Ce inseamna fine dining si unde poti experimenta acest concept

Advertorial
Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 19:11
34352 citiri
Ce inseamna fine dining si unde poti experimenta acest concept
fine dining FOTO: piqsels.com

In prezent oamenii merg tot mai mult la restaurant nu pentru ca le este foame, ci pentru ca vor sa traiasca senzatii noi, sa fie actorii unor calatorii inedite, prin care sa iasa din cotidianul social si culinar.

Conceptul de fine dining ofera gurmanzilor satisfactia unor experiente culinare rafinate si reuseste acest lucru prin cateva detalii pe care le prezentam in continuare:

Meniu si lista de vinuri

Cele mai importante ingrediente pentru reusita unui restaurant fine dining sunt meniul si lista de vinuri care il insoteste si il completeaza.

Preparatele din meniu trebuie sa fie atent selectate si sa fie de o calitate impecabila. Este gresita ideea ca o lista de specialitati fine dining trebuie sa fie stufoasa si sa se intinda pe zeci de pagini. Less is more, dar gustul trebuie sa fie wow!

Cand spunem fine dining ne gandim la momentele importante din viata noastra personala si profesionala, pentru ca in astfel de locuri sarbatorim aniversari, organizam evenimente cu staif si intalniri de afaceri importante. De aceea este necesar ca felurile de mancare sa fie realizate cu finete si stil, sa aduca un factor de noutate si sa fie creative.

Pentru ca oamenii cauta tot mai mult astfel de locuri, au aparut restaurante fine dining in Bucuresti unde excelenta in arta culinara este la ea acasa. Specialistii de aici stiu cat de importante sunt importante aromele folosite. Dupa gasirea unui punct comun de plecare, se poate imbunatati gustul mancarii prin adaugarea unor ingrediente inedite.

De exemplu, la Noua sau la Anika se pregateste o mancare cunoscuta clientilor, dar se adauga un condiment sau un sos din alta cultura culinara si se descopera astfel un gust cu totul nou.

Fiecare preparat din meniu spune o poveste, care este completa doar prin asociere cu vinul potrivit. O experienta fine dining veritabila are nevoie de un somelier priceput si de o lista de vinuri realizata inspirat si inteligent, in functie de ingredientele de sezon, de anotimp si de soiurile pe care le prefera consumatorii.

Welcoming si servire

Clientul unui restaurant fine dining trebuie cucerit de cum intra pe usa. Promisiunea unui pranz elegant sau a unei seri sofisticate se formuleaza in primele cinci minute. De aceea este necesar un serviciu de concierge, care sa asigure un welcoming cu stil, iar oaspetii restaurantului sa primeasca atentia dorita.

Perfectiunea fine dining se afla in detalii: un doorman vigilent, garderoba, persoana care conduce clientii la masa, chelnerul care ia comanda, modul in care acesta stie sa recomande preparate din meniu, timpul de asteptare pana soseste mancarea, toata coregrafia care tine de servire, debarasare, umplerea paharelor, curatarea mesei sunt lucrurile care fac diferenta dintre un restaurant obisnuit si unul fine dining.

Personalul care lucreaza aici trebuie sa fie bine instruit, sa cunoasca in detaliu meniul, sa poata comunica lejer in mai multe limbi straine si sa aiba o prezenta agreabila. Staff-ul de servire dintr-un loc fine dining, cum este L'Atelier din cadrul Epoque Hotel Relais & Chateaux, poarta uniforme elegante, tocmai pentru crearea unei senzatii high class, rafinata si exclusivista.

Decor si atmosfera

Raspunsul la intrebarea ce inseamna fine dining este cel mai bine ilustrat de elementele de decor si atmosfera. Nu exista o regula unica prin care un anume stil arhitectonic sau de design interior sa defineasca acest gen de restaurant. Poate fi un loc de inspiratie clasica, precum The Artist sau o scena moderna, chiar minimalista, ca la Kaiamo.

Peste tot insa se aplica recomandari care tin de calitatea materialelor utilizate pentru mobilier, fete de masa, tapiserii, vesela si pahare. Accesoriile din plastic, servetelele din hartie si alte texturi ieftine, sticlele pet, cutiile de bere sau bauturi racoritoare nu trebuie sa apara intr-un decor fine dining. Daca se folosesc decoruri din plante si flori, este indicat ca acestea sa fie naturale. Picturile sau desenele expuse pe peretii restaurantului trebuie sa fie originale sau sa reprezinte reproduceri realizate cu gust. Kitsch-ul este exclus dintr-un astfel de decor.

Succesul unei experiente culinare rafinate depinde si de atmosfera din restaurant, care trebuie sa fie placuta si sa nu intimideze printr-o sobrietate excesiva. Eleganta este o atitudine pe care locatiile fine dining o obtin prin sonor in surdina, iluminat ambiental si cromatica discreta.

Retineti sugestiile si detaliile prezentate si alegeti restaurante fine dining pentru o iesire in oras cu ocazia unei eveniment special sau din dorinta de a petrece o seara deosebita, care sa va proiecteze din universul cotidian intr-o atmosfera stilata, chiar aristocratica.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#fine dining, #fine dining Bucuresti, #restaurante Bucuresti , #stiri life style