Ce-si doresc femeile de la barbati

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 21:37
9248 citiri
Ce-si doresc femeile de la barbati
Foto: Pexels/Stokpic

Intrebarea cu privire la ce-si doresc femeile de la barbati framanta multa lume de foarte mult timp si este subiect de anecdote si chiar de filme.

Raspunsurile cele mai la indemana ar fi ca femeile isi doresc fie barbati cu bani, fie barbati care arata bine, sau, daca se poate, barbati si frumosi si bogati. Ei bine, conform unui studiu publicat recent, situatia nu sta chiar asa, femeile fiind mai degraba atrase de barbatii altruisti, conform unui material publicat de Business Insider.

Sa nu fim insa intelesi gresit. Femeile isi doresc ca partenerii lor sa arate bine, insa, conform studiului, daca ar trebui sa aleaga o singura calitate la barbatul lor, atunci probabil ca ar alege altruismul.

Acest rezultat ofera "noi dovezi cu privire la importanta altruismului pentru femeile care isi aleg partenerul", se precizeaza in studiul coordonat de profesorul Daniel Farrelly de la Universitatea din Worcester, publicat in ultimul numar al revistei Evolutionary Psychology. Cercetarea confirma faptul ca altruismul este "poate cea mai importanta trasatura de caracter pe care femeile o cauta la partenerii cu care doresc sa aiba o relatie pe termen lung".

Ce-si doresc femeile? Un barbat neras care sa planga la filmele siropoase

Studiul a fost realizat pe un esantion de 202 femei heterosexuale, recrutate online, majoritatea cu varste sub 25 de ani. Ele au fost invitate sa se uite la 12 seturi de fotografii, fiecare prezentand doua chipuri de barbati, unul atragator si unul mai putin atragator. Imaginile au fost insotite de mici scenarii, dintre care 8 prezentau situatii in care altruismul sau lipsa sa jucau un rol important.

Un astfel de scenariu spune ca: "Doi oameni merg printr-un oras aglomerat si observa un om al strazii, asezat pe jos, langa o cafenea. Persoana E decide sa intre in cafenea si sa cumpere un sandvis si un ceai pe care le ofera omului fara adapost de afara. Persoana F se preface ca are treaba pe telefonul mobil si trece pe langa omul strazii ca si cand nu l-ar fi observat".

Comportamentul altruist a fost atribuit, in unele cazuri, barbatului cu chipul frumos din fotografii, iar in altele celui mai putin atragator. In alte scenarii, frumosul si uratul din fotografii au primit comportamente neutre, pentru ca oamenii de stiinta sa identifice importanta aspectului fizic atunci cand cei doi barbati au un comportament similar.

Dupa ce au vazut fotografiile si au citit scenariile, femeile au notat, pe o scara de la 1 la 5, cat de "interesant" li se pare fiecare dintre barbatii din fotografii, atat pentru o aventura de o noapte, cat si pentru o relatie de durata.

"In general, barbatii care (conform scenariilor) au dat dovada de un nivel mai ridicat de altruism au fost in mod considerabil mai dezirabili decat ceilalti", sustine studiul. Daca barbatii frumosi dar indiferenti au fost considerati drept mai interesanti pentru o aventura de o noapte, barbatii care au dat dovada de generozitate au fost alesi de femei "pentru relatii pe termen lung".

"Barbatii care erau doar altruisti au fost considerati mai dezirabili decat barbatii care erau doar atractivi (...) Daca un barbat are o singura calitate din cele doua, atunci altruismul este de departe considerat mai valoros de catre femei", conform studiului.

Acest studiu confirma si rezultatele unei cercetari germane desfasurate anul trecut, conform careia barbatii cu comportament altruist, care dau deseori dovada de generozitate, au sanse crescute de a-si gasi o partenera de viata.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#femei calitati barbati, #ce doresc femeile, #barbati cautati femei studii , #relatii