Ce si cum sa porti la birou

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 12:05
5395 citiri
Ce si cum sa porti la birou

Sa fii eleganta la birou sau modesta la locul de munca? Sexy la "office" sau ferita de ochii ispititori ai barbatilor?

Iata problema cu care doamnele se discrimineaza singure pe ele, intrucat domnii n-au probleme. Ei isi pun obisnuitul sacou sau nelipsita bluza si, eventual, daca e cazul, cravata.

In ce le priveste pe doamne, chiar si unele cu functii inalte se multumesc adesea cu obisnuita tinuta de oras, in timp ce altele isi etaleaza cu fala tocul de 15 centimetri, spre bucuria televiziunilor avide sa-si faca, pana si din asta, rating.

O regula generala nu exista, dar cateva observatii pot prinde bine - sunt de parere cei de la portalul infoniac ru.

Blugii

Acum cateva decenii, cand au aparut la noi primii blugi, ei erau culmea luxului. Ca sa apuci blugi trebuia sa ai bani si relatii "sus". Nu-i purta nimeni la birou, ca sa nu-i uzeze.

Succesul lor in Occident s-a bizuit pe ispititoarea formula unisex, pe origialitate si pe faptul ca blugii "tin la tavaleala". Astazi, ca orice moda, blugii au devenit banali, vecini cu derizoriul.

Se mai poarta la birou, dar sindromul de tavaleala este greu de indepartat. Ar merge, mai curand, ca tinuta de lucru in activitati cu efort fizic, care solicita si uzeaza hainele.

Lenjeria de corp

S-ar parea ca lengeria de corp n-are importanta la birou, pentru ca nu se vede. Tocmai aici este eroarea: nu se vede, dar se observa. Ba chiar, uneori, se observa din plin.

Doamnnele trebuie sa fie cu ochii in patru, ca sa nu se reliefeze, prin bluza, incheietura sutienului pe spinare, sa nu se observe bretelele in lungul decolteului, iar fusta sa nu tradeze conturul chilotului.

Aceasta din urma ipostaza este cu atat mai delicata cu cat trece usor nebagata in seama de catre purtatoare, dar nu scapa neobservata privitorilor.

Decolteul si fusta mini

Si una si alta te fac sexy. Sa fii sexy in societate e, uneori, de dorit. La birou, insa, te expui unor riscuri. Vei fi imediat comentata de colege. Din partea colegilor nu stii dinainte daca sa te astepti la bune sau la rele. Din partea sefilor, cu atat mai putin.

Regula de aur pentru fusta si decolteu este sa-ti faci un fel de medie aritmetica intre tinuta de calugarita si rochita de prima balerina din "Lacul Lebedelor". Solutia corecta este ca adevarul absolut: la mijloc.

Petele si fardul

Un cosmetician francez explica intr-un interviu ca fardul nu este decat o pata reusita pusa pe un obraz cam nereusit. Citind printre randuri, bagam de seama ca unii obraji n-au nevoie de fard, iar in acest caz ar fi regretabil sa ii acoperim cu pete.

Hainele insa nu simt niciodata nevoia sa aiba pete. Cu alte cuvinte, este mai bine sa renunti la cafea decat sa constati ca esti neindemnatica si ca te stropesti.

Excesul de accesorii

In saloanele imperiale sau regale de altadata, curtezanele se intreceau cu reginele, etalandu-si colierele, bratarile si inelele, ingramadite pe gratioasele maini, brate si gaturi.

Astazi, regula accesoriilor este mult mai simpla: un singur inel (sau verigheta), o singura bratara (daca nu porti ceas) si un colier asortat cu cerceii.

Pentru tinuta de birou ajunge. Mai multe, mai felurite si mai bogate merg la toaleta de Revelion.

Tinuta extravaganta

Extravaganta nu inseamna neaparat sexy. Dar, la birou, n-ai de ce sa iesi din comun cu tinuta. Pantalonii mulati, culorile stridente, croiala fistichie nu dau bine persoanei care lucreaza cu publicul.

Pe omul simplu, sosit la ghiseu, il face impasibil extravaganta si il lasa rece eleganta. La ghiseu te poti pomeni, fata in fata, consecutiv, cu un tinichigiu, un profesor, un preot, o doctorita, un inginer, o cantareata, un pensionar.

Tuturor trebuie sa le faci macar o impresie buna, pentru ca oricum nu le poti rezolva toate problemele.

Slapi la birou

Este comod sa porti slapi la birou si, de la o vreme, a ajuns o moda. Dar, facand nota discordanta cu ceilalti, devine neplacut pentru ei, neasteptat pentru public si enervant pentru sefi.

Sa-ti pui papuci la birou este ca si cum te-ai aseza la calculator cu sortul de bucatarie, ai umbla cu manusile de menaj pe tastatura sau ai apuca mouse-ul cu clestele de servit savarine.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#femei tinuta birou, #vestimentatie office, #imbracaminte munca, #imbracaminte serviciu, #femei haine job , #stil