Ce sanse are dragostea gasita pe Internet? Interviu

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 07:10
11192 citiri
Ce sanse are dragostea gasita pe Internet? Interviu
Foto: Facebook

Noua din zece persoane care se cunosc online sunt dispuse sa mearga la intalnire, fata in fata.

12% dintre cei care-si fac cont pe un site de matrimoniale sunt deschisi unui sarut la prima intalnire, 20% preferand un pupic pe obraz, arata o statistica realizata de Sentimente.ro in randul utilizatorilor sai.

Cum nu putini dintre cei care s-au cunoscut astfel ajung sa se casatoreasca, 30% dintre respondenti spun ca o relatie are nevoie de mai putin de un an pentru a se concretiza intr-un mariaj.

Portretul utilizatorului de agentie matrimoniala online in Romania

Daca esti singur, probabil ti-ai pus si tu intrebarea: sa-mi fac sau nu cont pe un astfel de site? Povestile cu final fericit sunt doar "facaturi" sau exista in realitate?

Ziare.com a stat de vorba cu Nicoleta si Marian, care s-au cunoscut prin intermediul acestui site de matrimoniale in urma cu patru ani si s-au casatorit in 2012. In prezent, nu doar ca formeaza un cuplu sudat, insa au impreuna si un copil.

Au fost de acord sa ne impartaseasca povestea lor, recunoscand ca de ambele parti au fost dubii legate de aceasta modalitate de a intalni pe cineva. Cazul lor e insa unul fericit.

Tu si sotul tau v-ati cunoscut pe un site de intalniri online. Ce varsta aveati fiecare si de ce v-ati facut un cont?

Nicoleta: Da, pe Sentimente.ro. Eu aveam 29 de ani, iar sotul meu 32. Pe sotul meu l-a convins un prieten foarte bun sa isi faca cont pe acest site. Eu aveam cont de cativa ani, dar nu mai intrasem de multa vreme. Pana intr-o zi, cand am tot vazut ca primesc mesaje si, de curiozitate, am reintrat si atunci el a intrat in vorba cu mine (rade).

De ce tocmai aceasta varianta?

Marian: Nu stiu, cred ca a fost mana destinului (rade). Eu, unul, nu aveam treaba cu astfel de site-uri, dar, la insistentele prietenului meu, mi-am facut cont.

Parintii sau apropiatii vostri ce spuneau despre faptul ca v-ati cunoscut online? Ati primit sfaturi "de bine" la inceput?

Nicoleta: S-au mirat... nu au crezut ca va iesi ceva bun din asta... Sincer, nici eu nu am crezut.

Marian: Au fost sceptici, dar intr-o oarecare masura ne-au sustinut.

Cu cate persoane ati vorbit fiecare, pana a va intalni online? Ati avut si experiente neplacute cu persoane cunoscute astfel?

Marian: Eu am vorbit cu mai multe fete, dar ajunsesem sa cred ca toate sunt la fel... pana am intalnit-o pe EA... care m-a atras, pentru ca niciodata nu avea timp sa vorbeasca cu mine (rade).

Nicoleta: Eu nu stiu daca as putea sa spun ca am avut experiente neplacute, dar imi dadeam seama imediat daca acea persoana era ok sau nu. Sunt multi care nu sunt seriosi si cu care nici nu ai ce discuta. Marian... a insistat pana cand m-a convins si am stat de vorba cu el.

Dupa cat timp v-ati intalnit fata in fata? Va mai amintiti care a fost cea mai mare temere?

Nicoleta: Ne-am intalnit dupa aproape doua luni. Nu am avut temeri, insa atunci cand ne-am vazut, "ceva" s-a intamplat. Nu stiu ce, pot doar sa va spun ca inainte sa plece de la mine (pentru ca el a venit la Iasi sa ne vedem), cand m-a strans in brate, ceva s-a intamplat in sufletul meu.

Marian: Eu am stiut din prima clipa ca EA e femeia langa care vreau sa imi traiesc restul vietii.

Sincer, in profilele voastre de pe Internet, a existat vreo exagerare?

Marian: Nu.

Nicoleta: Nu.

Cum a fost prima intalnire?

Nicoleta: Emotionanta, desi simteam ca il cunosteam de ani buni.

Marian: A fost dragoste la prima vedere.

La cat timp de cand v-ati cunoscut a avut loc casatoria?

Marian: La fix un an.

Nicoleta: Pe data de 29 iunie 2011, de Sfantul Petru si Pavel, a venit prima data la mine. Tot pe 29 iunie 2012 am fost la starea civila, cununia religioasa a fost pe 1 iulie 2012. Si pentru ca asa a fost sa fie, tot pe data de 29 iunie 2014 am facut botezul fetitei noastre (rade).

Aveti in prezent si o fetita. Ati da vreun sfat celor care sunt in dubii daca sa-si faca un cont pe astfel de site-uri?

Marian: Da, avem o fetita care este minunea noastra. In primul rand, as vrea sa ii multumesc prietenului meu ca m-a convins sa imi fac cont. Si ii sfatuiesc pe toti sa incerce. Eu sunt cel mai bun exemplu, nu am crezut nicio secunda ca pe un site imi pot gasi fericirea.

Nicoleta: Sfaturile sunt usor de dat... cred ca trebuie sa incerce. Dragostea o poti gasi in cele mai nebanuite locuri. Cred ca trebuie doar sa gasesti acea persoana care e pe aceeasi lungime de unda si care sa stie ce vrea de la viata. Eu, una, nu mai credeam in nimic, dar mi-am dat o sansa... am zis "de ce nu?". Iar azi sunt cea mai fericita femeie de pe Pamant, pentru ca am crezut in ce mi-a spus inima.

La ce sa fie atenti?

Marian: Cred ca trebuie sa fie foarte atenti la persoana cu care stau de vorba. Sa o cunoasca cat mai bine.

Nicoleta: Parerea mea e ca trebuie sa ai cu cine sa vorbesti. Iar la o experienta de viata (pe care o are fiecare - n. red.) eu cred ca e imposibil sa nu iti dai seama daca ai ceva in comun cu o persoana sau nu. Pentru ca, pana la urma, cel mai important intr-o relatie e sa existe o prietenie solida.

In anturajul vostru mai exista persoane care s-au cunoscut astfel, ajungand sa formeze cupluri? Cum ati defini aceasta modalitate de intalnire? Pentru cine este cel mai indicata?

Nicoleta: Da, eu stiu persoane care s-au cunoscut pe Internet. Care chiar s-au casatorit. Cred ca aceasta metoda de intalnire apare cand nu prea ai timp sa iesi sa socializezi. Suntem mult prea ocupati cu munca si nu ne mai ramane timp si pentru noi. Din punctul meu de vedere, e la fel cum ai cunoaste pe cineva intr-o cafenea... pe strada etc.

Cred ca e indicata pentru toata lumea. Chiar cunosc o doamna careia eu i-am facut cont pe site si a intalnit un domn. Sunt impreuna si astazi si au trecut vreo sase ani, cred.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#intalniri online siteuri, #interviu cuplu cunoscut internet, #sentimente ro intalniri, #relatii online casatorie, #sanse casatorie agentie matrimoniala , #cuplu