba despre curățenie, copiii nu sunt cei mai buni la păstratul acesteia. Multe dintre ghiozdanele ergonomice, fiind calitative, sunt realizate din materiale ușor de curățat, impermeabile, rezistente la uzură și îngheț, cu finisaje impecabile, care nu se rup și nu se strică.

Beneficiile ghiozdanelor ergonomice

Asigură sănătatea spatelui

Cel mai important beneficiu este susținerea sănătății spatelui și a unui mers corect. Coloana vertebrală și umerii sunt ajutați să aibă o poziție firească, iar greutatea este distribuită uniform. Astfel, spatele este protejat de posibile dureri, iar copilul se poate bucura în voie de drumurile înspre școală.

Sunt o investiție viabilă

Un alt beneficiu este raportul calitate-preț. Deși mai scump la prima vedere, un ghiozdan ergonomic este atent conceput și rezistent, fiind o investiție viabilă pe termen lung. Materialele, dar și accesoriile, își vor demonstra avantajele în timp și te vor convinge că ai făcut alegerea corectă.

Sunt rezistente în timp

Fermoarele nu se vor bloca, bretelele nu se vor rupe, compartimentarea nu va ceda indiferent de greutatea cărților și a instrumentelor de scris. În plus, un ghiozdan ergonomic de calitate vine cu garanție, deci poți sta fără griji.

Acum știi de ce merită să investești într-un ghiozdan ergonomic. Acesta susține sănătatea copilului tău și prezintă avantajele unui produs de calitate, precum rezistența în timp și un preț bun pentru beneficiile pe care le oferă.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#ghiozdan ergonomic, #ghiozdan copil, #alegere ghiozdan, #ghiozdan , #copii