Ce sa ai in vedere atunci cand iti alegi porti batante?

Vineri, 28 August 2020, ora 15:59
4291 citiri
Ce sa ai in vedere atunci cand iti alegi porti batante?
Foto: Pexels.com

Alegerea portii potrivite pentru cladirea in care locuiesti sau pe care o administrezi este o decizie importanta, deoarece reprezinta o investitie in siguranta si confortul beneficiarilor. Pentru constructiile rezidentiale, comerciale sau industriale, portile batante sunt cele mai populare. Un mare beneficiu in materie de confort il aduce tehnologia de automatizare a portilor batante, care iti permite sa le deschizi de la distanta, din casa sau din masina, fara a mai fi nevoie sa cobori de fiecare data. Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un astfel de sistem.

Cum functioneaza portile batante

Principiul de functionare al portii batante este miscarea de rotatie in jurul unei axe situate la o margine. In functie de spatiul disponibil, poti instala o singura poarta de-a lungul intregii deschideri, cu o singura balama laterala. Cele mai multe proiecte prevad doua porti batante, impartind deschiderea in jumatate, cu doi stalpi laterali si balamale si un sistem de inchidere la mijloc. Acest tip de poarta trebuie manevrat la fiecare actiune de inchidere si deschidere. De asemenea, atat timp cat sunt deschise, trebuie asigurate pentru a nu fi impinse de vant chiar in dreptul masinii, provocand daune.

Cum le poti automatiza

Gestul de a cobori din masina de fiecare data cand ajungi acasa sau la serviciu, sau de a iesi din cladire oricand ai un oaspete la poarta poate fi obositor. Cu ajutorul unor automatizari came instalate pe porti, acest lucru va fi posibil din automobil sau din casa prin simpla apasare a unui buton de telecomanda. In functie de modelul ales, sistemele sustin una sau doua porti cu canaturi de pana la 4 metri si peste 800 de kilograme. Portile batante automatizate sunt ideale pentru cladirile de tip rezidential, comercial si industrial cu trafic mediu. In acest caz, ai nevoie de santuri pentru ingroparea sistemului electronic si alimentarea cu energie.

De ce trebuie sa tii cont inainte de a le instala

Primul aspect de care trebui sa tii cont atunci cand instalezi o poarta batanta este directia de deschidere. Pentru locuinte, in spatiile aglomerate, de cele mai multe ori acestea se deschid spre interior, pentru a nu bloca strazi sau trotuare. Acolo unde spatiul o permite, portile se pot deschide si spre exterior. Cand alegi un sistem cu inchidere manuala, trebuie sa ai in vedere blocarea portilor atunci cand sunt inchise sau deschise.

Pentru varianta cu un singur stalp cu balamale, elibereaza o suprafata masurand intreaga lungime a portii, pentru a permite actiunea de inchidere si deschidere. La stalpul opus, fara balamale, trebuie prevazute sisteme antiefractie. Cand alegi porti duble batante, ai nevoie de un sistem de inchidere la mijloc, eventual cu levier ingropat in pamant si traversa la nivel superior care impiedica deschiderea accidentala. Cele doua porti pot fi legate la o yala cu deschidere din interior si exterior. Ca masura de siguranta, portile manuale trebuie asigurate si atunci cand sunt deschise. Imobilizarea acestora previne deschiderea accidentala din cauza vantului sau din alte motive si accidentele pe care le pot provoca lovind masinile aflate in dreptul lor.

Instalarea sistemului de automatizare a portilor batante te ajuta sa scapi de toate aceste neajunsuri. Reductoarele camelor controleaza portile atat in pozitie inchisa, cat si atunci cand sunt deschise, rezistand la viteze mari ale vantului. Poti preveni astfel accidentele nedorite din curtea in care locuiesti sau lucrezi. Marele avantaj este ca tehnologia sistemului de automatizare poate fi instalata si pe porti deja construite, asadar o poti include in cadrul unui proiect de renovare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#poarta, #automat, #alegere, #batante , #stiri life style