Ce sa faci cand te plictisesti

Vineri, 28 August 2020, ora 23:00
3593 citiri
Ce sa faci cand te plictisesti
Foto: Pixabay

Toti oamenii au trecut prin momente in care au simtit ca, pur si simplu, se plictisesc si nu stiu ce sa faca. Cu toate ca ravnim dupa timpul liber, uneori nu stim ce sa facem cum el cand il avem. Este simplu de spus ca trebuie sa ne relaxam, dar cum facem acest lucru? Exista mai multe activitati la indemana oricui care pot schimba complet starea de bine.

1. Fa o baie relaxanta

Multi oameni nici nu isi mai aduc aminte cand au facut ultima data o baie lunga, in cada, cu spuma, cu un pahar de vin, un ceai sau o cafea alaturi. Muzica pe fundal este obligatorie. Fie ca esti genul Edith Piaf, fie ca preferi Freddie Mercury, nu trebuie decat sa iti lasi mintea sa se elibereze de orice gand care iti provoaca stres.

2. Citeste o carte

Toti oamenii au o lista cu carti, sau chiar un teanc de carti pe noptiera, langa pat, pe care tot spun ca urmeaza sa le citeasca, dar acel "urmeaza" pare sa nu vina niciodata. Inceputul e greu, restul vine de la sine. Alege o carte captivanta, care sa te prinda de la primele pagini, iar apoi nici nu o sa simti cum trec orele.

3. Iesi in oras cu prietenii

Oamenii sunt fiinte sociale, iar interactiunea este necesara chiar si pentru cei mai singuratici. O iesire in oras ar putea sa fie chiar ce ai nevoie pentru a comunica, a schimba idei, pareri, a rade si a glumi.

4. Reia un hobby

Este imposibil sa nu ai un hobby la care ai renuntat pentru ca nu ai mai avut timp. Dans, pictura, gatit, indiferent despre ce e vorba, acum a venit momentul sa ii mai dai o sansa. O activitate care ti-a facut placere intr-un punct al vietii iti va da garantat o stare de bine din nou.

5. Exercitiile fizice

Indiferent ca esti pasionat de sport sau nu, este o idee buna nu numai ca sa te mentii in forma, ci si ca sa scapi de tensiuni si de griji. In plus, corpul tau va primi un plus de energie, chiar daca nu o sa iti dai seama pe moment.

6. Iesi la o plimbare

O plimbare este intotdeauna o idee buna, fie ca esti singur sau insotit. Cu atat mai mult acum, cand e cald afara. Incearca sa observi toate lucrurile pe langa care treci in graba in mod normal. Deschide-ti mintea, ochii si urechile si scapa de ritmul alert de zi cu zi.

7. Ocupa-te de o sarcina pe care ai amanat-o prea mult

O curatenie generala, o prajitura, o reparatie prin casa, toti amanam mici treburi. Chiar daca nu e cel mai placut sentiment pe moment, vei simti satisfactie dupa ce o duci la bun sfarsit.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#timp liber, #idei, #plictiseala, #citit, #plimbari , #stiri life style